Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Krastenbergs pārceļas uz Kanādas junioriem un pievienojas "Oshawa Generals"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Krastenbergs pārceļas uz Kanādas junioriem un pievienojas "Oshawa Generals"
Renārs Krastenbergs
Foto: Mārtiņš Aiše

Latvijas U18 valstsvienības rezultatīvākais spēlētājs Renārs Krastenbergs pievienojies Ontario Hokeja līgas klubam "Oshawa Generals", kas viņu ārzemnieku draftā izvēlējās ar 77. numuru.

Pateicoties divām uzvarām pret Dāniju, aprīlī vietu pasaules spēcīgāko komandu sabiedrībā nosargāja Latvijas U18 izlase. Izšķirošajā duelī izdevās izglābties minūti līdz beigām un uzvarēt pēcspēles metienu sērijā ar 4:3. Vienu no diviem bullīšiem realizēja arī Renārs Krastenbergs, kurš pamatlaikā nopelnīja divus punktus, gūstot vārtus un izdarot piespēli.

Turnīrā piedaloties septiņās spēlēs, Krastenbergs izcēlās ar diviem vārtiem un astoņiem punktiem, kļūstot par Latvijas izlases rezultatīvāko spēlētāju. 2015. gadā Mārtiņš Dzierkals sakrāja deviņus punktus, uzstādot jaunu U18 valstsvienības rekordu, un tas palīdzēja nonākt Nacionālās hokeja līgas jauno spēlētāju draftā.

17 gadus vecais Krastenbergs, kuru varēs draftēt tikai nākamgad, karjeru turpinās Ontario Hokeja līgas klubā "Oshawa Generals", kas pagājušajā sezonā 68 regulārās sezonas spēlēs izcīnīja 27 uzvaras, bet no izslēgšanas cīņām izstājās pirmajā kārtā.

Pērn Krastenbergs spēlēja "Thunder U18" rindās, 30 mačos gūstot deviņus vārtus un sakrājot 18 punktus. Tā bija uzbrucēja pirmā sezona Ziemeļamerikā.

No Latvijas hokejistiem Ontario Hokeja līgā pēdējais spēlēja Ričards Bērziņš, kurš 2010. gadā aizvadīja tikai vienu spēli. Sezonu iepriekš cīnījās Latvijas jauniešu izlasi pārstāvējušais Edijs Rinke-Leitāns, kuram ir Vācijas pase, bet 2008./2009. gada sezonā spēlēja Andris Džeriņš un Kaspars Daugaviņš.

"Oshawa Generals" Krastenbergu Kanādas Junioru līgu ārzemnieku draftā izvēlējās ar 77. numuru. No latviešiem tika aizrunāti arī aizsargs Kristiāns Rubīns ("Medicine Hat Tigers" ar 16. numuru), kurš pagājušo sezonu pavadīja Zviedrijā, un uzbrucējs Rūdolfs Balcers ("Kamloops Blazers" ar 43. numuru), kurš kļuva par Norvēģijas čempionu, un arī viņi pievienojušies jaunajām komandām.

Izmantotie resursi:
Oshawa Generals – Official site of the...