Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Dolphins" problēmas ar saspēles vadītājiem

Juris Miņins
Juris Miņins

"Dolphins" problēmas ar saspēles vadītājiem
Čads Henns
Foto: AP

Lai arī Nacionālājā Futbola Līgā (NFL) drīz vien sāksies pirmssezonas pārbaudes spēles, Maiami "Dolphins" vienība vēl aizvien nav ikusi skaidrībā ar to, kurš būs komandas pirmais saspēles vadītājs.

Maiami "Dolphins" pirmā pārbaudes spēle ir paredzēta 9. augustā, kad viņiem būs jātiekas ar Tampabejas "Buccaneers" vienību, taču vēl līdz pat šim laikam komandas vadība nav noteikusi, kurš būs komandas pirmais saspēles vadītājs, jo neviens no pašreiz trim kandidātiem (Džošs Makovns, Džons Beks un debitants Čads Hens) uz šo vietu nerāda atbisltošu sniegumu.

"Pašlaik mēs atrodamies sarežģītā situācijā", sacīja "Dolphins" galvenais treneris Tonijs Sparano, "jau ir pagājusi viena treniņu nedēļa, taču nekas nav mainījies uz labo pusi, bet es ticu, ka mēs spējam spēlēt arī labāk."

Uz situācijas nopietnību norāda kaut vai tas fakts, ka "Dolphins" uz treniņiem uzaicināja Arēnas Futbola Līgas (AFL) saspēles vadītāju Kvinciju Kārteru, kuram ir NFL pieredze, jo iepriekš viņš spēlēja gan Dalasas "Cowboys", gan Ņujorkas "Jets" vienībā, taču sliktās spēles un dopinga lietošanas dēļ viņš tika atlaists no abām vienībām. Jāpiebilst gan, ka Maiami komandas vadība izsakās, ka tuvākajā laikā viņi neplāno parakstīt līgumu ar Kārteru.

Lielas nākotnes cerības tiek liktas uz bijušo Mičiganas augstskolas saspēles vadītāju Čadu Hennu un, lai arī viņa spēlē vēl ir bērnišķīgas kļūdas, komandas treneri uzsver, ka Hens varētu būt labs saspēles vadītājs: "Viņš, protams, vēl nav pilnīgi gatavs spēlētājs, taču ir pazīmes, kas liecina, ka par tādu viņš varētu kļūt. Viņš ir arī spēlējis lielos stadionos, kas arī ir svarīgi pārejot no augstskolu uz profesionālo līgu."

Savukārt Džons Beks, kurš pagājušajā sezonā cieta zaudējumus visās četrās spēlēs, kurās izgāja sākumsastāvā, pašlaik ir visai tāls no spēlēšanas pirmā numura postenī, jo treniņnometnē rāda vāju sniegumu. "Tas ir smagi", komentēja pats Beks, "kad es te ierados, es cerēju būt lielisks - dalīt piezemējumu piespēles, nepieļaut pārķertas bumbas, taču pašlaik nekas nenotiek tā, kā es biju domājis."

Pašlaik kā galvenais pretendents uz pirmā numura vietu tiek minēts tieši Džoss Makovns, taču nevis tāpēc, ka viņš būtu ievērojami labāks par pārējiem, bet gan tāpēc, ka viņam ir vislielākā pieredze NFL kā pirmajam saspēles vadītājam - 31 spēle sešas sezonās. Taču arī viņš nav apmierināts ar savu pašreizējo spēli: "Es nebiju pietiekoši labs un arī pozitīvu momentu šajā treniņnometnē man ir maz."

Līdz sezonas sākumam ir atlicis visai maz laika un tāpēc Maiami "Dolphins" vienībai steidzami jādomā kāda būs viņu stratēģija - uzticēties pašreizējiem saspēles vadītājiem, vai meklēt kādu jaunu papildinājumu.

Izmantotie resursi:
sportingnews.com