Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels: "Verstapens arī no 15. starta pozīcijas visus apdzīs un izcīnīs komfortablu uzvaru"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rasels: "Verstapens arī no 15. starta pozīcijas visus apdzīs un izcīnīs komfortablu uzvaru"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Pēc trīs nedēļu pauzes atsākusies F1 sezona, un sestdien Beļģijas "Grand Prix" kvalifikācijā pārliecinoši ātrākais bija pasaules čempions Makss Verstapens. Taču soda dēļ viņš startēs tikai no 15. pozīcijas. Tiesa, "Mercedes" pilots Džordžs Rasels uzskata, ka tas netraucēs konkurentam viegli uzvarēt.

Makss Verstapens kvalifikācijā lidoja un tuvāko sekotāju Karlosu Sainsu apsteidza par 0,632 sekundēm. Tomēr dzinēja maiņas dēļ "Red Bull" līderiem sacīkstes nāksies sākt no beigām. Tomēr viņa konkurenti uzskata, ka tas neliegs Verstapenam izcīnīt uzvaru.

"Makss droši vien visus viegli apsteigs un izcīnīs komfortablu uzvaru. Viņš un "Red Bull" atrodas tālu priekšā visiem pārējiem," teica Džordžs Rasels, kurš kvalifikācijā bija ar astoto labāko laiku – tūdaļ aiz sava komandas biedra Lūisa Hamiltona.

Pateicoties Verstapena sodam, no pirmās starta pozīcijas trasē dosies "Ferrari" pilots Sainss. "Ņemot vērā Maksa ātrumu, viņa uzvara ir iespējama. Jo īpaši, ja būs drošības mašīna. Taču arī bez tās viņš 42 apļos var apsteigt visus, un nav arī tā, ka iepriekš mēs to nebūtu redzējuši."

Iepriekšējais "Grand Prix" norisinājās jūlija beigās Ungārijā, un Verstapens tika pie uzvaras, kaut startēja no desmitās vietas.

"Redzot ātrumu, gribu lauzties uz priekšu un būt vismaz uz goda pjedestāla," pēc kvalifikācijas izteicās pats Verstapens.

F1 posmu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...