Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Latvijas un Lietuvas izlases 27. maijā sacentīsies labdarības spēlē

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Latvijas un Lietuvas izlases 27. maijā sacentīsies labdarības spēlē
Sabīne Niedola 28. martā tirdzniecības parkā "Alfa" piedalījās sociālās kampaņas "Es iešu" preses konferencē
Foto: Nora Krevņeva, f64

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība otro gadu pēc kārtas iesaistīsies krūts veselības atbalsta akcijās, sociālās kampaņas "Es iešu" ietvaros svētdien, 27. maijā, piedaloties gājienā un labdarības spēlē ar Lietuvas izlases dalību.

“Man ir prieks, ka Latvijas Basketbola savienība otro gadu piedalās informatīvajā kampaņā krūts veselības atbalstam,” teica valstsvienības uzbrucēja Sabīne Niedola. “Akcijas sākums 2011. gadā ir devis pirmos rezultātus. Aptaujas liecina, ka krūts veselībā ieinteresēto sieviešu skaits pieaudzis no 18 līdz 40 procentiem. Tas ir iemesls un stimuls turpināt iesākto!”

Akcija sākās 19. martā un noritēs trīs posmos.

“Pirmajā posmā ar nosaukumu “Es iešu un izstāstīšu savu stāstu!” vairākas krūts vēzi pārdzīvojušas sievietes iedrošinās citas sievietes doties uz pārbaudēm,” stāsta Niedola. “Otrais posms “Es iešu pārbaudīties” ir aicinājums doties uz pārbaudi pašai un ņemt līdzi savu mammu, māsu, draudzeni. Akcija noslēgsies 27. maijā ar labdarības spēli starp Latvijas un Lietuvas sieviešu valstsvienībām.”

Krūts vēzis turpina būt visvairāk izplatītā onkoloģiskā slimība Latvijā. Pērn tas reģistrēts 1200 pacientēm. Lai situāciju mainītu, no 2009.gada Latvijā sākta valsts apmaksāta profilaktisko apskašu programma, tostarp arī valsts organizētā un apmaksātā krūts dziedzera vēža savlaicīgas atklāšanas programma.

Mamogrāfijas izmeklējumiem tiek atlasītas sievietes 50, 52, 54, 56, 58, 60, 62, 64, 66, 68 gadu vecumā. Viņām tiek nosūtītas atkārtotas uzaicinājuma vēstules izmeklējumu veikšanai par valsts budžeta līdzekļiem, savukārt no 16.aprīļa līdz 26.maijam tirdzniecības parkā “Alfa” pārbaužu veikšanai būs pieejams valsts apmaksāts mamogrāfs.

“Esam ne tikai basketbolistes. Esam sievietes, kuras ir atbildīgas par sevi un savu veselību,” uzsver Niedola. “Prieks, ka varam kopā rīkoties. Tās ir lietas, par kurām jāstāsta.”

Vēlies zināt vairāk?

Onkoloģisko ārstniecības iestāžu saraksts un kontakti meklējami mājas lapā Onkoloģija .

Mobilā mamogrāfa tuvākie izbraucieni Latvijā notiks 29. un 30. martā Krāslavā, 3. aprīlī Salaspilī, 4. un 5. aprīlī Balvos, 10. un 11. aprīlī Kandavā, 12. un 13. aprīlī Talsos. Saraksts Onkoloģija .

Akciju atbalsta Latvijas Basketbola savienība, LR Veselības ministrija un Nacionālais veselības dienests.

Basketbols un labdarība

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība sesto gadu pēc kārtas piedalās labdarības pasākumos.

2007. un 2008. gadā notika labdarības akciju “Atbalsts Latvijas basketbola veterāniem”, savācot vairāk nekā 25 000 latu basketbola veterānu sociālajam fondam un Uļjanas Semjonovas rehabilitācijai.

No 2009. gada 1. maija līdz 25. augustam projektā “Atbalsts Latvijas basketbola veterāniem” ar Latvijas Olimpiešu sociālā fonda atbalstu 40 sporta veterāniem tika sniegts atbalsts 6 782,80 latu apmērā, galvenokārt medicīnas pakalpojumu apmaksai.

No 2009. gada 26. augusta līdz 31. decembrim atbalsts 13 435,65 latu apmērā tika sniegts 47 sporta veterāniem, liecina internetā publicētā projekta atskaite

2011. gada vasarā komanda iesaistījās akcijā “Pārbaudies, lai dzīvotu”, lai maznodrošinātas kundzes Latvijas reģionos varētu nokļūt uz krūts vēža bezmaksas profilaktisko pārbaudi. Pirmajā labdarības gājienā 11. jūnijā no Kongresu nama līdz Rīgas arēnai piedalījās vairāk nekā 600 cilvēku.

Krūts veselības atbalsta gājiena mērķis ir veidot cilvēkos izpratni par savas veselības vērtību un savlaicīgu rīcību tās labā. Labdarības spēlē Latvija – Slovākija, kā arī labdarības vakariņās “Ozo golfa klubā” iegūtie līdzekļi no ziedojumiem un formu pārdošanas tika veltīti profilakses pasākumiem.

Pirms 2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cīņām paredzētas sešas pārbaudes spēles. Valstsvienības kandidātu saraksts tiks publiskots aprīļa vidū.

     [+] [-]

, 2012-03-29 15:49, pirms 12 gadiem
Sadaļa-dāmas.Ir futbols,hokejs,basketbols,volejbols.Tagad SC tiek kultivēts jauns sporta veids-DĀMAS!