Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"LSPA" un "Stopiņu NHK" handbolistes tiksies LČ finālā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

"LSPA" un "Stopiņu NHK" handbolistes tiksies LČ finālā
Linda Brikmane (LSPA)
Foto: Helmuts Tihanovs, handball.lv

Latvijas Virslīgas čempionātā sievietēm finālā trešo gadu pēc kārtas tiksies "LSPA" un "Stopiņu NHK" handbolistes, kas arī otrajās pusfināla spēlēs izcīnīja uzvaras. Līdz ar to par bronzu cīnīsies Dobeles SS un "SK Latgols".

"Stopiņu NHK" un Dobeles SS vienību mačā Ulbrokā mājinieces jau pirmajās 14 minūtēs ieguva desmit vārtu pārsvaru (13:3). Atlikušajā laikā dobelniecēm tā arī ne uz mirkli neizdevās apdraudēt "Stopiņu NHK" uzvaru - 29:17 (17:7).

Uzvarētājām pa septiņiem vārtiem guva Elza Seržante, Lana Nikolajeva un Elita Ekkerte. Dobelniecēm sešas reizes izcēlās Laura Ņeverovska, bet četras - Veldze Adele.

Līdzīgi iesākās arī "LSPA" un "SK Latgols" spēle ASK sporta zālē Rīgā - jau mača pirmajās 12 minūtēs laukuma saimnieces ieguva četru vārtu pārsvaru (7:3). Ludzas handbolistēm vēl izdevās samazināt rezultāta starpību līdz diviem vārtiem (6:8), tomēr tuvāk viešņām neizdevās tikt. Otrajā puslaikā "LSPA" ieguva arī astoņu vārtu pārsvaru (22:14), taču "SK Latgols" astoņas minūtes pirms spēles beigām izdevās samazināt savus mīnusus līdz trīs vārtiem (20:23). Mača pēdējās minūtēs atkal rezultatīvi nospēlēja "LSPA" un izcīnīja uzvaru ar 29:22.

Uzvarētājām astoņus vārtus guva Linda Brikmane, bet sešus - Kristīne Kirejeva. Viešņām astoņas reizes izcēlās Anita Puncule, bet sešas - Inese Šļubčenko.

Līdz ar to abas pusfināla sērijas noslēdzās ar 2:0 uzvaru. Pirmās cīņas par medaļām paredzētas jau nākamajā nedēļas nogalē (laiki tiks precizēti), tajās uzvarētājs tiks noskaidrots līdz divām uzvarām.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
27. aprīlis.
Stopiņu NHK - Dobeles SS 29:17 (17:7)

Stopiņu NHK: Seržante un Ekkerte 7, Nikolajeva 7/1, Asare 6/2, Gailuma 2.
Dobeles SS: Ņeverovska 6/1, Veldze 4, Laizāne 3, Freiberga 2, Umbraško un Rozenfelde 1.
LSPA - SK Latgols 29:22 (15:12)
LSPA: Brikmane 8, Kirejeva 6, Gieseler 5, Krievāne 4, Eihvalde, Bornheimer un Sidorova 2.
Latgols: Puncule 8, Šļubčenko 6/1, Oļipova un Matisāne 3, Daukste un Zaščerinska 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv