Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

1. oktobrī Jelgavā ieradīsies 300-500 igauņu volejbola fani

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

1. oktobrī Jelgavā ieradīsies 300-500 igauņu volejbola fani
Latvijas izlases treneri un spēlētāji
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

1. oktobrī plkst. 17.00 Zemgales Olimpiskajā centrā notiks EČ kvalifikācijas pirmā izslēgšanas spēle starp Latvija un Igaunijas volejbola izlasēm. Mūsu ziemeļu kaimiņi strādā pie tā, lai Jelgavā ierastos arī daudzi igauņi.

Zemgales Olimpiskajā centrā ir 2064 sēdvietas, turklāt pieejami vēl 700 krēsli, kurus iespējams izvietot zālē. Jelgavas tribīnēs ievērojamā skaitā varētu pulcēties arī Igaunijas izlases līdzjutēji. "Ceram uz 300-500 fanu kluba dalībniekiem. Federācija aicina uz fanu autobusiem, kas izbrauks sestdien plkst. 10.00 no "Audentes" sporta centra [brauciena maksa - 15 eiro no cilvēka]. Zinām, ka daudzi dosies ar savu transportu, bet iespējams izmantot autobusus," informē Igaunijas Volejbola federācijas ģenerālsekretāre Helēna Vērmē.

Igaunijas izlases kapteinis Kerts Tūbals: "Ar Latvijas izlasi pēdējoreiz spēlējām pirms vairāk nekā trijiem gadiem. Starp šīm divām izlasēm spēlēs vienmēr ir ļoti principiālas. Tā tas notiks arī šajos divos mačos, būs fundamentāla pretstāve. Latvijas izlasē ir spēlētāji, kuri vēlas cīnīties katrā situācijā. Šajos mačos galvenais būs saglabāt vēsu galvu grūtos brīžos, ticēt un cīnīties līdz galam."

Eiropas čempionāta kvalifikācijas izslēgšanas stadijā vispirms 1. oktobrī būs spēle Jelgavā - internetā biļeti var iegādāties par 5 eiro, kasē prasīs 7 eiro (pensionāriem un skolēniem 50% atlaide, bērniem līdz septiņiem gadiem - ieeja bez maksas). Uz atbildes spēli 9. datumā Tallinā biļete maksā 10 eiro (pensionāriem, studentiem un skolēniem - 5 eiro). Iespējams, ka Igaunijas galvaspilsētā būs nepieciešams arī izšķirošais zelta sets.

Neskatoties uz Latvijas labākām sekmēm kvalifikācijas otrajā kārtā, izslēgšanas mačos favorīte ir Igaunija. Pēdējos gados igauņi spēlējuši trijos EČ finālturnīros. Mūsu ziemeļu kaimiņi šogad triumfēja Eiropas līgā, tiesa, spēcīgākās izlases tur gan nestartēja. Eiropas rangā igauņi (#14) kotējas augstāk nekā mūsējie (#25).

Kā jau ziņots, izšķirošajās cīņās par EČ ceļazīmi Igaunijas volejbola izlase cer uz fanu atbalstu, kas varētu palīdzēt apspēlēt Latvijas valstsvienību. Pēdējais mačs un iespējamais zelta sets notiks Tallinas "Tondiraba", kur ir vietas 5700 skatītājiem. 9. oktobrī uz izšķirošajiem notikumiem Igaunijas galvaspilsētā tiek gaidīts rekordliels igauņu volejbola cienītāju skaits.

Izmantotie resursi:
err.ee
zoc.lv
cev.lu

     [+] [-]

, 2016-10-01 12:43, pirms 8 gadiem
Nu tak "fanu", nevis "fani"...