Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Cowboys" piedzīvo fiasko ar Gregoriju, pirāti piesaista palīgus Breidijam

Emils Ozerinskis

"Cowboys" piedzīvo fiasko ar Gregoriju, pirāti piesaista palīgus Breidijam
Rendijs Gregorijs. Foto: AFP/Scanpix

Ziemeļamerikas populārākajā profesionālajā sporta līgā NFL aizritējusi otrā brīvo aģentu tirgus diena. Pavisam nelāgi izgāja Dalasas "Cowboys" komandai, sākotnēji tiekot vēstītam, ka komanda panākusi vienošanos ar Rendiju Gregoriju, taču izrādījās, ka spēlētājs izvēlējis citu variantu.

Dalasas "Cowboys" jau bija paziņojusi par vienošanos ar aizsardzības līnijas spēlētāju Rendiju Gregoriju un spēlētāja aģents jau sāka sniegt intervijas Dalasas medijiem par to cik labs ir "Cowboys" īpašnieks Džerijs Džounss. Tomēr Gregorijam, kuram iepriekš bijušas problēmas ar neatļauto vielu lietošanu, uzzinot Dalasas līgumā iekļautos punktus par sekām potenciālas diskvalifikācijas gadījumā, 29 gadus vecais futbolists nolēma doties citā virzienā un par 70 miljoniem piecos gados pievienoties Denveras "Broncos" rindām.

Vērtīgu pastiprinājumu pēdējā aizsarga pozīcijā ieguvusi Baltimoras "Ravens", kas pastiprinājusies ar vienu no līgas elitārajiem drošībniekiem Markusu Viljamsu. Iepriekšējā sezonā ar franšīzes birku Ņūorleānā spēlējušais Viljamss nespēja atrast ilgtermiņa kopsaucēju ar "Saints" komandu, tādējādi piekrītot Baltimoras piedāvājumam uz pieciem gadiem par 70 miljoniem dolāru. "Saints" Viljamsu centīsies aizstāt ar bijušo Ņujorkas "Jets" spēlētāju Markusu Meju.

Pēc aizvadītajā sezonā piedzīvotā Antonio Brauna skandāla, nu pie trešā malējā uzbrucēja ticis Toms Breidijs un Tampabejas "Buccaneers". Floridas komanda vienojusies ar 26 gadus veco Raselu Geidžu, kurš aizvadītajā sezonā Atlantā veica četrus piezemējumus. Savukārt uzbrukuma līnijā maiņas darījumā ar Jananglijas "Patriots" pirāti ieguvuši Šakilu Meisonu, kurš jau agrāk sargājis Breidiju, iegūstot divus Super Bowl titulus.

Atlantas "Falcons" panākusi jaunu vienošanos ar savu korejiešu kikeru Jangveju Kū. Trīs sezonu laikā korejietis demonstrējis ļoti akurātu sniegumu Atlantas rindās, tādējādi nopelnot piecu gadu līgumu par nedaudz vairāk kā 24 miljoniem. Aizvadītajā sezonā spērējs realizēja visus 30 ekstra punktu sitienus un vairākkārt atnesa savai komandai uzvaras ar pēdējo sekunžu spērieniem vārtos.

Savu saspēles vadītāju istabu ar Tairodu Teiloru papildinājusi Ņujorkas "Giants". Vienošanās panākta uz diviem gadiem par 17 miljoniem. Lai gan nomināli "Giants" pirmā kvoterbeka loma atvēlēta 2019. gadā ar sesto numuru draftētajam Danielam Džounsam, tomēr pie jaunā treneru korpusa un komandas vadības Teilors var pacīnīties ar sevi līdz galam neapliecinājušo Džounsu.

Jāmin arī, ka drīzumā varētu atrisināties Dešona Vatsona jautājums. Kļūstot skaidram, ka saspēles vadītājam netiks izvirzītas kriminālas apsūdzības, četras komandas iesaistījušās maiņas sarunās ar Hjūstonas "Texans". Komandām ne tikai jāvienojas ar Hjūstonu, bet, vēl būtiskāk, jāpierunā Vatsons doties uz attiecīgo komandu, jo viņš ir viens no septiņiem līgas spēlētājiem ar "veto" tiesībām uz maiņas darījumiem. Tikšanās ar Vatsonu norunājušas Klīvlendas "Browns", Ņūorleānas "Saints", Karolīnas "Panthers" un Atlantas "Falcons".