Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA čalas: Porziņģa metieni un slavenie fani, Kanteram Latvijas pilsonību?

Rolands Eliņš

NBA čalas: Porziņģa metieni un slavenie fani, Kanteram Latvijas pilsonību?
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Vakar vakarā Kristaps Porziņģis un "Knicks" sacentās ar Filadelfijas "76ers", ciešot neveiksmi savā laukumā. Lielisku spēli aizvadīja Eness Kanters, kuram pēc spēles "Twitter" viedokļos netrūka arī Latvijas pilsonības piedāvājumu. Tāpat netika palaista garām Porziņģa un Džoela Embīda dueļa iztirzāšana, kā arī, sākoties Visu zvaigžņu spēles balsojumam soctīklos, aktivizējās vairāki slaveni Porziņģa līdzjutēji.

NBA Ziemassvētku spēles ir īpašs notikums, kurā tiek atlasīti interesantas komandas, kuru savstarpējām spēlēm parasti ir lielāka nozīme nekā ikdienas regulārās sezonas mačiem. Ņujorkas un Filadelfijas spēlē par galveno spēles uzsvaru tika pasniegta divu jauno, ļoti talantīgo un ļoti garo spēlētāju tikšanās, proti, Kristapa Porziņģa un Džoela Embīda.

Porziņģim un Embīdam šī bija otrā savstarpējā NBA spēle, un šoreiz pārāka bija Embīda komanda, kas izmantoja Ņujorkas kļūdas spēles galotnē un jau atkal daudzos paviršos lēmumus spēlē ar bumbu. Ņujorka iepriekš mājās nemaz tik bieži nebija zaudējusi, līdz ar to šis zaudējums vēl nepatīkamāks.

Porziņģim jau atkal piekliboja metienu precizitāte, un viņš trāpīja tikai sešus no 19 metieniem no spēles. Pēdējās trīs spēlēs kopā viņam trāpīti tikai 18 no 58 metieniem no spēles, un par latviešu uzbrucēja aizraušanos ar metieniem no distances, nevis cenšas uzbrukt tuvāk grozam, pamanīts arī basketbola apskatnieku un līdzjutēju "Twitter" ierakstos.

 

 

 

 

Filadelfijas pārstāvji nekautrējās uzsvērt, ka Embīds šo maču pabeidzis gan ar uzvaru, gan ar labāku statistiku. Kā Embīda lielākais trūkums raksturots viņa traumatiskums, galu galā, viņš pilnībā izlaida divas sezonas un NBA debitēja tikai divus gadus pēc drafta. Taču šosezon viņš izlaidis tikai par divām spēlēm vairāk nekā Porziņģis, un Filadelfiajs treneris Brets Brauns preses konferencē neielaidās nekādās spekulācijās par to, kā būtu bijis, ja "76ers" būtu draftējusi Porziņģi.

 

 

 

 

 

 

 

Taču vakar statistiski iespaidīgāku spēli par abiem jaunajiem talantiem aizvadīja turku centrs Eness Kanters, kuram 31 punkts un 22 atlēkušās bumbas. NBA apskatnieki norādījuši uz faktu, ka Kanteram sezonas mērogā ir pat labāka statistika vairākos svarīgos analītiskajos rādītājos nekā komandas rezultatīvākajam spēlētājam Porziņģim, bet Valdis Valters nekautrējās piedāvāt iespēju piešķirt Latvijas pilsonību Enesam Kanteram, kuru pašreizējā Turcijas valdība īpaši neatbalsta (maigi sakot).

 

 

 

Pats Kanters savukārt pēc spēles ar ierakstu "Twitter" nobalsoja par Porziņģi kā Zvaigžņu spēles dalībnieku, aicinot to darīt arī citus. Un Porziņģa fanu saraksts nudien nav īss - Porziņģa kreklā Ziemassvētku vakaru pavadīja futbola kluba "Chelsea" zvaigzne Edens Azārs, bet jaunais aktieris Ansels Elgorts ("Insurgent", "Baby Driver") apsolīja "piesekot" visiem, kurus redzēs, balsojot par Porziņģi.

 

 

 

Un nobeigumā - īpašais adidas sporta apavu modelis, ar kuru Porziņģis aizvadīja spēli pret Filadelfiju.

 

  +8 [+] [-]

, 2017-12-26 10:34, pirms 6 gadiem
Jā, KP izskatās noguris un pārāk maz tiek pie vieglajiem metieniem, BET milzīgu vainu jāuzņemas Hornačekam- Embīds punktus pārsvarā guva, kad KP nebija laukumā, spēles rezultāts izšķīrās 3šajā ceturdaļā,kad 76ers spēlēja vairāki pamatsastāva vīri, kamēr NYK skraidīja Beikeri un Bīzliji un dabūja labu mīnusu. 4 ceturdaļā NYK vispār bija apjukuši un KP praktiski netika pie bumbas,lai arī savas iespējas izmantoja.
Kopā baskets bija diezgan drausmīgs- cerams,ka šai brīdī nesāksies lielā NYK bedre, lai gan dabūt Dončiču noteikti būtu vērtīgāk nekā 9to vietu

