Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Pitsburga atrod savu jauno saspēles vadītāju, "Jaguars" pamatīgi tērējas

Emils Ozerinskis

Pitsburga atrod savu jauno saspēles vadītāju, "Jaguars" pamatīgi tērējas
Mičs Trubitskī nākamās divas sezonas būs "Steelers" kvoterbeks. Foto: USA Today Sports

Ziemeļamerikas populārākajā profesionālajā sporta līgā NFL aizvadīta brīvās aģentūras pirmā diena, kurā komandas steidza aizpildīt savus sastāva robus. Vislielāko rezonansi izsauca Pitsburgas "Steelers" papildinājums kvoterbeka pozīcijā.

Iepriekšējos 18 gadus Pitsburgas "Steelers" saspēli vadīja Bens Rotlisbergers, kurš komandu savulaik aizvedis līdz diviem Super Bowl tituliem, bet šajā starpsezonā Lielais Bens izvāca skapīti un devās pensijā. Brīvās aģentūras pirmajā dienā "Steelers" tika skaidrībā par savu jauno saspēles vadītāju. Tā kā šī gada drafts nav bagāts ar spožiem kovterbekiem, tad Pitsburga vienojusies par divu gadu līgumu ar Miču Trubitskī. 2017. gada draftā ar otro numuru izvēlētais Trubitskī četros gados Čikāgas "Bears" rindās neparādīja cerēto sniegumu, bet pērn viņš bija Bufalo "Bills" rezervists aiz Džoša Alena muguras.

Savu komandas aizsardzību par ļoti lielu biedu pretiniekiem turpina veidot Losandželosas "Chargers", kas jau iepriekš maiņas darījumā ieguva Kalilu Maku. Nu Losandželosas komanda, kas aizvadītajā sezonā netika izslēgšanas spēlēs piesaistījusi malējo aizsegus Džeisī Džeksonu, kurš vienojies piecos gados saņemt 82,5 miljonus dolāru.

Galvu reibinošos tēriņos metās pērnās sezonas vājākā komanda Džeksonvilas "Jaguars", kura par 72 miljoniem četros gadus pārvilināja malējo uzbrucēju Kristiānu Kērku no "Cardinals". Tāpat uzbrukumā Džeksonvila pievienoja balsta uzbrucēju Evanu Engramu, kā arī malējos uzbrucēju Zeju Džounsu, kurš saņems 30 miljonus trīs gadu periodā. Savukārt savu saspēles vadītāju Trevoru Lourensu jaguāri centīsies pasargāt ar uzbrukuma līnijas spēlētāju Brendonu Šerifu. Viņš no savas jaunās komandas var saņemt līdz pat 52.5 miljoniem, no kuriem 30 ir garantētā atlīdzība.

Arizonas "Cardinals" panākusi vienošanos par sadarbības turpināšanu ar pussargu Džeimsu Koneru. Lai gan kā skrējējs viņš aizvadītajā sezonā bija vien 27. visvairāk jardu sakrējušais spēlētājs NFL, tomēr Arizona viņu daudzpusīgi izmantoja arī kā bumbas ķērāju, kopumā Koneram sakrājot vairāk nekā tūkstots jardus un ar 18 veiktiem piezemējumiem esot trešajam labākajam visā līgā. Konera jaunais līgums būs 21 miljonu vērts, no kuriem garantēti ir 13,5 miljoni.

Grīnbejas "Packers" atvadījās no aizsardzības līnijas spēlētāja Zadariusa Smita, savus līdzekļus atvēlot Prestonam Smitam, kurš ticis pie četru gadu līguma 52,5 miljonu vērtībā. Tikmēr centra aizsargs Devonte Kempbels no Grīnbejas komandas saņēmis līguma pagarinājumu par 50 miljoniem piecos gados. Pie ļoti vērtīga papildinājuma tikusi Filadelfijas "Eagles", kas vienojusies par ļoti izdevīgu līgumu ar Filadelfijas pusē uzaugušo Hasonu Rediku. Lai gan Redika pozīcija norādīta kā centa aizsargs, tomēr vislabāk savas funkcijas viņš pilda izdarot spiedienu uz saspēles vadītāju. Rediks Filadelfijā saņems 45 miljonus trīs sezonās, kas priekš tā, ka pēdējās divās sezonās viņš bija viens no līgas labākajiem "seku" veicējiem ir samērā pieticīgs līgums.

Aktīva pirmajā dienā bijusi arī Maiami "Dolphins", kas piesaistījusi saspēles vadītāju Tediju Bridžvoteru, kurš uzskatāms par vienu no līgas labākajiem rezerves saspēles vadītājiem un vajadzības gadījumā var puslīdz pieklājīgi pildīt arī pamatsastāva spēlētāja lomu. Bridžvoters Maiami komandai pievienojies uz vienu gadu. Komanda piesaistījusi arī pussargu Čeisu Edmonsu un panākusi jaunu vienošanos ar aizsardzības līnijas spēlētāju Emanuelu Ogbā, kurš četros gados pelnīs 65 miljonus, no kuriem garantēti ir 32.

Kanzassitijas "Chiefs" drošībnieka pozīcijā piesaistījusi Džastinu Rīdu no Hjūstonas. Rīds trīs gados tiks pie 31,5 miljoniem, no kuriem 20 ir garantēti. Rīda pievienošanās komandai liek uzdot jautājumus par to vai medusāpsis Tairons Metjū paliks komandas rindās, jo pēdējo sezonu "Chiefs" aizsardzības līderis ir brīvā aģenta statusā un uzskatāms par vienu no labākajiem pieejamajiem safty jeb pēdējā aizsarga pozīcijas spēlētāiem.

     [+] [-]

, 2022-03-15 14:50, pirms 2 gadiem
Chargers iet all in komplektējot šādu aizsardzību.
Jags ar visu normāli darīja ar brīvajiem aģentiem un tad iedod Kirkam top WR naudu.
Top čaļi droši laimīgi redzot kādu naudu iedod Kirkam

     [+] [-]

, 2022-03-15 15:32, pirms 2 gadiem
BostonGreen#7 rakstīja: Top čaļi droši laimīgi redzot kādu naudu iedod Kirkam
Devonte Adamss diez vai laimīgs ar savu "frančīzes birku".

     [+] [-]

, 2022-03-15 16:00, pirms 2 gadiem
Emīls Ozerinskis rakstīja: Devonte Adamss diez vai laimīgs ar savu "frančīzes birku".
Rakstīja,ka viņš nemaz netaisoties spēlēt zem viņa