Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Ravens" maiņā iegūto Smitu padara par vislabāk atalgoto centra aizsargu

Emils Ozerinskis

"Ravens" maiņā iegūto Smitu padara par vislabāk atalgoto centra aizsargu
Rokvans Smits savos nagos sagrābis saspēles vadītāju Keniju Piketu. Foto: AP/Scanpix

Pirms izslēgšanas spēļu sākuma Baltimoras "Ravens" vienojusies ar savu centra aizsargu Rokvanu Smitu par līguma pagarināšanu, kas ļaus Smitam nopelnīt 100 miljonus nākamo piecu gadu laikā.

25 gadus vecais Rokvans Smits tiek uzskatīts par vienu no jaudīgākajiem centra aizsarga pozīcijas spēlētājiem Nacionālajā futbola līgā (NFL). Karjeras pirmās četras ar pusi sezonas Smits pavadīja Čikāgas "Bears" rindās, taču tuvojoties šai sezonai aizvien aktuālāks kļuva jautājums par jauno spēlētāja līgumu. Tā kā Čikāga ir viena no līgas pastarītēm, tās interesēs nebija maksāt milzu naudu centra aizsargam, jo pagaidām lāči uz augstākajiem mērķiem nepretendē.

Pirms šīs sezonas maiņu darījumu beigu termiņa vairāksolīšanā par spēlētāja pakalpojumiem iesaistījās Baltimoras "Ravens", kura apmaiņas darījumā šķīrās no otrā un piektā raunda drafta izvēlēm.

Smits nu kļuvis par visbrangākā NFL līguma īpašnieku starp centra aizsargu pozīcijas spēlētājiem. Nākamo piecu gadu laikā Smits varēs nopelnīt līdz 100 miljoniem, bet garantētā atlīdzība sniedzas līdz 60 miljoniem.

Līguma noslēgšana starp Smitu un "Ravens" atver komandai potenciālas manevru iespējas saistībā ar saspēles vadītāja Lamāra Džeksona noturēšanu komandā. Džeksons, kurš strādā bez aģenta un savas līguma slēgšanas pārrunas ved pats, nav piekritis līdzšinējajiem Baltimoras piedāvājumiem. Potenciāli, kraukļi varētu piekarināt savai superzvaigznei franšīzes birku, kas nozīmētu to, ka Džeksons saņemtu viena gada lūgumu, kura atlīdzība būtu vidējā alga starp pieciem līgas vislabāk atmaksātajiem spēlētājiem attiecīgajā pozīcijā.

Franšīzes birka gan nav tas, ko lielākoties NFL spēlētāji kāro. Ilgtermiņa līgumi par lielām summām ir NFL futbolistu iecerētais scenārijs, taču šāda iespējamība varētu iekustināt iestrēgušās sarunas. Var gan arī nostrādāt pretējais efekts un Džeksons var pieņemt lēmumu visu gadu sēdēt malā. Zināmā mērā to viņš ir darījis jau pēdējās nedēļās, liekot "Ravens" komandas saspēli uzticēt trešajam kvoterbekam Entonijam Braunam.

Nākamās nedēļas izskaņā - naktī uz pirmdienu pulksten 3:15 pēc Latvijas laika sāksies play-off pirmās kārtas duelis starp Sinsinati "Bengals" un Baltimoras "Ravens". Skaidrība par kraukļu saspēles vadītāja situāciju nav. Uz jautājuma zīmēm ir gan Lamārs Džeksons, gan Tailers Hantlijs, kā pēdējo salmiņu atstājot potenciālo Entonija Brauna spēlēšanu svarīgākajā amerikāņu futbola pozīcijā.