  +4 [+] [-]

, 2017-12-26 10:46, pirms 6 gadiem
sapnis rakstīja: Jā, KP izskatās noguris un pārāk maz tiek pie vieglajiem metieniem, BET milzīgu vainu jāuzņemas Hornačekam- Embīds punktus pārsvarā guva, kad KP nebija laukumā, spēles rezultāts izšķīrās 3šajā ceturdaļā,kad 76ers spēlēja vairāki pamatsastāva vīri, kamēr NYK skraidīja Beikeri un Bīzliji un dabūja labu mīnusu. 4 ceturdaļā NYK vispār bija apjukuši un KP praktiski netika pie bumbas,lai arī savas iespējas izmantoja.
Kopā baskets bija diezgan drausmīgs- cerams,ka šai brīdī nesāksies lielā NYK bedre, lai gan dabūt Dončiču noteikti būtu vērtīgāk nekā 9to vietu
Tur neviens netiek pie brīviem/viegliem metieniem..Tāpēc,ka nav saspēlnieka,kas lien uz grozu,lai bumbu mestu ārā..Jack ir vnk lēns,un Frenks vnk domā pārāk ilgi..Dažkārt stāv pie centra gandrīz desmit sekundes,un domā ko darīt..Kad beidzot izdomā,un sper pirmo soli viņš netiek garām pretiniekam sava ļoti lēnā pirmā soļa dēļ..Nekas netika izšķirts trešajā ceturdaļā..Knicks visu laiku tika līdz vienādai spēlei..Beigās paši vien noraka ar savām muļķībām.Ar Bīzlija nemācēšanu izspēlēt bumbu piecu sec laikā,un tad tā KP kļūda kur bumbai vispār nebija jānonāk pie viņa,jo Frenks bija akls,un neredzēja Kanteru pilnīgi brīvu apakšā.
Uzbrukuma basketbols tiešām bija drausmīgs,jo punktus no spēles tikai varēja gūt Kanters,Embīds un Phili rezervisti Makonels.

  +3 [+] [-]

, 2017-12-26 11:00, pirms 6 gadiem
Maiņas un rezervisti šonakt ar spēlēja pilnīgi nekādi.Citreiz viņi pat pavelkt komandu,bet šodien visi lielākoties bija drausmīgi..Bīzlijs-Stāv aiz 3pt līnijas pilnīgi brīvs,un mēģina mānīt pretinieku kura tur nemaz nav,līdz brīdim,kad viņš pēc divām sekundēm atskrien līdz viņam.Okvins vispār kadrs.Aizsardzībā drāza izcili viņu,un tad vēl lay-up/dunku nevar ielikt..Beikeru uzlaist laukumā,kad komanda ir iedzinējos ar nav īpaši izcila doma,un Hornačeks to īsti vēl nav sapratis,lai gan nospēlēt vairāk,kā 1/3 sezonas.Tad vēl Tomasu nelaist laukumā,lai sedz perimetru..Pirmajā puslaikā to vien darīja,kā vien neatļāva viņiem vieglos metienus mest,bet pēc tam laukumā netiek..Lielākā problēma,kas rodas bez bumbas kustības 3pt metieni..Spēles laikā 15 izmesti 3pt ir graujoši..

  +2 [+] [-]

, 2017-12-26 11:15, pirms 6 gadiem
Es ieteiktu KP steidzamus treniņus pie Hakeem, lai iemāca viņam izmantot savu metienu, jo ja viņam būs spin moves, post moves arī uz pustālā, nevarēs viņu neviens nosegt, savādāk KP ļoti paredzams spēlētājs, un pretinieki to skauto. Es arī nesaprotu, kāpēc KP nemet vairs metienus no priekšas, visu laiku raustās, viņu tak neviens nenobloķēs

  +6 [+] [-]

, 2017-12-26 11:55, pirms 6 gadiem
Stati salikti, bet visi aizmirsuši, ka KP bija 5 bloki, vairāk par embīdu

  +2 [+] [-]

, 2017-12-26 12:07, pirms 6 gadiem
Neslikti , ka par tevi fano viens no pasaules labākajiem futbolistiem Edens Hazards . Varbūt varētu pilsonību piešķirt Kanteram , kāpēc ne .

     [+] [-]

, 2017-12-26 12:13, pirms 6 gadiem
NY var teikt zaudēja dēļ apšaubāmiem rezervistiem...Nu paņemtu vismaz mūsu Strelnieku vai mazo Bertānu...100% nospēlētu gudrăk par vienu otru losi!

  -1 [+] [-]

, 2017-12-26 12:15, pirms 6 gadiem
Runājot par Kristapu...varbūt sievietes traucē būt atkal tik pat labam kā iepriekš...bet nu laiks rādīs vai tikai nesanāks otrs AB,kurš pēc lielā līguma palīda zem Madaras pupa!

