Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas janvāra MVP - "Maccabi" centrs Taiuss

Andrejs Siliņš

Eirolīgas janvāra MVP - "Maccabi" centrs Taiuss
Andrejs Voroncevičs un Alekss Taiuss. Foto: Sputnik / Scanpix

Par Eiropas prestižākā klubu basketbola turnīra ULEB Eirolīgas janvāra mēneša vērtīgāko spēlētāju jeb MVP nosaukts Telavivs "Maccabi" centrs Alekss Taiuss.

2019. gada pirmajā mēnesī "Maccabi" pagaidām izcīnījusi četras uzvaras piecās spēlēs, turklāt visi panākumi izcīnīti pēc kārtas. Vēl gan viena spēle šajā mēnesī palikusi, jo 31. janvārī viesos jātiekas ar Vitorijas "Baskonia", tomēr Eirolīga jau tagad paziņojusi mēneša vērtīgāko spēlētāju. Par to kļuvis Telavivas kluba centrs Alekss Taiuss, pateicoties kura sniegumam "Maccabi" mēneša laikā no 14. pozīcijas tabulā pacēlusies uz desmito, vienu uzvaru aiz "play-off" zonas.

203 centimetrus garais centrs janvārī trāpījis 26 no 31 divpunktu metiena jeb 83,9%. Trijās no četrām "Maccabi" uzvarām Taiuss trāpīja visus metienus no spēles. 11. janvārī Taiuss bloķēja četrus Maskavas CSKA spēlētāju metienus, palīdzot "Maccabi" izcīnīt pirmo uzvaru viesos pār CSKA kopš 2004. gada. Eirolīgas visu laiku visvairāk metienu bloķējušo spēlētāju sarakstā Taiuss nu ir trešais ar 198 bloķētiem metieniem.

Taiuss piecos mačos vidēji guva 11,2 punktus, izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas, bloķēja 1,4 metienus, izprovocēja 2,0 piezīmes un sakrāja +14,6 efektivitātes reitinga punktus.

31 gadu vecais amerikānis Taiuss, kuram ir arī Izraēlas pilsonība, Telavivas "Maccabi" aizvada otro sezonu pēc kārtas un ceturto sezonu kopumā. Taiuss bija komandas rindās arī 2014. gadā, kad pēdējo reizi tika izcīnīts Eirolīgas čempiontituls. Taiuss spēlējis arī Itālijā un Turcijā un šī basketbolistam ir septītā sezona Eirolīgā.