Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Vecvagars: "Komanda bija pazaudējusi savu spēli"

Andrejs Siliņš

Vecvagars: "Komanda bija pazaudējusi savu spēli"
Kaspars Vecvagars
Foto: zalgiris.lt

"Man ļoti patīk Štomberga filozofija, tas, kā viņš uztver basketbolu. Viņam ir labas attiecības ar spēlētājiem, ar viņu ir viegli komunicēt. To, vai būs labāk vai sliktāk, redzēsim ar laiku, bet, kā saka, viss, kas notiek, notiek uz labu," pirms šovakar gaidāmās spēles ULEB Eirolīgā pret "Strasbourg" par jauno Kauņas "Žalgira" galveno treneri portālam Sportacentrs.com sacīja komandas latviešu aizsargs Kaspars Vecvagars.

"Treneris [Zuross] visu laiku teica, ka viss ir tā, kā tam jābūt, ka katru spēli spēlējam arvien labāk, un viss būšot kārtībā. Kluba vadība domāja citādāk. Tā jau tas profesionālajā sportā ir - ja kaut kas neiet, tad jānotiek izmaiņām," trenera Iliasa Zurosa atbrīvošanu nedēļas sākumā komentēja Vecvagars. "Zinot "Žalgiri", viņi reaģē ātri, un šoreiz par vainīgo atrada treneri."

"Pats pirms tam atzinu, ka it kā viss kārtībā, šķita, ka treneris paliks un nebūs tā, kā iepriekšējos gados. Šķita, ka tiešām šis treneris paliks uz divām sezonām. Bet redz, kā notiek dzīvē - daži zaudējumi, un situācija mainās," Vecvagars atsaucas uz savu neseno interviju "Sporta Avīzē".

"Protams, biju pārsteigts, ka ziņa nāca tik strauji, bet kluba ģenerālmenedžeris teica, ka situācija neesot veidojusies tāda, par kādu runāts [ar Zurosu pirms sezonas]," iespējamos iemeslus Zurosa atlaišanai skaidroja Vecvagars. "Sezonas sākumā bija atrasta kopēja valoda par divu gadu plānu, kā attīstīt jaunos spēlētājus, lai nākamsezon viņi jau būtu starp vadošajiem komandā. Sākot ar spēli pret Kazaņu (pārbaudes spēles 29. septembrī un 3. oktobrī), kaut kas vairs neesot bijis kārtībā. Jaunie spēlējot par maz, rezultāta arī nav, un skatītāji negūst prieku no spēles. "Žalgiris" bija pazaudējis savu garšu, savu spēli."

"Nekādi signāli par šādu scenāriju nebija, bet viss profesionālajā sportā notiek ļoti ātri - zaudē vienu divas spēles, un krēsls sašūpojas. Iespējams, savu lomu nospēlēja zaudējums Šauļiem, bet, kā atzina ģenerālmenedžeris, tas nebija galvenais iemesls. Viņš neesot saskatījis komandā degsmi un virzīšanos uz priekšu, tāpat jaunajiem spēlētājiem neesot dota praktiski nekāda iespēja. Pat LKL spēlēs jaunie spēlēja pa trim četrām minūtēm," turpināja latviešu aizsargs.

Svētdien piedzīvotais zaudējums Lietuvas čempionātā pret sezonu slikti sākušo "Šiauliai" vienību (78:79) bija pēdējā spēle Zurosam pie "Žalgira" stūres. Kaspars mačā nepiedalījās, bet atceras novērojumus no laukuma malas: "Jā, Šauļi sezonu sāka nekādi, bet, paskaties, tagad gan mūs, gan Ventspili uzvarēja. Mums tomēr šāda komanda ir jāuzvar, neraugoties uz to, kas ir treneris. Tajā mačā nestrādāja pilnīgi nekas. Aizsardzība bija caurstaigājama sēta un uzbrukumā šķita, ka pirmo spēli kopā spēlējam. Noskaņojušies visi it kā bija, tomēr spēle mājās pie saviem līdzjutējiem. Droši vien kaut kādas specifiskas lietas aizsardzībā nenostrādāja, Šauļu komanda tika pie ļoti daudz brīviem metieniem. Pirmajā puslaikā meta tālos ar 70%, ja būtu tā turpinājuši arī otrajā puslaikā, domāju, iznākums būtu bijis vēl bēdīgāks mums."

Tagad pie "Žalgira" stūres stājies Sauļus Štombergs, kura vadībā Vecvagars savulaik spēlēja fārmklubā. "Jau tad, kad spēlēju iepriekš pie viņa, man ļoti patika viņa filozofija, tas, kā viņš uztver basketbolu. Viņam ir labas attiecības ar spēlētājiem, ar viņu ir viegli komunicēt. To, vai būs labāk vai sliktāk, redzēsim ar laiku, bet, kā saka, viss, kas notiek, notiek uz labu," optimistiski noskaņots par sezonas turpinājumu ir Kaspars.

Eirolīgā pagaidām Kaspars aizvadījis vienu spēli, otrā priekšroka tika dota lietuviešu jaunajam saspēles vadītājam Vitenim Čižauskam. "Treniņos spēlējam gan viens pret otru, gan arī kopā, tā kā tas paliek treneru ziņā - kā viņi izvēlas spēlētājus, pielāgojot sastāvu pretiniekiem. Var būt arī tā, ka mēs abi kādu reizi esam sastāvā, to nevar zināt."

Ceturtdien pēc rīta treniņa vēl nenoskaidrojās, vai Vecvagars piedalīsies šī vakara mačā pret "Strasbourg", tas kļūšot zināms tikai vakarā pāris stundas pirms spēles.

"Visi saprot, ka "Žalgiris" ir pārbūves procesā, bet tās uzvaras jau tiek gaidītas tik un tā," par līdzjutēju un vietējo mediju attieksmi pret komandu stāsta Vecvagars. "Gaida, ka spēlēsim labu basketbolu un uzvarēsim. Skaidrs, ka zaudējumu Madrides "Real" visi saprot, bet par zaudējumu Milānā tomēr bija sarūgtinājums. Pēc spēles var redzēt, vai komanda var uzvarēt vai nevar. Domāju, ka mačs Milānā bija tāds, ko varēja uzvarēt. Lietuvieši vienmēr grib uzvarēt, tas ir tikai normāli. Fani gaida uzvaras un, cerams, pēc iespējas ātrāk tās atnāks. Skaidrs, ka, lai varētu pacīnītie par uzvaru ar tādām komandām kā "Real", ir jānospēlē tuvu ideālam. Bet mūsu līmeņa komandas, kā Strasbūru un Milānu - tās ir jāuzvar, un visi gaida šīs uzvaras."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja