Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Dienas vienīgajā spēlē LU uzņems "Jēkabpili"

Andrejs Siliņš

Dienas vienīgajā spēlē LU uzņems "Jēkabpili"
Pāvels Veselovs un Pēteris Rēķis
Foto: L.Irša, bkjekabpils.lv

Šovakar pulksten 17:00 “Elektrum” Olimpiskajā centrā Rīgā norisināsies vienīgā šīs nedēļas nogales spēle “Olybet” Latvijas Basketbola līgā (LBL) – “Latvijas Universitāte” uzņems “Jēkabpili”.

Latvijas čempionātā uz šo brīdi ir tikai četras komandas, kas spējušas saglabāt pozitīvu bilanci. Pēdējā no šī četrinieka ir “Jēkabpils”, kas šodien centīsies bilanci uzlabot, izbraukumā tiekoties ar tabulas pastarīti LU. Studenti piedzīvojuši nu jau piecus zaudējumus pēc kārtas, pēdējo no tiem – trešdien Liepājā (70:81).

Arī jēkabpiliešiem pēdējā spēle Latvijas čempionātā bija Liepājā, taču, atšķirībā no LU, “Jēkabpils” svinēja uzvaru (84:77). Otrdien Jēkabpils komanda savā laukumā aizvadīja Baltijas līgas cīņu, ar 90:87 apspēlējot Tallinas Tehniskās universitātes komandu.

LU un “Jēkabpils” šosezon reizi jau tikušās. Tas notika 23. oktobra vakarā Jēkabpilī, kad mājinieki svinēja panākumu ar 84:60. Gandrīz pusi no punktiem (40) jēkabpilieši guva no soda laukuma, kur komandai ir ievērojams pārsvars un viens no labāk nokomplektētajiem garajiem galiem visā līgā.

Arī rezultatīvākais toreiz bija garā gala spēlētājs Jurijs Aleksejevs, kurs sameta 20 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas. Jurijs arī vidēji labākais punktu guvējs komandā – 14,6 punkti. LU sastāvā ar 11 punktiem Jēkabpilī izcēlās Linards Jaunzems, kurš laukumā pavadīja tikai astoņas minūtes. Studenti nespēja trāpīt savus metienus – realizēti vien 33% divpunktnieku un 25% tālmetienu.

LU rindās pēdējā mačā atgriezās Dmitrijs Brizgalovs un Roberts Krūmiņš, bet “Jēkabpils” komandai jau ilgāku laiku nav palīdzējis centrs Andrejs Šeļakovs. Baltijas līgas labākais cīnītājs par bumbām (12,8) pēdējoreiz laukumā bija 12. novembrī pret Valmieru.

Pirms cīņas komentāru LU mājaslapai sniedza viens no LU komandas saspēles vadītājiem, LU Biznesa, ekonomikas un vadības fakultātes 1.kursa students Renārs Birkāns. 
''Runājot par trešdienas spēli Liepājā, tik tiešām bija sajūta, ka šī komanda ir uzvarama, turklāt tieši šodien un tagad. Nešķita, ka laukumā viņi bija pārāki. Spēli uzsākām ļoti labi, kontrolējām spēles ritmu un uzspiedām savu spēles stilu. Taču tikpat ātri mēs izgāzām otro ceturdaļu un pēc tās izlieto ūdeni atpakał sasmelt vairs neizdevās. Mēs nedrīkstam atslābināties ne uz sekundi. Mums kā jaunai komandai tas maksā uzreiz ļoti daudz,'' par aizvadītās spēles pret ''Liepāja/Triobet'' (70:81) zaudējuma iemesliem stāsta Birkāns. Atbildot jau par gaidāmo maču pret BK ''Jēkabpils'', spēlētājs uzsver, ka iepriekšējā spēle Jēkabpilī nevar būt kā spēku samēru salīdzinošs rādītājs. ''Spēles stils mājās vai viesos ļoti atšķiras. Ir jāspēlē pilnīgi savādāks basketbols un tā toreiz arī bija viena no lielākajām kļūdām. Mēs nespēlējām pacietīgi un uzbrukumā pārāk sasteidzām metienus, tā vietā lai ar saspēli meklētu brīvās pozīcijas. Šīs dienas spēlē centīsimies darīt tieši pretējo. Ja apturēsim viņu ātro uzbrukumu un labi cīnīsimies par atlēkošajām bumbām, domāju, ka mums ir ļoti labas izredzes cīnīties par uzvaru. Es tam ticu!''

Spēles sākums 17:00 un tiešo translāciju no mača tiks nodrošināta LU mājaslapā: LU basketbols - Latvijas Universitāte

”Olybet” LBL tabula

VKomandaUZ%
1.VEF Rīga60100.0%
2.Ventspils10190.9%
3.Jūrmala/Fēnikss7558.3%
4.Jēkabpils5455.6%
5.Barons kvartāls5645.5%
6.Valmiera/Ordo5645.5%
7.Valka/Valga3442.9%
8.Liepāja/Triobet4736.4%
9.Ogre/Kumho Tyre3730.0%
10.Latvijas Universitāte1910.0%

     [+] [-]

, 2016-11-27 11:53, pirms 7 gadiem
Nu Jēkabpilieši , uzliekat toto un izceļat piķi...

  +1 [+] [-]

, 2016-11-27 18:57, pirms 7 gadiem
labi izcēla koef 4.4 !!!!!! Nu kur tad LBS tagad ir ? Nepieļaus , kontrolēs