Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

AFL nosauc All-Arena izlases un gaida "Arena Bowl XXVII"

Juris Miņins
Juris Miņins

AFL nosauc All-Arena izlases un gaida "Arena Bowl XXVII"
Klīvlendas "Gladiators" priecājas par iekļūšanu finālā
Foto: gladiators.arenafootball.com

Arēnas futbola līga (AFL) šajā nedēļas nogalē ir nosaukusi aizvadītās sezonas labākos spēlētājus kā aizsardzībā, tā uzbrukumā, jeb ir paziņotas All-Arena izlases un tagad gaida 23. augustu, kad norisināsies sezonas galvenais mačs – "Arena Bowl XXVII".

Vakar un aizvakar Čikāgā Arēnas futbola līga nosauca 36 spēlētājus (18 uzbrukumā un 18 aizsardzībā), kuri aizvadītajā sezonā rādīja izcilu sniegumu un tādējādi nopelnīja vietu All-Arena pirmajā vai otrajā komandā, kas AFL ir analogs All-Stars simboliskajai izlasei.

Neskatoties uz savu lielisko līdzšinējo karjeru, tikai pirmo reizi pirmajā All-Arena komandā tika iebalsots Arizonas "Rattlers" saspēles vadītājs Niks Davila, kurš šosezon uzstādīja kluba rekordu vienas sezonas laikā gūto piezemējumu ziņā (127 tačdauni), kas ir arī otrais visu laiku labākais rādītājs AFL vēsturē. Kompāniju viņam sastādīja cits rekordists, Filadelfijas "Soul" fulbeks Deriks Ross, kurš ir AFL visu laiku produktīvākais spēlētājs uzbrukumos pa zemi, bet šosezon uzstādīja vienas sezonas rekordu izsisto piezemējumu ziņā – 36.

Malējo uzbrucēju sastāvu All-Arena pirmajā komandā veidoja līgas līderis piezemējumu ziņā Rods Vindsors no Arizonas un visvairāk tvērienus veikušais Dominiks Gūdmens no Klīvlendas "Gladiators", bet trijnieku noslēdza Aiovas "Branstormers" vaidauts – Marko Tomass.

All-Arena aizsardzības pirmajā komandā līniju veidoja spēlētāji, kuri AFL kvoterbekiem rādās murgos, jo viņu seku statistika ir graujoša – Džeimss Rafins no Spokanas "Shock" 14 reizes neitralizēja pretinieku QB pirms piespēles izdarīšanas, Teds Dženings no Filadelfijas "Soul" to izdarīja 11 reizes, bet Sanhosē "Sabercats" pārstāvis Džeisons Stjuarts apstājās pie 12.5 sekiem šajā sezonā.

12.5 seki bija arī lainbekera Bo Bela kontā, kurš pārstāv LA "KISS" komandu. Tāpat starp pirmās komandas izcilniekiem tika 13 pārtverto bumbu autors Markizs Floids no Arizonas un Mario Normans no Klīvlendas, kurš uzstādīja kluba rekordu ar 12 pārtvertajām bumbām.

Lai arī All-Arena izlases ir sastādītas, viens liels notikums AFL kalendārā vēl ir priekšā un tas ir "Arena Bowl XXVII", kurā šogad par čempiona titulu spēkiem mērosies Arizonas "Rattlers" un Klīvlendas "Gladiators". Šis mačs būs interesants daudzu apstākļu dēļ, jo, kā jau līdzīgos gadījumos notiek, to var saukt par Dāvida un Goliāta cīņu. Arizonas komanda ir AFL stabila vērtība, jo, ieskaitot šo sezonu, jau ceturto reizi spēlēs "Arena Bowl" un, ja vien viņiem izdosies uzvarēt, "Rattlers" kļūs par otro komandu līgas vēsturē un pirmo kopš 1990. gada, kurai ir izdevies uzvarēt trīs gadus pēc kārtas.

Savukārt Klīvlendas "Gladiators" šī ir pirmā reize komandas pastāvēšanas vēsturē (kopš 1997. gada, kad komanda vēl bāzējās Ņūdžersijā un saucās "Red Dogs"), kad viņi iekļūst AFL finālspēlē. Ja savukārt uzvarēs viņi, tad tā Klīvlendas pilsētai būs vēsturiska uzvara, jo tādējādi kāda no pilsētas komandām pirmo reizi pēdējo 50 gadu laikā būs uzvarējusi kādā Ziemeļamerikas profesionālā sporta līgā.

Vērtējot abu komandu izredzes, protams, ir jāatzīst, ka Arizona ir pārbaudīta vērtība AFL, viņiem ir pieredze un labāka savstarpējo spēļu bilance, taču Klīvlenda, lai arī ļoti nervozā stilā, uzvaras izcīnot mača pēdējās izspēlēs vai ar minimālu punktu pārsvaru, ir šīs regulārās sezonas absolūti labākā komanda, jo 18 nedēļās piedzīvoja tikai vienu zaudējumu, turklāt finālspēle notiks tieši Klīvlendā, kas arī var dot savus plusus.

"Arena Bowl XXVII", pēc Latvijas laika, notiks 24. augustā, Ohaio štata Klīvlendas pilsētā, "Quicken Loans Arena" hallē, 3:00 no rīta.

AFL ALL-Arena izlases

Uzbrukums

Poz.SpēlētājsKomandaSpēlētājsKomanda
QBNiks DavilaArizonaŠeins OstinsKlīvlenda
FBDeriks RossFiladelfijaMikels BensonsSanantonio
WRMarko TomassAiovaGregs KarsOrlando
WRRods WindsorsArizonaDariuss ReinoldsAiova
WRDominiks GūdmensKlīvlendaDonovans MorgansLosandželosa
CAntonio NrcissPitsburgaŠenons BrīnsKlīvlenda
OLRičs RanglingsSanhosēKolins MedisonsPitsburga
OLMaikls HjūijsArizonaVeins TribuīFiladelfija
KNiks PertuiSanhosēDžulians RaučsPitsburga

Aizsardzība

Poz.SpēlētājsKomandaSpēlētājsKomanda
DEDžeimss RafinsSpokanaKlifs DjūksArizona
DETeds DženingssFiladelfijaMaiks LuissAiova
NGDžeisons StjuratsSanhosēVilijs MaginissKlīvlenda
MLBBo BelsLosandželosaFrensiss MakaSanhosē
JLBTaners VernersOrlandoBraiss PeilaSanhosē
DBMarkiss FloidsArizonaKamerons MakgeinsŅūorleāna
DBVarmahs SonijsPortlendaKelvins RodžerssSanantonio
DBMarrio NormansKlīvlendaRaišons KaizersFiladelfija
KRTerenss SandersSpokanaLerijs BīversŅūorleāna

Izmantotie resursi:
ARENAFOOTBALL.COM