Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Kanādas junioru līgu draftā izvēlas Rubīnu, Balceru un Krastenbergu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kanādas junioru līgu draftā izvēlas Rubīnu, Balceru un Krastenbergu
Kristiāns Rubīns
Foto: Mārtiņš Aiše

Šovakar norisinājās Kanādas junioru līgu ārzemnieku drafta ceremonija, kurā tika izvēlēti arī trīs latvieši - aizsargs Kristiāns Rubīns, uzbrucēji Rūdolfs Balcers un Renārs Krastenbergs.

Kristiānu Rubīnu ar 16. numuru izraudzījās "Medicine Hat Tigers", kas spēlē Rietumu hokeja līgā un pagājušajā sezonā 72 mačos izcīnīja 30 uzvaras. Pēdējais čempiones tituls izcīnīts 2007. gadā, bet pirms trim gadiem izdevās iekļūt Austrumu konferences finālā.

18 gadus vecais Rubīns pavasarī debitēja Latvijas valstsvienības rindās, tomēr netika iekļauts sastāvā pirms pasaules čempionāta. Kopš 2013. gada aizsargs spēlē Zviedrijā, aizvadītajā sezonā "Vasteras" sastāvā valsts otrajā spēcīgākajā līgā aizvadot četrus mačus.

Ar 43. numuru "Kamloops Blazers", kas arī spēlē Rietumu hokeja līgā, izraudzījās latviešu uzbrucēju Rūdolfu Balceru. Aizvadītajā sezonā komanda izcīnīja 38 panākumus 72 spēlēs, bet piedzīvoja neveiksmi Rietumu konferences ceturtdaļfinālā. Pirms tam divas reizes neizdevās kvalificēties izslēgšanas mačiem.

19 gadus vecais uzbrucējs, kuru pagājušajā gadā ar 142. numuru draftēja Nacionālās hokeja līgas klubs Sanhosē "Sharks", pavasarī otro reizi kļuva par Norvēģijas čempionu. 17 izslēgšanas spēlēs viņa kontā seši vārtu guvumi un desmit rezultativitātes punkti, neskatoties uz darbošanos tikai trešajā virknējumā.

Ar 77. numuru "Oshawa Generals" no Ontario Hokeja līgas izvēlējās uzbrucēju Renāru Krastenbergu. Komanda pagājušajā sezonā 69 spēļu laikā izcīnīja 27 uzvaras un finišēja ceturtajā vietā Austrumu konferencē, bet izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā piedzīvoja zaudējumu ar 1-4.

17 gadus vecais uzbrucējs kļuva par Latvijas U18 izlases rezultatīvāko spēlētāju pasaules čempionātā, septiņās spēlēs gūstot divus vārtus un pievienojot sešas piespēles. Sezonu viņš pavadīja Ziemeļamerikā.

Izmantotie resursi:
CHL

     [+] [-]

, 2016-06-28 21:35, pirms 8 gadiem
Par Rubīnu un Krastenbergu nezinu(vajag vai nevajag uz aizdīķi jau tagad doties), bet domāju Balceram toč tur nav ko darīt(pie junioriem), ja jau čalis tagad divus gadus ir pie večiem nokapājis!

     [+] [-]

, 2016-06-28 21:48, pirms 8 gadiem
jāpiekrīt, spēle chl diezin vai šiem būs izaicinājums.
Krastenbergam gan varbūt, viņš malās pa ZA zemākā līmenī
Eliteprospects.com - Renars Krastenbergs

  -3 [+] [-]

, 2016-06-28 21:50, pirms 8 gadiem
als rakstīja: Par Rubīnu un Krastenbergu nezinu(vajag vai nevajag uz aizdīķi jau tagad doties), bet domāju Balceram toč tur nav ko darīt(pie junioriem), ja jau čalis tagad divus gadus ir pie večiem nokapājis!
Drīzāk domāju otrādi. Balcers no Norvēgijas uz NHL netiks. Ja grib tikt NHL, tad ir jādodas tajā virzienā, vai vismaz jāpārceļas uz Zviedrijas eliti, vai Alsvenskan.
Savukārt Rubīna gadījumā jādomā, ka vieta nākamsezon Alsvenskan pamatsastāvā būs. Ja sevi labi parādīs Zviedrijā, tad būs gan drafts, gan NHL.

