Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Juventus" apspēlē Tartu; trim komandām pa 2-2

Andrejs Siliņš

"Juventus" apspēlē Tartu; trim komandām pa 2-2
Ģedimins Maceina
Foto: lithuaniabasketball.com

Piektdien Baltijas Basketbola līgas (BBL) Elites divīzijas spēlē Utenas "Juventus" Tartu universitātes sporta hallē ar rezultātu 96:74 apspēlēja vietējo komandu. Līdz ar to trim komandām šobrīd ir vienāda bilance - divas uzvaras un divi zaudējumi.

Izšķirošo izrāvienu Elites divīzijas debitante izdarīja pēc lielā pārtraukuma spēles otrajā cēlienā. Ar "double-double" izcēlās uzbrucējs Vaidots Volkuss - 32 punkti un desmit atlēkušās bumbas. Tālu no "triple-double" nebija savulaik Rīgas "Baronā" spēlējušais Ģedimins Maceina - aizsargam 11 punkti, 11 rezultatīvas piespēles un septiņas bumbas zem groziem.

Līdz ar "Juventus" panākumu turnīra tabulā šobrīd trim komandām ir vienāda bilance - Tartu universitātei, gan "Kalev/Cramo" un "Juventus" ir pa diviem panākumiem četros mačos. Komandas dala otro līdz ceturto vietu, bet pirmajā pozīcijā izvirzījusies ULEB Eiropas kausa dalībniece Prienas "Rudupis", kuri šodien pret "Ventspili" izrāva trešo uzvaru četrās spēlēs.

Procentuāli gan labākā situācija ir "Šiauliai", kas uzvarējusi abās spēlēs, taču oficiālajā turnīra tabulā vietas tiek dalītas pēc iegūto punktu skaita. Tieši Šauļu komandai spēles paredzētas rītdien un parīt, kad mājās jāuzņem Roberta Štelmahera vadītā "Pieno žvaigzdes" un "Baltai".