Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

''Ferrari'' iesniegusi protestu par Peresa un Verstapena rezultātu Monako GP

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Ferrari'' iesniegusi protestu par Peresa un Verstapena rezultātu Monako GP
Makss Verstapens un Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

F1 komanda ''Ferrari'' iesniegusi protestu par ''Red Bull'' pilotu Serhio Peresa un Maksa Verstapena izcīnīto pirmo un trešo vietu Monako ''Grand Prix'', to balstot uz to, ka pēc pitstopa abi šķērsojuši dzelteno līniju, kas esot aizliegts.

Šodien F1 Monako ''Grand Prix'' uzvaru svinēja ''Red Bull'' pilots Serhio Peress, aiz sevis atstājot ''Ferrari'' braucēju Karlosu Sainsu un komandas biedru Maksu Verstapenu. Kopvērtējumā Verstapens ir līderis ar 125 punktiem, bet otrais ar deviņiem punktiem mazāk ir Šarls Leklērs, kurš šodien finišēja ceturtais.

Pēc posma noskaidrojies, ka protestu par Verstapena trešo vietu un Peresa pirmo vietu iesniegusi ''Ferrari'', jo tā uzskata, ka pēc pitstopa piloti šķērsojuši dzelteno līniju, ko pēc noteikumiem nedrīkst darīt. ''Ferrari'' komandas vadītājs bijis pārliecināts, ka tas bijis noteikuma pārkāpums. ''Esam vīlušies, jo bija redzami skaidri noteikumu pārkāpumi, ka ''Red Bull'' pilots uzbrauca uz dzeltenās līnijas pēc pitstopa apmeklējuma. Ja paskatāmies uz pilotu noteikumiem, tad tie saka, ka, uzbraucot uz līnijas, nozīmē noteikumu pārkāpšanu. Uzskatām, ka katram pilotam ir jāievēro sacensību direktora ieteikumi. Sagaidām skaidrību no FIA.''

Savukārt ''Red Bull'' vadītājs Kristians Horners pauda, ka par šo jautājumu nav runājis ar FIA. ''To, ko esam redzējuši, parādīja, ka neko neesam pārkāpuši.'' Peress pārkāpumu veica 22. aplī, ko piefiksēja FIA, taču nekāds papildus paziņojums sacīkstes laikā par to netika pavēstīts. Tikmēr Verstapena iespējamo pārkāpumu FIA nemaz sacensību laikā nekonstatēja.

Izmantotie resursi:
https://www.motorsport.com/f1/news/...
https://www.motorsport.com/f1/news/...

  +1 [+] [-]

, 2022-05-29 21:11, pirms 2 gadiem
Nav jēga koncentrēties uz strīdīgām situācijām...paši vien sačakarēja sacīksti.

     [+] [-]

, 2022-05-29 22:11, pirms 2 gadiem
fans81 rakstīja: Nav jēga koncentrēties uz strīdīgām situācijām...paši vien sačakarēja sacīksti.
Taisnība tev ir, bet kapēc gan neizmantot iespēju šo kļūdu izlabot pēc sacīkstes, ko tiesneši noignorēja. No sportiskā viedokļa, jā, to nevajadzētu sodīt, bet noteikumi ir noteikumi un galu galā abi braucēji to pārkāpa.

     [+] [-]

, 2022-05-29 22:14, pirms 2 gadiem
Tieši tā, jo ja būtu pretēji, Bulli būtu darījuši tieši tā pat.

     [+] [-]

, 2022-05-29 23:09, pirms 2 gadiem
Bimberbaks rakstīja: Tieši tā, jo ja būtu pretēji, Bulli būtu darījuši tieši tā pat.
kā var zināt kā būtu, ja būtu. Likuma burts tika pārkāpts, bet jautājums vai RBR ieguva ar šo priekšrocības

     [+] [-]

, 2022-05-30 09:54, pirms 2 gadiem
FIA kaut kādi klauni. Paši pieņem noteikumus, paši redz ka pārkāpj, bet soda nav nekāda

     [+] [-]

, 2022-05-30 11:56, pirms 2 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: Taisnība tev ir, bet kapēc gan neizmantot iespēju šo kļūdu izlabot pēc sacīkstes, ko tiesneši noignorēja. No sportiskā viedokļa, jā, to nevajadzētu sodīt, bet noteikumi ir noteikumi un galu galā abi braucēji to pārkāpa.
Noteikumus nepārkāpa. Peress uzbrauca uz līnijas, Verstapens daļēji pārbrauca līnijai abām kreisajām riepām. Noteikumu pārkāpums būtu, ja pilnībā riepa šķērsotu līniju.

"Except in cases of force majeure (accepted as such by the stewards), any tyre of a car exiting the pit lane must not cross any line painted on the track at the pit exit for the purpose of separating cars leaving the pit lane from those on the track. In this case, the car did not ‘cross’ the line, to do so it would have needed to have a full wheel to the left of the yellow line.”

     [+] [-]

, 2022-05-30 11:59, pirms 2 gadiem
NorchaN rakstīja: kā var zināt kā būtu, ja būtu. Likuma burts tika pārkāpts, bet jautājums vai RBR ieguva ar šo priekšrocības
Uz likuma burta uzkāpa, bet nepārkāpa, jo nokāpa