     [+] [-]

, 2016-06-28 21:58, pirms 8 gadiem
Krastenbergam drafta gads ta vēl tik nākamais tā, ka ir vērts

     [+] [-]

, 2016-06-28 21:59, pirms 8 gadiem
playthegame rakstīja: Drīzāk domāju otrādi. Balcers no Norvēgijas uz NHL netiks. Ja grib tikt NHL, tad ir jādodas tajā virzienā, vai vismaz jāpārceļas uz Zviedrijas eliti, vai Alsvenskan.
Savukārt Rubīna gadījumā jādomā, ka vieta nākamsezon Alsvenskan pamatsastāvā būs. Ja sevi labi parādīs Zviedrijā, tad būs gan drafts, gan NHL.
Es nekur nesaku, ka viņam(Balceram) Norvēgijā jāpaliek! Čalis jau ir Šarkos draftēts! AHL/ECHL varētu čalim būt solis augšup pēc norvēģiem un jau kārtīga "gaļas mašīna" pie večiem... kādi tur nafig vairs juniori (pat ja tas ir WHL it kā Top līga arī starp CHL līgām, bet tāpat tie ir un paliek juniori, junioru hoķis)... manuprāt, čalim tur (junioros) vairs nav ko darīt! Par to ir runa!

  -2 [+] [-]

, 2016-06-28 22:01, pirms 8 gadiem
Kāds var man izskaidrot - kāpēc Rūdolfs Balcers tika draftēts šeit, ja jau viņš tika nodraftēts NHL - San Jose Sharks ar 142.nr.?
Vienīgais labums, ja viņš spēlēs WHL un uzreiz ņeot vērā viņa pieredzi jau pie profesionāļiem Norvēģijā uztaisīt fantastiskus status un tikt izsauktam uz AHL!

  -3 [+] [-]

, 2016-06-28 22:02, pirms 8 gadiem
als rakstīja: Es nekur nesaku, ka viņam(Balceram) Norvēgijā jāpaliek! Čalis jau ir Šarkos draftēts! AHL/ECHL varētu čalim būt solis augšup pēc norvēģiem un jau kārtīga "gaļas mašīna" pie večiem... kādi tur nafig vairs juniori (pat ja tas ir WHL tie ir un paliek juniori)...
Nu nezinu gan cik augstu NHL vērtē Norvēģijas pusprofesionālo čempionātu... Vai maz no Norvēģijas tā ņemtu pa taisno uz AHL?
Arī ne mazums KHL paspēlējušo krieviņu (un arī mūsu letiņš Ābols), ZA iet vispirms caur junioriem.
Un šajā gadījumā nav runa par drafta esamību vai neesamību, bet gan jeņķu izpratni par jaunā Eiropieša gatavību NHL/AHL.
Turklāt ņemsim vērā, ka Balcers patreiz patiešām vēl ir tipisks junioru vecuma spēlētājs, Nav viņam ne veča masas, ne spēka.

  -2 [+] [-]

, 2016-06-28 22:03, pirms 8 gadiem
playthegame rakstīja: Drīzāk domāju otrādi. Balcers no Norvēgijas uz NHL netiks. Ja grib tikt NHL, tad ir jādodas tajā virzienā, vai vismaz jāpārceļas uz Zviedrijas eliti, vai Alsvenskan.
Savukārt Rubīna gadījumā jādomā, ka vieta nākamsezon Alsvenskan pamatsastāvā būs. Ja sevi labi parādīs Zviedrijā, tad būs gan drafts, gan NHL.
Nu jā - ja Balcers varētu pacelt WHL status piemēram 30+40 tad no AHL viņam izsukumu varētu jau reāli gaidīt.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-28 22:14, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Nu jā - ja Balcers varētu pacelt WHL status piemēram 30+40 tad no AHL viņam izsukumu varētu jau reāli gaidīt.
No junioru līgām izsaukumu nav nekādu uz profesionāļiem...sezonas beigās tik ATO tiek slēgti, ja junioru komanda izstājusies no play-off. Ja viņš pēkšņi izdomās iet uz junioriem, tad tur visu sezonu arī pavadīs.

