Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Seahawks" aizmana saspēles vadītāju Vilsonu uz Denveru

Emils Ozerinskis

"Seahawks" aizmana saspēles vadītāju Vilsonu uz Denveru
Rasels Vilsons savu pēdējo spēli "Seahawks" sastāvā jau ir aizvadījis. Foto: Zumaperss/Scanpix

Nacionālajā futbola līgā (NFL) maiņas darījumam piekritušas Sietlas "Seahawks" un Denveras "Broncos" komandas, vienam no līgas spožākajiem saspēles vadītājiem Raselam Vilsonam pošoties uz Kolorado štatu.

Šodien par lēmumu palikt Grīnbejā, kļūstot par līgas vislabāk atmaksāto spēlētāju, paziņoja līgas MVP Ārons Rodžerss. Līdz ar to Denveras "Broncos", kas mērķēja uz Rodžersa pakalpojumu iegūšanu maiņas ceļā, metusi acis uz citu zvaigzni kvoterbeka pozīcijā. "Broncos" vienojusies par maiņas darījumu ar Sietlas "Seahawks", kas savu superzvaigzni Raselu Vilsonu aizmainīs pret vairākām pirmās kārtas drafta izvēlēm un Denveras saspēles vadītāju Drū Loku, kā arī aizsardzības līnijas spēlētāju Šelbiju Herisu un balsta uzbrucēju Noā Fantu.

33 gadus vecajam Vilsonam aizvadītā sezona bija statistiksi pieticīgākā viņa desmit gadus ilgajā karjerā. Vilsons sakrāja 3113 piespēļu jardus un kopumā 27 piezemējumus (divus no tiem ieskrienot gala zonā pašam). Tomēr pieticīgāka statistika skaidrojama ar piedzīvoto pirksta traumu, tādējādi nemazinot faktu, ka VIlsons ir viens no līgas potenciāli labākajiem saspēles vadītājiem.

Denveras "Broncos" līdz šim lielākais trūkums komandā bija tieši kvoterbeka pozīcijā. Gan uzbrukuma ieroči, gan komandas aizsardzība ir pietiekami labā līmenī, lai ar Vilsonu ierindā Denvera varētu cīnīties par visaugstākajiem mērķiem. Viegli "Broncos" gan nekādā gadījumā neklāsies, jo AFC Rietumu konferencē Denveras komandas pretinieces ir Kanzassitijas "Chiefs", Lasvegasas "Raiders" un Losandželosas "Chargers", kurām visām ir ļoti solīdi saspēles vadītāji.

Rasels Vilsons 2013. gadā "Super Bowl" finālā apspēlēja tieši savu jauno darba vietu - Denveras "Broncos". Līdz amerikāņu futbola sezonas lielākajam mačam Vilsons "Seahawks" komandu aizveda divreiz. Savu čempiones titulu "Seahawks" neizdevās nosargāt gadu vēlāk pret Tomu Bridiju un Jaunanglijas "Patriots".

Sietlas "Seahawks" pēdējos gados zaudējusi savu vietu starp NFL vadošajām komandām. No izslavētās Legion of Boom aizsardzības komandā neviens spēlētājs vairs nav palicis un arī uzbrukumā bez Dīkeja Metkafa ļoti jaudīgu ieroču Sietlai vairs nav. Tādēļ komandai nācies nonākt pie secinājuma, ka pienācis laiks pārbūvei, kurā Rasels Vilsons vairs neierakstās.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/story/_/id...

     [+] [-]

, 2022-03-08 21:42, pirms 2 gadiem
Brutālais AFC kļūst vēl brutālāks
AFC West vispār ies jautri