Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Samara atkal pieteiksies spēlēšanai VTB līgā

Andrejs Siliņš

Samara atkal pieteiksies spēlēšanai VTB līgā
VEF spēlējušais Beidens Džeksens Samaras sastāvā šosezon. Foto: bcsamara.com

Samaras basketbola klubs apstiprinājis vēlmi nākamajā sezonā spēlēt VTB Vienotajā līgā jeb Krievijas atklātā čempionāta augstākajā līgā.

Līz 2015. gadam Samaras pilsētas vārdu VTB līgā nesa klubs "Krasnye Krylia", kas savulaik sekmīgi startēja arī Eiropā, 2010. gadā kļūstot par FIBA Izaicinājuma kausa vicečempionu, bet 2013. gadā tajā triumfējot. Trijās no četrām VTB līgas sezonām komanda iekļuva labāko sešiniekā, bet pēdējā sezonā palika pēdējā 16. vietā.

Tosezon klubu piemeklēja nopietnas finansiāla rakstura problēmas, ar ko tā arī neizdevās tikt galā, un klubs 2015. gada vasarā pārstāja eksistenci. Paralēli jau kopš septiņdesmitajiem gadiem pastāvējis cits Samaras klubs, kas kopš 2014. gada arī nes "Samara" vārdu. Pērnsezon "Samara" izcīnīja superlīgas čempiontitulu, bet šajā sezonā "Samara" Krievijas superlīgā, kas ir pēc spēka otrais turnīrs Krievijā, ar 21 uzvaru 26 mačos ieņem otro vietu 16 komandu konkurencē. Komandā ir tikai viens leģionārs - jau pagājušajā sezonā no Rīgas VEF pārnākušais amerikāņu aizsargs Beidens Džeksens.

"Skatīsimies, kā attīstīsies situācija ar koronavīrusa izplatību un ekonomiku valstī, bet, ja viss būs normāli, pieteiksimies dalībai Vienotajā līgā. Domāju, ka esam gatavi nākamajam līmenim, ko apliecina mūsu stabilitāte superlīgā un uzvara Krievijas kausā, kā arī jauniešu projektu attīstība un 3x3 komandas izveide. Mums kopumā šosezon bija desmit komandas dažādos turnīros Krievijā," vēlmi startēt VTB līgā pamatoja kluba prezidents Kamo Pogosjans.

"Samara" pieteicās dalībai VTB līgā jau 2016. gadā, taču toreiz priekšroka tika dota salīdzinoši nesen (2012. gadā) dibinātajam Permas "Parma" klubam. Katru gadu kopš ienākšanas VTB līgā "Parma" bijusi vidēji vislabāk apmeklētākā komanda turnīrā. Šosezon uz Mareka Mejera pārstāvētās komandas spēlēm vidēji nāca 5233 skatītāji.

Samaras komanda šobrīd spēlē arēnā ar 2500 skatītāju vietām, taču beigām tuvojas jaunas arēnas celtniecība. "Jaunā arēna ir par 60% gatava, drīz tiks sākti iekšdarbi. Termiņš ir 2021. gada pirmais ceturksnis. Tā būs multifunkcionāla halle ar sešarpus līdz septiņu tūkstošu skatītāju ietilpību basketbola spēlēs," atklāja Pogosjans. "Samarai trūkst lielais basketbols un varu apliecināt, ka spēļu apmeklējums būs ekselents."

Šosezon VTB līgā spēlēja 13 komandas, no kurām deviņas bija Krievijas vienības.

Izmantotie resursi:
https://iz.ru/