p.s. jāpagaida kad beigsies šārku vasaras nometne tad būs reālāk redzams jau ko šārki teiks viņam darīt. Katrā ziņā domāju, ka nav vērts šim iet uz junioriem, bet nu šārki var iespaidot šeit viņa izvēli, ja grib tikt pie līguma tur, tad būs vien jāpilda viņu prasības, pat ja tās ir doties uz junioriem un vienu sezonu kaplēt tur...

p.p.s. par Rubīnu īsti nezinu, kā šim tur ar zviedru klubu statuss Allsvenskan nav slikts variants...par Krastenbergu gan nešaubos, ka jādodas uz junioriem un tā ir viņa lielā iespēja izcelties. lai veicas puisim.

     [+] [-]

, 2016-06-28 22:21, pirms 8 gadiem
Un vēl Balcers ir šārku draftēts un nav vēl brīvais aģents, lai šis uzsāktu profesionāļu karjeru AHL/ECHL, nepieciešams manuprāt Sharks entry level līgums, jo viņš nevar slēgt atsevišķu līgumu ar AHL/ECHL komandu jo nav brīvs no saistībām ar šārkiem...ja šarki entry level dod viņam, tad visas iespējas sākt karjeru šarku fermās AHL/ECHL, jo eiropieši var spēlēt profesionāļos jau no 18 gadiem nevis jāgaida 20 gadi, kā Kanādas junioru līgu spēlētājiem.

  -1 [+] [-]

, 2016-06-28 22:53, pirms 8 gadiem
zaipis rakstīja: Un vēl Balcers ir šārku draftēts un nav vēl brīvais aģents, lai šis uzsāktu profesionāļu karjeru AHL/ECHL, nepieciešams manuprāt Sharks entry level līgums, jo viņš nevar slēgt atsevišķu līgumu ar AHL/ECHL komandu jo nav brīvs no saistībām ar šārkiem...ja šarki entry level dod viņam, tad visas iespējas sākt karjeru šarku fermās AHL/ECHL, jo eiropieši var spēlēt profesionāļos jau no 18 gadiem nevis jāgaida 20 gadi, kā Kanādas junioru līgu spēlētājiem.
Bet vai viņš ir gatavs AHL?
Jo pērties pa ECHL manuprāt jēgas maz, tad labāk vienu sezonu nokapāt kā līderim WHL.

     [+] [-]

, 2016-06-28 23:06, pirms 8 gadiem
playthegame rakstīja: Bet vai viņš ir gatavs AHL?
Jo pērties pa ECHL manuprāt jēgas maz, tad labāk vienu sezonu nokapāt kā līderim WHL.
Vai viņš gatavs AHL, šārki novērtēs uz vietas pavisam drīz nometnē un tad uzzināsim kur viņš dosies...
Bet visprātīgāk būtu palikt Eiropā, varbūt pat SHL mēģināt dabūt vietu, ja ne tad Allsvenskan...

     [+] [-]

, 2016-06-28 23:10, pirms 8 gadiem
kaut kur nesen klida baumas, ka vins ir vienojies ar Zviedrijas klubu jau pagajushas sezonas beigas, tas izskaidro ari kapec vins tika pazeminats uz 3.mainju.

     [+] [-]

, 2016-06-28 23:17, pirms 8 gadiem
zaipis rakstīja: Vai viņš gatavs AHL, šārki novērtēs uz vietas pavisam drīz nometnē un tad uzzināsim kur viņš dosies...
Bet visprātīgāk būtu palikt Eiropā, varbūt pat SHL mēģināt dabūt vietu, ja ne tad Allsvenskan...
Šķiet, ka SC lietotājs Edgars uz sesonas beigām baumoja, ka Balcers tieši taisās uz SHL.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-28 23:24, pirms 8 gadiem
arch122 rakstīja: Šķiet, ka SC lietotājs Edgars uz sesonas beigām baumoja, ka Balcers tieši taisās uz SHL.
Tikai baumas pagaidām bez seguma...
Viņam vēl starp citu viens gads līguma ar norvēgiem un viņs aģents neizslēdz, ka šis varētu palikt Norvēģijā. Bet viss var mainīties vasarā, ja šarki ko piedāvās...un kā redzam tas ir junioru drafts, ko varētu pat šārki noorganizēt, lai šis junioros spēlētu, ja nesanāks ar SHL variants. Varbūt norvēģi prasa lielu samaksu SHL klubam, jo tad tiem aiziet gar degunu šarku nauda, ja Balcers noslēdz līgumu ar šārkiem. Detaļas es nezinu tikai minu. Šeit svaigākais raksts par Balceru pirms šī junioru drafta bija par viņa karjeras attīstību:
Agenten: - Det kjennes som om Balcers er på...

  -1 [+] [-]

, 2016-06-29 01:55, pirms 8 gadiem
Jā Krasteberjs pavājš parametros.

     [+] [-]

, 2016-06-29 09:37, pirms 8 gadiem
tiem, kas uzskata, ka Balceram vēl sezonu jāpaliek Norvēģijā, ir diez gan savādi uzskati. Norvēģija - salīdzinoši eksotiska hokeja līga, līdzīga Latvijas līgai, kura nevienam nepi.š. Ja karjeras mērķis ir spēlēt NHL, tad nepieciešams doties uz junioriem, kur fakts, ka esi draftēts, ļaus pirmajā gadā iejusties komandā, Z-amerikā un viņu hokejā, jo Sharki varēs kko ietekmēt arī tad, ja nu gadījumā spēle neaiziet vēl no paša sākuma. Tam pašam Krastenbergam un Rubīnam jau no pirmajām spēlēm būtu jārāda klase, lai paliktu komandā.
Novēlēt Balceram palikšanu vēl gadu Norvēģijā vai sišanos pa Allsvenskaniem var tikai tad, ja par viņa griestiem uzskata Čehijas līgu vai Rižskās ģinamkas 3.maiņu.
Kas attiecas uz Rubinu un Krastenbergu, tad, ja viņi grib tikt vismaz draftēti, tad virziens tikai Kanādas juniori. Ja mērķis nav tikt draftētam, bet veidot karjeru savādāk, piemēram, ja Rubīns grib būt tikai Zviedrijas līgas spēlētājs uz visiem laikiem, tad jāpaliek Zviedrijā un jābūvē karjera no apakšas jau tagad.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-06-29 10:05, pirms 8 gadiem
arch122 rakstīja: Šķiet, ka SC lietotājs Edgars uz sesonas beigām baumoja, ka Balcers tieši taisās uz SHL.
Tieši otrādi, cik atceros, Balcers pats teica, ka viņam ir dīls ar norvēģiem, ka ja viņš paliek Eiropā tad spēlē tikai Norvēģijā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-06-29 10:10, pirms 8 gadiem
Prussian2 rakstīja: Krastenbergam tiešām vajag pievienoties Ošavas ģenerāļiem - tomēr augstāks līmenis nekā tajā minorlīgā kur viņš spēlē.
Par Rubīnu nezinu - itkā spēlē Alsvenskan , šosezon pārāk maz spēlējis lai varētu spriest ,kas viņam ir vairāk nepieciešams.
Ja Balcers vēlas spēlēt NHL tad ir ar kaut ko jāsāk. NHL vieglāk ir tikt, ja spēlēs z-amerikā.
Krastenbergam būs vēl ļoti jāpacīnās lai tiktu sastāvā Generals jau ir 97. gada šveiciešu aizsargs un kopā ar Krastenbergu ir nodraftēts EELI TOLVANEN (kurām gan ir vienošanās ar Bostonas koledžu), tā kā nevar zināt, kā vēl šiem būs ar ārzemnieku kvotu.

  +2 [+] [-]

, 2016-06-29 10:24, pirms 8 gadiem
playthegame rakstīja: Bet vai viņš ir gatavs AHL?
Jo pērties pa ECHL manuprāt jēgas maz, tad labāk vienu sezonu nokapāt kā līderim WHL.
Ta ko tu te ņemies "gatavs/negatavs".... čalis jau 2 gadus pie večiem ir nokapājis (ceru ka saproti, ka veču un junioru hoķis atšķirās) un kā jau zaipis teica šarki arī izlems, kur čalim kapāt - pie junioriem vai farmā (vai varbūt pat vēl kādu gadiņu Eiropā). Lai kāds tas Norvēģijas čempis būtu(pāris plovu spēles esmu TV redzējis - līmenītis +/- kā vecajam pirmskrīzes BAČ), bet tas ir veču čempis un nedomāju, ka čalim tagad būtu kādas baigās problēmas arī ZA pie večiem jau sākt minoros kapāt!

  +1 [+] [-]

, 2016-06-29 10:33, pirms 8 gadiem
Neatceros vai bija rakstīts par USHL draftu, bet tur arī 3 mūsējie nodraftēti - Kivlenieks, Tralmaks un Jansons...tagad USHL junioru līga ne ar ko neatpaliek no Kanādas junioriem, lai attīstītu savu karjeru un tur pat ir divi ceļi gan profi, gan studēt pēc tam var NCAA.
Draft Results

     [+] [-]

, 2016-06-29 11:35, pirms 8 gadiem
mxs rakstīja: tiem, kas uzskata, ka Balceram vēl sezonu jāpaliek Norvēģijā, ir diez gan savādi uzskati. Norvēģija - salīdzinoši eksotiska hokeja līga, līdzīga Latvijas līgai, kura nevienam nepi.š. Ja karjeras mērķis ir spēlēt NHL, tad nepieciešams doties uz junioriem, kur fakts, ka esi draftēts, ļaus pirmajā gadā iejusties komandā, Z-amerikā un viņu hokejā, jo Sharki varēs kko ietekmēt arī tad, ja nu gadījumā spēle neaiziet vēl no paša sākuma. Tam pašam Krastenbergam un Rubīnam jau no pirmajām spēlēm būtu jārāda klase, lai paliktu komandā.
Novēlēt Balceram palikšanu vēl gadu Norvēģijā vai sišanos pa Allsvenskaniem var tikai tad, ja par viņa griestiem uzskata Čehijas līgu vai Rižskās ģinamkas 3.maiņu.
Kas attiecas uz Rubinu un Krastenbergu, tad, ja viņi grib tikt vismaz draftēti, tad virziens tikai Kanādas juniori. Ja mērķis nav tikt draftētam, bet veidot karjeru savādāk, piemēram, ja Rubīns grib būt tikai Zviedrijas līgas spēlētājs uz visiem laikiem, tad jāpaliek Zviedrijā un jābūvē karjera no apakšas jau tagad.
Nezinu, spēlēt Allsvenskan 20 gados būtu diezgan kruta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-06-29 13:18, pirms 8 gadiem
off topic:
versija par Zemgus izredzēm situācijā, kad Sabres meklē FA tirgū 2-3 top2 maiņu uzbrucējus:
Sabres' depth chart could feature...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-06-29 16:50, pirms 8 gadiem
Argonauts rakstīja: off topic:
versija par Zemgus izredzēm situācijā, kad Sabres meklē FA tirgū 2-3 top2 maiņu uzbrucējus:
http://sabres.buffalonews.com/2016/06/28/sabres-depth-chart-feature-fluctuations-girgensons/
Pisec šitie arī uz Stemkosa "nogrābšanu" cer?! Uz Stemkosu laikam tikai Pitsburga, Čikāga un vēl kādas jau "nogatavojušās" franšīzes necer! Būtu es Stemkoss es ietu uz Toronto - hokeja meka, Treneris ģēnijs kas ar jēdzīgu matreiālu var saniegt daudz ko, kurš, manuprāt, šobrīd ir labākais līgā, fanu atbalsts nereāls + galvenais čalis komandā ap ko viss grozās + blakus jauns potenciāls superstārs, kam var palīdzēt augt (Metjūza izskatā)!

     [+] [-]

, 2016-07-04 16:23, pirms 8 gadiem
Washington Capitals

Capitals nometnē padzīvojies viens no mūsējiem- Bindulis Kristofers