Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Tāre: "Es piepildīju savu sapni"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tāre: "Es piepildīju savu sapni"
Ieva Tāre pieņemšanā pie Valsts prezidenta 2008 (pēc tikšanas uz olimpiskajām spēlēm)
Foto: Rūta Kalmuka, F64

Bijuši ilggadējā Latvijas izlases basketboliste Ieva Tāre (39) intervijā žurnālam "Ieva" stāsta par savām emocijām saistībā ar dalību olimpiskajās spēlēs. Neskatoties uz smagu traumu, viņai izdevās piepildīt savu sapni, un, ja būtu iespēja, tad atkārtotu to vēlreiz.

Tāre aizvadījusi Latvijas izlasē 130 spēles, bet nu jau kādu laiku atpakaļ ir beigusi basketbolistes karjeru. Divus gadus nostrādājusi Jūrmalas sporta skolā kā trenere. Tagad viņa ir bērnu kopšanas atvaļinājumā - audzina savas dvīnītes.

Kopā ar izlasi viņa spēlēja arī Pekinas olimpiādē. "Es piepildīju savu sapni," atzīst Tāre. "Neviens tās izjūtas man neatņems."

"Kad nāca lielās pārmaiņas, biju laimīga, ka varu pārstāvēt Latviju. Tomēr nekad nevarēju iedomāties, ka ar savas valsts izlasi aizbraukšu uz olimpiskajām spēlēm. Sākumā attieksme pret sieviešu izlasi bija tāda... katrai izlases spēlētājai bija viens "T-krekls" bet botas pirkām pašas. Ne treniņnometnes, ne sagatavošanās, ar autobusu trīs diennaktis braucām uz spēlēm. Un nu, manas karjeras norietā parādījās iespēja tikt uz olimpiskajām spēlēm Pekinā. Turklāt es biju atgriezusies basketbolā pēc dēla Emīla piedzimšanas. Biju pusgadu ar dēlu nodzīvojusi pa mājām, kad nāca piedāvājums," atceras Tāre.

Olimpiskās kvalifikācijas spēlē pret Senegālu viņa guva smagu rokas traumu, stindzinošie skati bija redzami arī televīzijā. "Tagad cilvēki to notikumu piemirsuši, bet vēl krietnu laiku pēc tā, ejot pa ielu, man mēdza jautāt: "Kā jums tagad ar roku? Kādas toreiz bija sajūtas?" Nu kādas gan varēja būt sajūtas! Esmu nospiedusi taustiņu "delete" un to izdzēsusi no atmiņas," saka bijusī Latvijas izlases ilggadējā spēlētāja. "Tomēr apzinos, ka šis zīmogs man ir uz mūžu: basketboliste, kura spēles laikā dramatiski salauza roku."

Pēc minētās smagās traumas salīdzinoši īsā laika posmā viņa pārsteidzoši spēja atveseļoties, lai varētu piedalīties olimpiskajās spēlēs. Pēc tam šis varoņdarbs tika novērtēts ar gada balvu "Par cīņas gribu".

"No emociju viedokļa tas bija skaists laiks. Kad Madridē spēlējām, lai tiktu uz Pekinu, tribīnes bija pilnas ar latviešiem, un visi no sirds juta mums līdzi! Tas ir neizstāstāmi. Lai es pēc tam, kad salauzu roku, nesaņemtos un nedarītu visu, lai nokļūtu Pekinā?! Cilvēki mēdz jautāt: vai tu otrreiz to darītu? Es saku: jā, neskatoties uz visām ķibelēm un sāpēm, es otrreiz to darītu," atklāj Tāre. "Es piepildīju savu sapni. Neviens tās izjūtas man neatņems."

Pilnu interviju var lasīt šīs nedēļas žurnāla numurā.

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Ieva"

 +10 [+] [-]

, 2013-05-03 17:08, pirms 11 gadiem
Žēl ,ka Tāres attieksme nav pārāk lipīga.

  +9 [+] [-]

, 2013-05-03 17:19, pirms 11 gadiem
Tārei cepuri nost!
Paldies par sapni!
Lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-03 18:33, pirms 11 gadiem
Izcila sportiste, izcila latviete. Paveica varoņdarbu, un cerams, ka tas tiks nodots/pārstāstīts nākamajām paaudzēm!

     [+] [-]

, 2013-05-03 18:37, pirms 11 gadiem
Kāpēc nav pajautāts, kas notika par konfliktu ar klubu Cēsis?

     [+] [-]

, 2013-05-03 19:40, pirms 11 gadiem
Arčiņš rakstīja: Žēl ,ka Tāres attieksme nav pārāk lipīga.
Tu runā tā, it kā zinātu.... vienkārši par dažiem gadījumiem sabiedrība nav informēta, bet ir meitenes, kas tieši ar lielo vēlmi tikt uz EČ ir ātri atguvušās no traumām.

  -4 [+] [-]

, 2013-05-03 20:04, pirms 11 gadiem
Ai IEVA ! IEVA !

Tu saki , ka TU esi NOSPIEDUSI DELETE , un izdzēsusi to no SAVAS

ATMIŅAS ????

Es ceru , ka TU uz visu mūžu ATCERĒSIES tos DAŽUS CILVĒKUS ,

kuri TEVI SAKOPA un ar SAVĀM zināšanām un iespējām

ATDEVA TEV to iespēju , būt PEKINĀ !

Tu vēl līdz šodienai , par to NEESI ĪSTI PATEIKUSI - PALDIES !

Bet TU taču zini, kuri tie bija !

Kā redzi , visa LATVIJA to šodien un vienmēr pieminēs ,

kā SPOŽĀKO SENSĀCIJU, ka 1 mēneša laikā TEVI pēc tik smagas

traumas ATGRIEZA ZVIRGZDIŅA komandas APRITĒ un spēlē !

Es ceru,ka TU tomēr reiz PATEIKSI PUBLISKU PALDIES tiem CILVĒKIEM !

Ar cieņu pret TEVI un toreizējo ZVIRGZDIŅA komandu

MAZAIS RŪĶĪTIS