     [+] [-]

, 2017-12-26 13:03, pirms 6 gadiem
4567 rakstīja: Neslikti , ka par tevi fano viens no pasaules labākajiem futbolistiem Edens Hazards . Varbūt varētu pilsonību piešķirt Kanteram , kāpēc ne .
Tikai vai pats Kanters piekristu, viņš tomēr ir Turcijas patriots. Turcijas bez Erdogana...

  +1 [+] [-]

, 2017-12-26 13:04, pirms 6 gadiem
Kas ir īsti ar KP metienu varam tikai minēt. Arī pats KP to nedod - intervijās ir tikai tukšas frāzes no sērijas "nenospēlēju pietiekami labi, jāturpina strādāt, jābūt gudrākam, un viss būs labi". Visdrīzāk, ka nav viena lielā iemesla, bet summējas vairāki mazāki vai lielāki, gan subjektīvi, gan objektīvi. Minēšu kā man šķiet plus mīnus prioritārā secībā: 1) KP ir uzkrājies zināms ne tikai fizisks, bet arī psiholoģisks nogurums; 2) iespējams ir pārkačājies, tāpēc pagaidām pazudis metiens; 3) nav laba saspēles vadītāja, kas pienes munīciju; 4) pretinieki pert KP ir sākuši spēlēt kā pret komandas līderi, un tam KP nav vēl īsti gatavs; 5) iespējams sāk traucēt kādi privātās dzīves aspekti.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-26 13:23, pirms 6 gadiem
@Didthe76serswin, "aizmirsa" tādu sīkumiņu kā BLOKUS pieminēt, jo vareanais Embiids blokos bija...3BL, un 2 pret viņu, tā kā...KP blokos bija vienos vārtos labāks!

     [+] [-]

, 2017-12-26 13:45, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Tikai vai pats Kanters piekristu, viņš tomēr ir Turcijas patriots. Turcijas bez Erdogana...
Kanters vairs nelolo cerības par Turciju, bet cer dabūt ASV pilsonību dažu gadu laikā, un viņam jau esot Zaļā karte;

  +4 [+] [-]

, 2017-12-26 13:48, pirms 6 gadiem
Beidzot sakarīga diskusija un analītika panesās nevis tās pērles ko varēja lasit pie spēles apraksta. Daudz kam no šī piekrītu. Frenkam tiešām tas domāšanas ātrums ir izteikti lēns bet nu ceru ka ar gadiem pieliks to visu. Viņš arī ir projekts nevis uzreiz gatavs spēlētājs.

Bet šādi Porzim ir katru gadu jau bijis, ka ap Ziemassvētkiem uznāk formas kritums un tad atlikušo sezonu tāds nekāds... Es tiešām cerēju, ka šogad būs savādāk, bet nekas labs nesolās. Domāju, ka 22p sezonā noturēs un būs arī labas spēles, bet šobrīd ir jūtama atšķirība starp spēli, ko radīja sezonas sākumā un ko tagad.

Un vēl KP ir pārāk mierīgs uz laukuma. Nav tā asumiņa, tā azarta. Smaida un ir labā garigajā tieši tāpat kā Melo pēdējā sezonā. Sajūta, ka neko nevajag, viss ir super... Vajag killera instinktu kā Kobem. Vajag nenormālu vēlmi izkapāt punktus kā Kanteram. Jo ja neiet metiens kā šobrīd, tad tieši ar tādu gribasspēku var kaut ko mainīt. Kobe ar varēja visu spēli mest garām, bet kad viņš ieslēdza killera instinktu, tad punktus iemeta vnk ar gribasspēku vien, vienalga kas pretīm un cik cieši sedza.

  -1 [+] [-]

, 2017-12-26 15:27, pirms 6 gadiem
Vaina nav Porziņģi, bet saspēles vadītājos kuri mazliet par lēnu kustās un nav pietiekami agresīvi ejot uz grozu, ja tas viss būtu Kristaps biežāk tiktu pie brīviem metieniem, nevis pašam būtu jākapā vieta lai atbrīvotos un uzmestu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-12-26 16:25, pirms 6 gadiem
KP nekad jau nav devis piespēles (bet ir jādod - varbūt komandas biedri zin ka nedos ), bet jātdzīst, ka komandas spēlē kaut kas ir pamainījies - KP nav vairāk brīvu un ērtu metienu, nav efektīvu momentu, ieskrējienu zonā - tikai pa āru .... . kāds atceras, ka KP bijis dienas TOP momentos ?

     [+] [-]

, 2017-12-27 02:03, pirms 6 gadiem
JA KP Būtu trāpījis savus sodiņus ,tad būtu gan uzvara gan statistika. komandai pietrūkst kombinācijas uz KP KUSTĪBĀ. Nu un komandas līderim brīvie metieni ir jāliek. Jūt ,ka kājas ir nosēdušās un nav tas spīēks,kas bija sezonas sākumā. Hornačeks ir labs treneris ,bet spēli vadīt viņš neprot it īpaši galotnes ir kā sanāk.