Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Spurs" izbraukuma sēriju noslēdz ar zaudējumu Bostonā, Bertānam trīs punkti

Emils Ozerinskis

"Spurs" izbraukuma sēriju noslēdz ar zaudējumu Bostonā, Bertānam trīs punkti
Džeilens Brauns
Foto: AP/Scanpix

Trešo zaudējumu pēc kārtas Nacionālajā basketbola asociācijā piedzīvojusi Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs", kas ar rezultātu 94:108 piekāpās Bostonas "Celtics". Ķelti ar šo panākumu pārņēmuši Austrumu konferences līderpozīciju.

Četru spēļu izbraukuma sēriju Sanantonio "Spurs" noslēdza Bostonā. Uz šo spēli "Spurs" ieradās ar divu zaudējumu sēriju pēc četrām uzvarām sezonas pirmajos mačos. Tikmēr "Celtics" izdevies pārvarēt šoku pēc sezonas sākuma ar diviem zaudējumiem un pēdējās četrās spēlēs bostonieši bija tikuši pie uzvarām. Bostonas rindās šosezon nespēlēs Gordons Heivords, tāpat komandai šobrīd nevar palīdzēt Markuss Moriss. Savukārt Sanantonio vienībai bez traumētajiem Tonija Pārkera, Kavai Lenarda un Žofrē Loverņa šajā spēlē laukumā nedevās Manu Džinobili, kuram tika dota atpūta, lai gan argentīnietis bija saģērbies spēlei.

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 7:52 minūtes spēles izskaņā, kad mača liktenis jau bija zināms. Latviešu basketbolists statistikā atzīmējās ar trīs punktiem (1p. 1/2, 2p. 1/1, 3p. 0/1), divām atlēkušajām bumbām un trīs rezultatīvām piespēlēm. Laukumā pavadītajā laikā Bertāna +/- koeficients bija +5.

Spēles sākumā "Spurs" garie spēlētāji raidīja Bostonas grozā metienus no pustālās un tālās distances, spēli iesākot krietni veiksmīgāk, kā iepriekšējās divas izbraukuma cīņas. Kairijs Ērvings nepieļāva nonākšanu lielos mīnusos, ar caurgājieniem sadeldējot rezultāt starpību. Pēc četrām ar pusi nospēlētām minūtēm uz rezultāta tablo bija līdzsvars - 10:10. Pēc minūtes pārtraukuma izrāviens padevās mājinieku komandai, Alam Horfordam dominējot uzbrukumā. Savukārt Lamarkuss Oldridžs, nespējot ierobežot savu pretspēlētāju aizsardzībā, pats aktīvi metās uzbrukumā viens pret vienu. Ķelti ceturtdaļas otrajā pusē iekrāja septiņu punktu pārsvaru un Džeilens Brauns ar atlētisku danku vēlējās iepriecināt savas komandas līdzjutējus, bet "Spurs" debitants Brendans Pols efektīgi bloķēja pretinieka mēģinājumu uzbrukt grozam. Pirmās ceturtdaļas izskaņā Petijs Milzs ar caurgājienu pietuvoja "Spurs" līdz četru punktu starpībai, panākot 26:30.

Spēles rezultātu ar trīs punktu metienu otrā ceturkšņa otrajā minūtē izlīdzināja Rūdijs Gejs, bet Treijs Rozīrs vadības atgūšanas vietā izcēlās ar epizodi, kas visticamāk nonāks kuriozu apkopojumos. Pie vadības "Spurs" tika Brainam Forbsam ienākot spēlē no rezervistu soliņa un uzreiz raidot grozā divus trejačus - 37:31. Līdz ceturtdaļas vidum "Celtics" izlīdzināja spēles rezultātu, bet Denijs Grīna ar tālmetienu ļāva atkal vadību iegūt teksasiešiem. "Spurs" atradās vadībā gandrīz visu ceturtdaļu, bet puslaika pēdējā minūtē Breda Stīvensa padotie veica astoņu punktu izrāvienu, kas pārtraukumā ļāva "Celtics" basketbolistiem doties ar 54:49 pārsvaru.

Otro puslaiku "Celtics" sāka tāpat kā noslēdza iepriekšējo. Nepilnu trīs minūšu laikā Horfords un Ērvings kopīgiem spēkiem sasniedza rezultātu 64:51. Vidēji desmit punktu pārsvaru Bostonas basketbolistiem izdevās saglabāt visu trešo ceturtdaļu. Šajā laikā "Spurs" debitantam Polam izdevās realizēt četru punktu gājienu, bet tas ar bija vienīgais atmiņā paliekošais mirklis Popoviča spēlētāju izpildījumā. Ceturtdaļas izskaņā rezultatīvs mājinieku rindās bija Džeilens Brauns, bet Markuss Smārts līdz ar ceturkšņa beigu signālu raidīja grozā trīs punktu metienu, panākot 80:67.

Noslēdzošā ceturkšņa ievadā ar precīziem trejačiem apmainījās abu komandu rūkiji Brendans Pols un Džeisons Teitums. Astoņas minūtes līdz mača beigām laukumā savu labāko sniegumu nodemonstrēja Terijs Rozīrs, gūstot astoņus punktus pēc kārtas un sasniedzot rezultātu 93:74. Saprotot spēles iznākumu Gregs Popovičs laukumā sūtīja komandas jaunos spēlētājus, tostarp Dāvi Bertānu. Savu pirmo iespēju uzbrukt grozam latviešu basketbolists izmantoja sešas minūtes līdz mača noslēgumam, raidot grozā metienu pēc pagrieziena. "Celtics" savus labākos spēlētājus tika ātri vēl neatsēdināja, liekot Bertānam aizsardzībā pacīnīties ar Horfordu. Spēle noslēdzās ar rezultātu 108:94, kas Bostonas "Celtics" ļāva kļūt par pirmo komandu šosezon, kas izcīnījusi piecas uzvaras pēc kārtas. Savukārt Sanantonio piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas. NBA regulārajā sezonā garāka zaudējumu sērija "Spurs" basketbolistiem nav bijusi pēdējos divus gadus un tas noticis tikai pa vienai reizei katrā sezonā.

Ar 24 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm produktīvākais "Celtics" spēlētājs bija Kairijs Ērvings, savukārt "Spurs" sastāvā rezultatīvākais ar 18 gūtiem punktiem bija komandas debitants Brendans Pols, kurš iepršējās sezonās profesionālo basketbolu spēlējis Eiropā.

"Celtics" - "Spurs" 108:94 (30:26, 24:23, 26:18, 28:27)

Celtics: Ērvings 24, Brauns 18, Horfords 14 (13 ab), Rozīrs 12, Smārts 9, Teitums 7 (11 ab), Ojeleje 7, Beinss 6, Taiss 6, Jabusele 3, Naders 2, Larkins
Spurs: Pols 18, Gejs 14, Oldridžs 11, Gazols 11, Marejs 10, Forbss 8, Grīns 7, Milzs 7, Andersons 5, Bertāns 3, Vaits

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Maikl30

  +1 [+] [-]

, 2017-10-31 12:42, pirms 6 gadiem
Maikl30 rakstīja: Ko vins dara NBA nesaprotu....
Piepelnās.. Pēc tam aizies uz kaut kādu mazo tirgu no lejasgala komandām, ja tur sevi pierādīs, tur pat arī paliks, ja nē - brauks atpakaļ uz Eiropu.