Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens uzvar Beļģijas GP kvalifikācijā, soda dēļ startēs no 15. pozīcijas

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Verstapens uzvar Beļģijas GP kvalifikācijā, soda dēļ startēs no 15. pozīcijas
Makss Verstapens. Foto: Reuters/Scanpix

Šodien tika aizvadīta Beļģijas Grand Prix kvalifikācija. Tajā uzvaru izcīnīja kopvērtējuma līderis Makss Verstapens, kurš gan startēs no 15. pozīcijas, jo veicis dzinēja maiņu. Otrais kvalifikāciju noslēdza Karloss Sainss, bet trešais bija Serhio Peress.

• Bojāta drošības norobežojuma dēļ kvalifikācijas starts aizkavējās par aptuveni 20 minūtēm.

• Pirmajā kvalifikācijas kārtā pieci lēnākie bija Valteri Botass no ''Alfa Romeo'', Juki Cunoda no ''AlphaTauri'', Kevins Magnusens no ''Haas'', Nikolass Latifi no ''Williams'' un Sebastians Fetels no ''Aston Martin''. Ātrākais, savukārt, bija kopvērtējuma līderis Makss Verstapens.

• Q2 dalību kvalifikācijā noslēdza Miks Šūmahers, Lenss Strols, Gvanju Žou, Pjērs Gaslī un Daniels Rikjardo. Austrālieti kvalifikācijas brauciena pašā izskaņā apsteidza Alekss Albons, uzrādot ātrāku apļa laiku.

• Trešajā kvalifikācijas kārtā uzvaru izcīnīja Makss Verstapens, apli veicot 1:43.665 minūtēs. Dzinēja maiņas dēļ gan ''Red Bull'' pilots rītdienas sacīksti sāks no 15. pozīcijas. Kā pirmais startēs ''Ferrari'' braucējs Karloss Sainss, kurš kvalifikāciju noslēdza otrajā vietā.

• Dzinēju maiņas dēļ sacensības no beigām sāks ne tikai Verstapens, bet arī Šarls Leklērs (16.), kā arī Lando Noriss, Estebans Okons, Valteri Botass, Miks Šūmahers un Gvanju Žou.

• Trešajā treniņu sesijā ātrākie bija ''Red Bull'' piloti Serhio Peress un Makss Verstapens. Meksikānis ātrāko apli veica 1:45.047 minūtēs, bet nīderlandietis no viņa atpalika par 0.137 sekundēm. Karloss Sainss ieņēma trešo pozīciju ar laiku 1:45.824 minūtes.

• Šarls Leklērs kvalifikāciju noslēdza ceturtajā vietā, bet piekto pozīciju ieņēma Estebans Okons. Sestā vieta Fernando Alonso.

• Beļģijas Grand Prix sākums paredzēts svētdien pulksten 16:00.

F1 posmu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

  -3 [+] [-]

, 2022-08-27 19:38, pirms 2 gadiem
Nu, ko jāpsveic RBR un maksima, godam ātrākie un apspēlēja sarkanos. Cik noprotams un saprotams, RBR un Honda iet Mersedesu ceļu gadu ieprieks, kad paspēlējās ar motora parametriem, degvielu u.c.. Interesanti cik ilgi viņiem turēs dzinējs 4 sacīkstes jeb tomēr 5as izvilks.
Ferrari , nomainīja dzinēju, bet tā konfigurāciju nemainīja, kauns par Ferrari.

Alpine un merši kā pārīši arī Albons malacis un abi Maki.

Rīt visticamāk, ja nenotiks f-mažors RBR dubultuzvara.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-27 22:12, pirms 2 gadiem
Protams, uzrakstīt starta sarakstu ir nežēlīgi sarežģīti

  +1 [+] [-]

, 2022-08-28 00:46, pirms 2 gadiem
Kāda jēga no kvalifikācijas rezultātiem, ja tik daudziem piešķirti sodi? Vai tiešām tik grūti atrast un ielikt rakstā reālo starta sarakstu?!

     [+] [-]

, 2022-08-28 07:28, pirms 2 gadiem
Te izskatās, ka raksta autors kvalifikāciju nemaz nav skatījies. Varēja vienkārši pliku tabulu ielikt un neko nerakstīt. Mēs jau paši saorotam, kas tur rakstīts.