Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Leģendārais amerikāņu treneris Brauns pēc 0-10 Eiropas kausā tiek atlaists

Andrejs Siliņš

Leģendārais amerikāņu treneris Brauns pēc 0-10 Eiropas kausā tiek atlaists
Lerijs Brauns/ Foto: LaPresse / Scanpix

Itālijas basketbola klubs "Torino" pārtraucis sadarbību ar galveno treneri Leriju Braunu - leģendārais amerikāņu speciālists, pirmo reizi strādājot Eiropas profesionālajā basketbolā, tā arī nespēja izveidot kaujasspējīgu komandu.

Brauns pēc darba Dienvidmetodistu universitātes vīriešu komandā atpūtās vienu sezonu, taču tad bija gatavs atsākt darba gaitas. Tiesa, pieprasījums pēc Brauna nebija tāds, kā vecais vīrs gaidīja, un pagājušās sezonas laikā aģents sāka piedāvāt Braunu arī klubiem un izlasēm Eiropā. Runā, ka Brauna vārds parādījies arī saistībā Latvijas valstsvienību, bet pagājušā gada decembrī aģents izplatīja runas, ka Brauns varētu kļūt par Panevēžas "Lietkabelis" galveno treneri pēc Artūra Štālberga atbrīvošanas.

Brauns pagājušajā sezonā tā arī neatsāka darba gaitas, tomēr starpsezonā vienojās ar Turīnas ambiciozo klubu par komandas vadīšanu. Neraugoties uz kluba finansiālajām un spēlētāju atlases iespējām, Brauns tā arī nespēja pielāgoties Eiropas basketbolam un izveidot tajā konkurētspējīgu komandu. A sērijā Turīnas komanda, kas, iespējams, ir otra finansiāli spējīgākā aiz Milānas "Olimpia", 12 spēlēs izcīnījusi tikai četras uzvaras un šobrīd atrodas tuvāk izkrišanai nekā izslēgšanas turnīra zonai.

Arī ULEB Eiropas kausā, kur kluba vadība sakārtoja iespēju piedalīties ar "wild card" palīdzību, komanda sevi neattaisnoja. Desmit mačos tika piedzīvoti desmit zaudējumi (vienīgā komanda visā turnīrā, kas nespēja izcīnīt nevienu uzvaru) un ieņemta pēdējā vieta D grupā.

Pēc pēdējās spēles A sērijā, kur tika zaudēts "Sidigas Avellino", Turīnas līdzjutēji izsvilpa Braunu. Arī kluba vadības mērs nu bija pilns, un darba attiecības ar Braunu tika pārtrauktas. Līdz sezonas beigām komandu vadīs līdzšinējais asistents Paolo Galbjati.

78 gadus vecais Brauns ir vienīgais treneris vēsturē, kurš izcīnījis gan NCAA, gan NBA čempiontitulus. 2001. gadā Brauns tika atzīts par NBA sezonas labāko treneri. Savukārt jau 1988. gadā Braunu nosauca par labāko sezonas treneri NCAA. 1964. gadā Brauns kā spēlētājs ar ASV izlasi izcīnīja Tokijas olimpisko spēļu zeltu, bet 2004. gadā ASV izlasi kā treneris aizveda līdz Atēnu olimpiskajai bronzai. 2000. gadā Sidnejas spēlēs Brauns bija asistents ASV izlasei, kas izcīnīja zeltu.

Izmantotie resursi:
https://auxiliumpallacanestro.com/

  +3 [+] [-]

, 2018-12-27 23:23, pirms 5 gadiem
Par to Tokijas olimpisko zeltu 1984. gadā gan cepuri nost vīreļa priekšā. Ņemot vērā, ka pārējie togad piedalījās Losandželosas spēlēs. ..

     [+] [-]

, 2018-12-27 23:33, pirms 5 gadiem
FinnHarp rakstīja: Par to Tokijas olimpisko zeltu 1984. gadā gan cepuri nost vīreļa priekšā. Ņemot vērā, ka pārējie togad piedalījās Losandželosas spēlēs. ..
Izrādās, ka vienā gadā ar 2004.g. OS notika arī PČ.