Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Rihards Kuksiks: "ACB līga atšķiras no NCAA basketbola"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Rihards Kuksiks: "ACB līga atšķiras no NCAA basketbola"
Rihards Kuksiks
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Nenožēloju, ka aizbraucu uz Valensiju. Nezinu, kur citur varētu iegūt tādu pieredzi treniņos un tik daudz iemācīties, taču ceru izkarot savu vietu laukumā," noslēdzot Eiropas kausa "Last 16" kārtu ar sešām uzvarām sešās spēlēs, teica Spānijas groza bumbas kluba "Valencia Basket" uzbrucējs Rihards Kuksiks.

Pacietīga spēle un koncentrēšanās palīdzējusi uzvarēt Rīgā, stāstīja NCAA augstskolas “Arizona State University” absolvents. “Puslaiku zaudējām ar mīnus trīs, taču turpinājām koncentrēties. Nospēlējām pacietīgi uzbrukumā, labi aizsardzībā. Pārtvērām dažas bumbas un iniciatīvu. ”

Iepriekšējo reizi Kuksiks laukumā vairāk par trīs minūtēm bija 24. janvāra spēlē Valensijā. Tagad, pēc 35 dienu pārtraukuma, uzbrucējs atgriezās ar astoņiem gūtiem punktiem, vidējos rādītājus deviņās Eiropas kausa spēlēs palielinot līdz 7,5 punktiem.

“Neesmu daudz spēlējis laukumā, taču strādāšu katru dienu un būšu atpakaļ,” teica Kuksiks. “ACB līgā ir vairāk jāspēlē aizsardzībā, jāspēlē fiziskāk. Trešie numuri mēģina spēlēt postā, daudz jāsitas. Pirmajā gadā tādā līmenī ir grūti, turklāt ACB basketbols atšķiras no NCAA. Tagad ir vairākas dienas laika gatavoties sestdienas spēlei mājās ar Vitorijas “Caja Laboral”. Ceru, ka izkarošu vietu sastāvā.”

Veļimirs Perasovičs, “Valencia Basket” galvenais treneris
Aizvadījām saspringtu spēli pret labu komandu. Te bija ļoti grūti izcīnīt uzvaru. Pēc neveiksmīgās pirmās ceturtdaļas spējām labāk koncentrēties un ar to pietika, lai uzvarētu. Mums bija svarīgi gūt panākumu un saglabāt labu kondīciju nākamajām spēlēm.

Eiropas kausa ceturtdaļfinālā jāspēlē pret “Budučnost”. Ja spēlēsim labi, būs iespēja tikt uz Maskavu un cīnīties par pirmo vietu “Četru Finālā”.

Rihards Kuksiks ir gudrs puisis. Ja viņš spēlēs kā šodien, tiks laukumā, tikai jāturpina pacietīgi strādāt un iespēja nekur neizpaliks. Jāatceras, ka savu vietu spēlēs viņš var iegūt, labi strādājot treniņos.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2012-02-28 21:57, pirms 12 gadiem
Vismaz priecēja Kuksika spēle!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2012-02-28 22:13, pirms 12 gadiem
Šodien Kuksiks īsti nekrita ārā no sastāva. Sākumā gan netrāpīja divus brīvus truļus, bet visā visumā spēlēja labi.

  +4 [+] [-]

, 2012-02-28 22:40, pirms 12 gadiem
pēc trenera sacītā sanāk ka Rihards treniņos "sačko"? nesaprotu, jo kad tiek laukumā tad ne ar ko nav sliktāks par citiem.

 +10 [+] [-]

, 2012-02-28 22:52, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Kuksiks sitas cauri smagai skolai. Ja viņš izdzīvos iekš ACB no šādas situācijas, tad viņš būs lielisks spēlētājs.
Ja Kuksiks izdzīvos ACB, viņš būs dzīvs...

     [+] [-]

, 2012-03-01 22:14, pirms 12 gadiem
kurš teica, ka Kuksim nav atlētisms? DANKS MŪSU GROZĀ!