Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Olbanī "Empire" uzvar "Arena Bowl"

Olbanī "Empire" uzvar "Arena Bowl"
Foto: arenafootball.com

Šodien noslēdzās Arēnas futbola līgas (AFL) 2019. gada sezona, kuras finālā Olbanī "Empire" ar 45:27 pārspēja Filadelfijas "Soul", tādējādi izcīnot pirmo čempionu titulu komandas pastāvēšanas laikā.

Arēnas futbola līga, jeb AFL, ir iekštelpu amerikāņu futbola vadošais čempionāts, kurš eksistē jau 30 gadus. Lai arī iepriekšējās sezonās līga pārdzīvoja gan izlaistu sezonu, bankrota procedūru un komandu aiziešanu uz citiem čempionātiem, 2019. gada sezona, iespējams, būs pagrieziena punkts, jo šogad čempionātā spēlēja jau sešas vienības, kas katra aizvadīja pa 12 mačiem regulārajā sezonā, bet četras labākās komandas izspēlēja divu posmu "playoff" turnīru, kas noslēdzās ar tradicionālo "Arena Bowl" maču.

Tajā tikās regulārās sezonas uzvarētāji Olbanī "Empire", kas sezonas laikā bija piedzīvojuši tikai divus zaudējumus un regulāro čempionātu trešajā vietā noslēgusī Filadelfijas "Soul", kuriem gan bija tikai septiņas uzvaras sezonas laikā, taču tieši viņi bija viena no komandām, kas spēja pieveikt "Empire".

Izslēgšanas mačos Olbanī komanda tikās ar Baltimoras "Brigade" un divu maču summā svinēja panākumu ar 123:47, bet "Soul" jau pusfinālā apturēja iepriekšējās sezonas čempionus, Vašingtonas "Valor" – 117:74.

Fināls, lai arī rezultāta starpība beigu beigās bija 18 punkti, izvērtās gana skatāms, jo pirmie vadībā izvirzījās Filadelfijas futbolist, taču drīz vien Olbanī atspēlējās, kad Moriss Legets savā ieskaites zonā pārtvēra bumbu un nogādāja to pretējā laukuma pusē. Līdzīga spēkošanās turpinājās līdz otrās ceturtdaļas vidum, taču tad "Empire" saspēles vadītājs Tomijs Greidijs spēja noorganizēt vairākus rezultatīvus uzbrukumus pēc kārtas, kas arī noteica mača iznākumu. Greidijs, kurš kopumā veica 200 jardus un atdeva piecas rezultatīvās piespēles, arī tika atzīts par finālmača vērtīgāko spēlētāju.

Līdz ar šo spēli arī tika pielikts punkts iekštelpu futbola sezonai Amerikas savienotajās valstīs, kas kopumā norisinājās sešās pēc spēka un ģeogrāfiskā novietojuma dažādās līgās.

Jāpiebilst, ka AFL vadība iepriekš bija paziņojusi, ka tieši "Arena Bowl" laikā viņi paziņos par divām komandām, kas papildinās līgas dalībnieču skaitu, taču tas nenotika, jo sarunas ir ievilkušās. Jāatgādina, ka 2020. gadā AFL apritē būtu jāatgriežas arī Klīvlendas "Gladiators" komandai, kuri izlaida divas sezonas, jo viņu mājas spēļu arēna tika renovēta.

Izmantotie resursi:
https://www.arenafootball.com/


Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx
2

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.