Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Brauns: "Tikai tagad viss sākas, beidzot varēšu spēlēt nopietnu futbolu"

Juris Miņins
Juris Miņins

Brauns: "Tikai tagad viss sākas, beidzot varēšu spēlēt nopietnu futbolu"
Kārlis Brauns. Foto: cfl.ca

Latvijas amerikāņu futbolists Kārlis Brauns, kuru 3. maijā ar kopējo 3. numuru Britu Kolumbijas "Lions" komanda izvēlējas Kanādas futbola līgas (CFL) ārzemnieku draftā, jau ir sniedzis pirmo interviju kā kanādiešu līgas spēlētājs.

"Tikt izvēlētam ar trešo numuru draftā, protams, ir labi, taču patiesībā tieši tagad viss sākas," intervijā CFL oficiālajai mājaslapai sacīja Kārlis, "es pat teikšu, ka tieši tagad man ir parādījusies iespēja spēlēt nopietnu futbolu."

Britu Kolumbijas "Lions" komandas direktors Nīls Makevojs uzsvēra, ka Brauns, viņuprāt, ir laba izvēle, jo varētu papildināt vienības esošo aizsardzības līnijas spēlētāju komandu, veicināt konkurenci: "Viņš ir patiesi spēcīgs, viņam ir visas īpašības, kādām jābūt profesionālam sportistam. Mēs viņu izvēlējāmies, jo uzskatām, ka viņš var būt noderīgs mūsu komandai, taču viss tālākais ir atkarīgs no viņa paša. Te vairs nav svarīgi vai esi ārzemnieks vai kanādietis, vai amerikānis. Ir jāpierāda sevi treniņos!"

Kārlis arī norādīja, ka jaunais solis karjerā ir izaicinājums, taču viņš to ir gatavs pieņemt: "Es neesmu akls un redzu, ka šeit viss ir pilnīgi citā līmenī kā iepriekš, taču, kā saka asmeni asina asmens, tā ir iespēja, ko gaidīju."

Jāpiebilst, ka CFL apskatnieki ir atzīmējuši, ka "Lions" vājā aizsardzība iepriekšējā sezonā bija viens no galvenajiem iemesliem kāpēc komandai izdevās izcīnīt tikai piecas uzvaras 14 mačos. Tieši tāpēc šajā starpsezonā Britu Kolumbijas vienība mēģina šo līniju nostiprināt.

Kanādiešu žurnalisti arī atzīmē, ka pirms pievērsties amerikāņu futbolam, Brauns ir nodarbojies ar dažādiem sporta veidiem, taču tikai nonākot futbolā, atradis sev tīkamāko. Pats Kārlis, komentējot savu līdzšinējo karjeru arī bija diezgan atklāts: "Kopš es sāku spēlēt futbolu, es vairs neatskatos atpakaļ. Tas ir mans sports! Tiesa, tāpat tas ir daudz prasījis. Faktiski visu ko vien var upurēt, es upurēju – attiecības, naudu, citas iespējas, visu. Taču, ja man būtu jāizvēlas otrreiz, es neko nemainītu. Man patīk futbols!"

Tāpat Brauns atzīmēja, ka Eiropas treneri īsti nevar sagatavot spēlētājus visaugstākajam līmenim, jo ir diezgan konservatīvi: "Eiropā treneri maz uzmanības pievērš spēles tehniskajiem elementiem. Parasti mēs strādājām ar novecojušu un mūsdienu futbolam neatbilstošu tehniku. Savukārt mēs, spēlētāji, esam kā amatnieki, kuriem šīs nianses ir jāzina un jāizkopj, tāpēc nonākšana CFL ir lieliska iespēja to izdarīt."

Nobeigumā Kārlim tika paprasīts vai viņš neplāno nokrāsot savus matus oranžus, "Lions" komandas krāsās, tādējādi atsaucoties uz viņa nu jau leģendāro rozā matu krāsu. Uz to Brauns atbildēja, ka ideja ir apdomājama.

Britu Kolumbijas "Lions" pirmssezonas treniņnomente sāksies jau pēc nedēļas, 11. maijā. Savukārt pārbaudes mačus viņi aizvadīs 28. maijā un 4. jūnijā, tiekoties, attiecīgi ar Kalgari "Stempeders" un Saskačevanas "Roughraiders" komandām. Regulāro sezonu "Lions" sāks 12. jūnijā, kad viņu pretinieki būs Edmontonas "Elks".

Izmantotie resursi:
https://www.cfl.ca/