Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbolā vīri noskaidros finālistus, dāmas sāks cīņu par Latvijas zeltu

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Handbolā vīri noskaidros finālistus, dāmas sāks cīņu par Latvijas zeltu
Vai Arvim Laganovskim (HK Ogre) izdosies pacelt savu komandu?
Foto: Ritvars Raits, sportacentrs.com

Jau šajās brīvdienās Ludzā un Dobelē noskaidrosim Latvijas Virslīgas čempionāta finālistus vīriešiem, savukārt dāmu čempionātā pirmo finālsērijas cīņu aizvadīs "LSPA" un "Stopiņu NHK" handbolistes. Mačus no Ludzas demonstrēs Sportacentrs TV.

Iespējams, abus finālistus uzzināsim jau sestdien, kad tiks aizvadītas pusfināla sērijas otrās spēles (cīņa rit līdz divām uzvarām). Dobeles "Tenax" plkst. 14:00 savā laukumā uzņems "HK Ogre", bet plkst. 17:00 "SK Latgols" tiksies Ludzā ar "LSPA/NB SAN". Ja būs nepieciešams trešās spēles, tad tās tiks aizvadītas turpat svētdien. Pirmajās spēlēs uzvaras izcīnīja "Tenax" (35:31) un "LSPA/NB SAN" (29:25).

"Tenax" izbraukuma spēlē demonstrēja nestabilu sniegumu, bet ogrēnieši izmantoja savas iespējas uzbrukumā, saglabājot intrigu praktiski visa mača garumā. Dobelniekiem tā bija pirmā spēle pēc pusotra mēneša pārtraukuma, kamēr "HK Ogre" spēlētāji pēdējo maču Latvijas Virslīgas čempionātā bija aizvadījuši pirms vienas nedēļas.

Nav šaubu, ka dobelnieki šajā mačā būs vēl vairāk atguvuši "spēles garšu" un pretiniekiem ar Laganovskis, Pozņaku un Straumi priekšgalā būs vēl grūtāk caurlauzt mājinieku aizsardzību. Tik daudz vārtus - 31 - "Tenax" handbolisti šajā sezonā Latvijas Virslīgas čempionātā ir ielaiduši tikai vienu reizi (34 vārtus februāra beigās bija iemetusi Vaiņode) un šo antirekordu Ogres handbolistiem neļaus labot ne tikai laukuma saimnieku aizsardzība, bet arī vārtsargs Ivars Lācis.

Nebūs melots, ka "LSPA/NB SAN" handbolisti pirmajā pusfinālā ar čempioniem "SK Latgols" aizvadīja vienu no savām labākajām spēlēm šajā sezonā - metienu realizācija virs 60%, bet vārtos lieliski spēlēja Helmuts Tihanovs. Rīdzinieki negrib Latgalē uzkavēties ilgāk par vienu dienu, bet Ludzas handbolisti ar saviem karognesējiem Lisovski un Tuminski, kā arī līdzjutēji, rūpēsies, lai pilsētas apmeklējums viesiem ievilktos. Ludzas tribīnes būs pilnas, šaubu nav. Mājiniekiem šajā mačā varēs palīdzēt viens no aizsardzības balstiem Sergejs Tretjakovs, kurš piecas spēles bija spiests izlaist diskvalifikācijas dēļ (par notikumiem 26. janvāra mačā ar "Tenax").

Abas komandas arī pērn tikās turnīra pusfinālā. Toreiz pirmajā spēlē uzvaru izcīnīja "LSPA/NB SAN", taču pēc tam divas uzvaras izbraukumā izcīnīja ludzānieši, izsitot toreizējos čempionus no tālākās cīņas par zeltu. Vai vēsture atkārtosies? Nepalaid garām Sportacentrs TV tiešraides. Komentēs Kaspars Naglis.

Svētdien noskaidrosim Latvijas Virslīgas čempionāta piekto spēcīgāko komandu - plkst. 17:30 ASK sporta zālē atbildes spēli aizvadīs "ASK/LU" un "HK Vaiņode" handbolisti. Abu komandu pirmā spēlē Vaiņodē noslēdzās ar mājinieku uzvaru - 27:23. Uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā.

Jau trešo sezonu pēc kārtas Latvijas Virslīgas čempionāta finālsērijā līdz divām uzvarām sievietēm tiksies "LSPA" un "Stopiņu NHK" vienības. Pirmo spēli abas komandas aizvadīs svētdienas rītā - plkst. 11:00 ASK sporta zālē.

Aizvadītajās trijās savstarpējās spēlēs šajā sezonā divas uzvaras ir izcīnījusi pēdējo divu gadu spēcīgākā valsts komanda "Stopiņu NHK", bet vienu reizi abas vienības slēdza mierizlīgumu. Lai arī "LSPA" tas būs jau ceturtais (!) Latvijas Virslīgas čempionāta fināls pēc kārtas, tomēr favorīte neapšaubāmi ir regulārās sezonas uzvarētāja "Stopiņu NHK".

Svētdien plkst. 12:00 Dobelē pirmo spēli par bronzas medaļām aizvadīs arī Dobeles SS un "SK Latgols" handbolistes. Regulārajā turnīrā augstāk ierindojās un pērn bronzas medaļas izcīnīja "SK Latgols". Arī šajā sērijā cīņa ritēs līdz divām uzvarām.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

Kuras komandas iekļūs LČ finālā?

  • 15

  • 17

  • 3

  • 3


     [+] [-]

, 2013-05-04 10:52, pirms 11 gadiem
Cerams, ka viss nostāsies savās vietās un Ogrīte paņems abas spēles bez liekas intrigas! Par lielu OGRI

     [+] [-]

, 2013-05-04 14:40, pirms 11 gadiem
vismaz +5 LSPA