Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Dzierkals: "Nevajag stāvēt ar vaļā muti - pašam jātiek sastāvā un jāspēlē NHL"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dzierkals: "Nevajag stāvēt ar vaļā muti - pašam jātiek sastāvā un jāspēlē NHL"
Mārtiņš Dzierkals Otavas "Senators" vārtu priekšā
Foto: AP/Scanpix

Jūlija vidū uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals atgriezās no Nacionālās hokeja līgas kluba Toronto "Maple Leafs" attīstības nometnes. Viņš cer saņemt uzaicinājumu arī uz pirmās komandas treniņiem, kuros piedalījās pērn. Tomēr ar to nekas nebeidzas - mērķis ir izkonkurēt kādu no spēlētājiem, no kuriem šobrīd tiek ņemts piemērs, un pašam spēlēt pasaules spēcīgākajā līgā.

"Izslēgšanas spēlēs ir pavisam citāds hokejs nekā regulārajā čempionātā," uz pirmo sezonu Ziemeļamerikā atskatījās 19 gadus vecais uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, kurš kopā ar "Rouyn-Noranda Huskies" triumfēja Kvebekas junioru līgā. "Pēdējā spēle sēž ļoti labā atmiņā, jo guvu divus vārtus, tostarp uzvaru nesošos. Emocijas, kad visi stāv kājās un atbalsta tevi... Sajūtas, kad virs galvas pacel kausu..."

Duelis noslēdzās ar 7:2, un Dzierkals guva laukuma saimnieku trešos un septītos vārtus. Uzvaru nesošajos viņš izlīda no aizvārtes un meta tuvajā devītniekā. "Paveicās. Aizsargam nokrita ķivere, tāpēc bija jāskrien mainīties. Pamanīju, ka esmu viens, paņēmu ripu, izlīdu ārā, un sanāca uzmest. Visa komanda priecīga," ar smaidu atcerējās uzbrucējs. Latvietim gan izpalika viena diena, kuru pavadīt kopā ar trofeju, jo atvest kausu uz dzimteni nebija iespējams.

Jūlija ievadā Dzierkals viesojās Nacionālās hokeja līgas kluba Toronto "Maple Leafs" attīstības nometnē, laukumā tiekoties arī ar šā gada drafta pirmo izvēli Ostonu Metjūsu. "Nometnes pirmajā daļā bijām vienā grupā, kas sastāvēja no sešiem spēlētājiem. Visu darījām kopā," sacīja Dzierkals. "Man ļoti patika viņa metiens - viens no labākajiem, kādu esmu redzējis. Tik ātri atlaiž ripu, un vienmēr trāpa tur, kur vajag."

"Vasarā Toronto "Maple Leafs" daudz nesazinās, vien pirms nometnes atsūta sarakstu, kas jāņem līdzi, un pasaka, kur un cikos jābūt. Pēc nometnes atsūta visas prezentācijas, lai redzi, kas jāēd, lai zini visu, ko stāstīja par miegu, lai varu atgriezties mājās un trenēties, lai būtu gatavs nākamajai sezonai," sacīja Dzierkals.

"Septembra sākumā būs debitantu nometne, kurā centīšos parādīt sevi no labākās puses, lai atkal tiktu uz pirmās komandas nometni," sacīja latvietis, kurš šādu uzaicinājumu nopelnīja pērn. "Nebija tā, ka stāvēju ar muti vaļā, bet tomēr... Tikko cīnījos Latvijas čempionātā, bet tagad nodraftēja Toronto "Maple Leafs", blakus stāv Nazems Kadri un prasa skoču. Bet nav ko stāvēt ar muti vaļā - jārāda un jācenšas viņus izsist no vietas, lai pats tiktu sastāvā un varētu spēlēt Nacionālajā hokeja līgā."

Vēl pirms tam Dzierkals cer debitēt Latvijas izlasē un palīdzēt tikt pie ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm. "Ļoti gribētu tur uzspēlēt. Kad biju maziņš, pa televizoru skatījos, kā spēlē lielie džeki. Vienmēr esmu sapņojis, ka reiz atradīšos tajā kompānijā." Par izredzēm saņemt uzaicinājumu uzbrucējs nevēlējās spriest, taču viņš cer saņemt uzaicinājumu uz nometni.

43 minūtes ilgo interviju ar Mārtiņu Dzierkalu iespējams noskatīties šeit: Dzierkals par zelta vārtiem, "Maple Leafs",...

  +2 [+] [-]

, 2016-08-04 09:31, pirms 8 gadiem
Tieši tā, neviens NHL uz paplātes nepienesīs, jākapā... Veiksmi censoņiem!