Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bundeslīgas sezonu basketbolā plāno pabeigt ar 10 komandu turnīru

Andrejs Siliņš

Bundeslīgas sezonu basketbolā plāno pabeigt ar 10 komandu turnīru
Berlīnes "Alba" lietuviešu uzbrucējs Roks Giedraitis uzbrukuma smailē. Foto: imago / Scanpix

Ja veselības drošības noteikumi to atļaus, Vācijas čempionāta augstākā līga jeb Bundeslīga basketbolā tiks pabeigta ar turnīru, kurā vienā lokācijā sapulcēsies desmit komandas. Tāpat Bundeslīga noteikusi, ka neviena komanda neizkritīs uz ProA jeb pēc spēka otro līgu.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ Bundeslīgas regulārais turnīrs tika pārtraukts pēc daļēji izspēlētas 21. kārtas (tiesa, atsevišķām komandām aizvadītas vien 19 spēles). Bija paredzēts, ka pēdējā 17. vietā palikusī komanda izkristu uz Pro1 jeb otro līgu. Sezonas pārtraukšanas brīdī tā bija Hamburgas "Towers", taču tāda pati bilance (3-17) bija arī priekšpēdējā vietā esošajai "Mitteldeutscher".

Šodien izplatītajā paziņojumā Bundeslīga paziņojusi par pieņemto lēmumu ļaut elitē palikt visām šosezon startējušajām komandām. Tā kā šosezon startēja nepāra skaits komandu, nav izslēgts, ka nākamajā sezonā ProA uzvarētājiem tik un tā ļautu pievienoties Bundeslīgai. Iepriekš bija paredzēts pāra skaitu Bundeslīgā sasniegt ar divu labāko ProA komandu paaugstināšanu. Sezonas pārtraukšanas brīdī ProA tabulas vadībā bija "Chemnitz 99", kas vēl nekad nav spēlējusi Bundeslīgā, taču publiski iepriekš pauda mērķi tur nonākt, kā arī "Eisbaren", kas pērn izkrita no Bundeslīgas.

Savukārt attiecībā uz aktuālo sezonu, Bundeslīga izstrādājusi plānu tās pabeigšanai - vēlmi pabeigt sezonu pauduši tikai desmit klubi, līdz ar to tie tiks sadalīti divās grupās pa pieciem. Pēc viena apļa mini turnīra sekos ceturtdaļfināls, pusfināls un fināls. Visi mači notiks vienā arēnā un turnīru paredzēts izspēlēt trīs nedēļu laikā, bet ne vēlāk par 30. jūniju. Arēnu plāno izziņot 4. maijā.

Komandas, kas piekritušas pabeigt sezonu: Minhenes "Bayern" (sezonas pārtraukšanas brīdī ieņēma 1. vietu), Ludvigsburgas "MHP Riesen" (2.), Krailsheimas "Merlins" (3.), Berlīnes "Alba" (4.), Oldenburgas "EWE Baskets" (5.), Fehtas "Rasta" (6.), Bambergas "Brose" (7.), "Gottingen" (9.), Ulmas "ratiopharm" (10.) un Frankfurtes "Fraport Skyliners" (14.).

Iepriekš izskanēja informācija, ka seši šosezon Bundeslīgā startējušie klubi pieteikušies licencēm, lai nākamsezon spēlētu ProA vai vienā gadījumā pat ProB (pēc spēka trešajā) līgā. Tiesa, klubu nosaukumi netika konkretizēti.

Aktuālā Vācijas čempionvienība ir "Bayern", kas triumfējusi divas iepriekšējās sezonas pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
https://www.easycredit-bbl.de/de/n/...