Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Visvairāk mačus NFL aizvadījušais pussargs Gors noslēgs karjeru

Juris Miņins
Juris Miņins

Visvairāk mačus NFL aizvadījušais pussargs Gors noslēgs karjeru
Frenks Gors, Foto:AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) spēlēm bagātākais pussargs Frenks Gors ir paziņojis, ka plāno noslēgt vienas dienas līgumu ar Sanfrancisko "49ers", lai noslēgtu savu futbolista karjeru.

Šodien ir kļuvis zināms, ka mačiem bagātākais NFL pussargs Frenks Gors ir nolēmis likt punktu savai profesionālā futbolista karjerai un pēc vienas dienas līguma noslēgšanas ar Sanfrancisko "49ers", paziņot par karjeras beigām. Pēc tam, kā tiek ziņots, Frenks pievienosies darbam vienības administrācijā.

Frenks Gors NFL ir aizvadījis 241 maču, kas ir visu laiku labākais rādītājs starp pussargu pozīcijās spēlējošajiem futbolistiem. Tiesa, tas nav vienīgais viņa rekords. Tāpat viņam pieder vairāki rekordi, kas saistīti ar gūtajiem jardiem vairākas sezonas pēc kārtas. Piemēram, Goram ir visvairāk sezonu, kurās viņš ir guvis vismaz 1200 jardus no izspēles līnijas. Tāpat viņam ir visvairāk pēc kārtas aizvadu sezonu, kurās gūti vismaz 500, 600 un 700 jardi.

Tāpat Frenks Gors visu laiku produktīvāko NFL pussargu reitingā ieņem trešo vietu, jo karjeras laikā bumbu ir nesis 16 tūkstošus jardu. Viņam priekšā ir tikai Emits Smits un Valters Peitons.

Karjeras laikā nu jau 38 gadus vecais Gors ir pārstāvējis Sanfrancisko "49ers", Indianapolisas "Colts", Maiami "Dolphins", Bufalo "Bills" un Ņujorkas "Jets". Līgā viņš ienāca 2005. gadā, kad viņu ar 65. numuru draftā izvēlējās Sanfrancisko komanda.

16 gadi NFL ir iespaidīgs rādītājs, ņemot vērā, ka statistika rāda, ka vidēji pussarga pozīcijā spēlējošajiem karjeras ilgums ir aptuveni divas ar pusi sezonas.

Frenka Gora spožākās epizodes "49ers" rindās

Pirms profesionāļa karjeras Frenks Gors pārstāvēja leģendāro Maiami "Hurricanes" komandu ar kuru 2001. gadā arī kļuva par NCAA Nacionālajiem čempioniem. Kopā ar viņu komandā spēlēja gan Klintons Portiss un Viliss Makgī, gan Braiens Makinijs, Andrē Džonsons, Džeremijs Šoklijs un Kelens Vinslovs. Savukārt aizsardzībā spīdēja Eds Rīds, Vinss Vilforks, Džonatans Vilma un citi.

Ar koledžas laiku Gora karjerā ir vēl pāris interesanti fakti. Proti, pašu skolu viņš izvēlējās, lai uzlabotu savas sekmes un būtu pēc iespējas tuvāk mātei, kurai bija problēmas ar aknu darbību. Savukārt, jau kad Maiami universitātes diploms bija kabatā, viņš pildīja NFL pirmsdrafta intelekta testu, kurā dabūja 6 punktus no 50 iespējamajiem. Skaidrojumam – vidējais šī testa (Vanderlika tests) rezultāts ir ap 20 punktiem, bet rezultāti, kas mazāki par 10 punktiem norāda uz analfabētismu vai garīgu atpalicību.

Nav gan zināms ar kādu pieeju nu jau bijušais futbolists šo testu pildīja, bet viņa rezultāts ir viens no visu laiku sliktākajiem visā NFL jauno spēlētāju testēšanas vēsturē.

Jāpiebilst, ka Frenka Gora dēls, Frenks Gors juniors, arī spēlē futbolu, pašlaik pārstāvot Dienvidmisisipi koledžu, spēlējot gan pussarga, gan arī saspēles vadītāja pozīcijā. Interesanti, ka pirms pāris gadiem viņi abi nonāca mediju uzmanības lokā, jo vienas nedēļas nogales laikā savos mačos pie piezemējuma bija tikuši gan tēvs, gan dēls.

Savukārt 2021. gada 18. decembrī Frenks Gors debitēja arī profesionālā boksa ringā, tiekoties ar vēl vienu bijušo Ziemeļamerikas sporta spīdekli, basketbolistu Deronu Viljamsu. Gors šajā cīņā zaudēja pēc punktiem.

Izmantotie resursi:
NFL.com | Official Site of the National...