Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

48 gadus vecais Ovenss cer atgriezties NFL, noslēdz profesionālo līgumu

Juris Miņins
Juris Miņins

48 gadus vecais Ovenss cer atgriezties NFL, noslēdz profesionālo līgumu
Terels Ovenss, Foto:USA Today/Scanpix

Leģendārais malējais uzbrucējs Terels Ovenss, kurš ir uzņemts profesionālā futbola Slavas zālē, ir noslēdzis līgumu ar FCF līgas komandu "Zappers", paziņojot, ka 48 gadu vecumā vēl nav atmetis domu par atgriešanos NFL.

Terels Ovenss ir viens no gadsimtu mijas un divtūkstošo gadu pirmās desmitgades labākajiem malējiem uzbrucējiem, kurš sešas reizes ir piedalījies "Pro Bowl", piecas reizes atzīts par "All-Pro" un trīs reizes bijis līgas līderis gūtajos piezemējumos. Karjeras laikā kopumā Ovenss guva 15 934 jardus un 153 piezemējumus no piespēlēm. Par šādu sniegumu viņš 2018. gadā tika iebalsots profesionālā futbola slavas zālē un arī kopumā viņu sauc par vienu no visu laiku izcilākajiem malējiem uzbrucējiem, kas jebkad ir spēlējis.

Neskatoties uz to, ka faktiski Ovenss savā profesionālajā karjerā ir sasniedzis teju visu, ko vien var sasniegt (vienīgais "caurums" ir NFL čempiona tituls), 48 gadus vecais sportists nav metis mieru un 2022. gadā, desmit gadus pēc sava pēdējā mēģinājuma noturēties līgā, mēģinās atgriezties NFL.

Pagaidām runa gan ir tikai par FCF, jeb Fanu kontrolēto futbola līgu, kas ir profesionālā arēnas futbola (spēles notiek iekštelpās) līga, kura pastāv otro gadu. Ovenss ir noslēdzis līgumu ar "Zappers" vienību. Iepriekš "Zappers" formā ir spēlējis talantīgais, bet problēmu māktais malējais uzbrucējs Džošs Gordons, bet otro gadu pēc kārtas komandas saspēli vadīs bijušais Heismana balvas ieguvējs un ne mazāk problemātiskais bijušais NFL spēlētājs Džonijs Manzels.

Lai arī Terels Ovenss nav spēlējis NFL jau 10 gadus, viņš turpināja trenēties un tā arī nepasludināja, ka ir beidzis karjeru. 2020. gadā tolaik 46 gadus vecais Ovenss izraisīja ažiotāžu, jo sprinta skrējienā spēja turēt līdzi Tairīkam Hilam, kurš ir viens no ātrākajiem NFL spēlētājiem. Tiek ziņots, ka 48 gadu vecumā Ovenss 40 jardu sprintu veic 4.4 sekundēs, kas var tikt uzskatīts par elites līmeņa laiku amerikāņu futbolā.

Komentējot savu atgriešanos, Ovenss sacīja: "Ja jau Breidijs var spēlēt, kāpēc, lai es to nevarētu?"

FCF ir viena no sešām ASV profesionālajām iekštelpu futbola līgām, tā spēlē 7-pret-7 formātā un 2022. gada sezona sāksies 16. aprīlī. Kā var nojaust pēc nosaukuma, līgas īpašā "odziņa" ir tā, ka par daudziem ar čempionātu saistītiem notikumiem un jautājumiem, līgas vadība paļaujas uz līdzjutēju viedokli.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/