Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Gīzelere - vērtīgākā Latvijas Virslīgas handbola čempionātā sievietēm

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Gīzelere - vērtīgākā Latvijas Virslīgas handbola čempionātā sievietēm
Žoelle Gīzelere (LSPA)
Foto: Helmuts Tihanovs, handball.lv

Par Latvijas Virslīgas sieviešu handbola čempionātā vērtīgāko spēlētāju komandu vērtējumā tika nosaukta čempionvienības "LSPA" līdere vāciete Žoelle Gīzelere. Paziņots arī turnīra simboliskais septītnieks.

Gīzelere bija viena no labākajām spēlētājām finālsērijā pret "Stopiņu NHK", divos mačos gūstot 11 vārtus. Kopumā 15 spēļu laikā Latvijas Virslīgas čempionātā 21 gadus vecā vāciete guva 82/3 vārtus, kas bija trešais labākais rādītājs "LSPA" vienībā.

Vēl aizvadītajā sezonā Žoelle Gīzelere piedalījās desmit spēles Maincas komandā Vācijas 3. līgā, taču šogad jau kļuva par Latvijas Virslīgas čempioni "LSPA" komandas sastāvā. Ikdienā vāciete studē medicīnu Rīgas Stradiņa universitātē.

Intervija: Žoelle Gīzelere: "Mana prioritāte ir medicīna, handbols - aizraušanās"

Simboliskajā turnīra septītniekā iekļautas pa trīs spēlētājiem no "LSPA" un "Stopiņu NHK" komandām, kā arī viena handboliste no Dobeles SS.

Latvijas Virslīgas sieviešu čempionāta septītnieks
Vārtsardze - Diāna Škļara (LSPA)
Līnijas spēlētāja - Lana Nikolajeva (Stopiņu NHK)
Kreisā mala - Elita Ekkerte (Stopiņu NHK)
Kreisā ārējā - Linda Brikmane (LSPA)
Saspēles vadītāja - Ivita Asare (Stopiņu NHK)
Labā ārējā - Laura Ņeverovska (Dobeles SS)
Labā mala - Kristīne Kirejeva (LSPA)

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Dobeles SS handboliste Laura Ņeverovska, kura 21 spēlē guva 289/41 vārtus. Tuvāko sekotāju Anniju Ozoliņu (Skrīveri) dobelniece apsteidza par 97 (!) vārtiem.

Atgādinām, ka pirmo reizi vēsturē Latvijas Virslīgas čempionātā triumfēja "LSPA", kas finālā ar 2-0 pārspēja "Stopiņu NHK". Bronzas medaļas izcīnīja "SK Latgols" handbolistes, izšķirošajā sērijā ar 2-0 pieveicot Dobeles SS.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv