Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" pabeiguši vienu no savām sliktākajām sezonām F1 vēsturē

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" pabeiguši vienu no savām sliktākajām sezonām F1 vēsturē
"McLaren" komandas kopbilde Brazīlijā
Foto: TT NYHETSBYRN/Scanpix

Pēdējo Formula 1 sezonu bez neviena pjedestāla "McLaren" pieredzēja gadā, kad piedzima Džensons Batons. Šogad tas tika atkārtots vēlreiz.

Vēl pirms pēdējā šīs sezonas posma, kas svētdien norisinājās Brazīlijā, komanda bija tuvu tam, lai piedzīvotu savu sliktāko sezonu kopš debijas F1 čempionātā 1966. gada sezonā. Tomēr situāciju paglāba Džensons Batons, kurš finišēja ceturtajā vietā. Pirms tam šogad komandas labākais rezultāts bija divreiz iegūtās piektās vietas.

Šī, neapšaubāmi, bija slavenās komandas viena no sliktākajām sezonām, taču, lai gūtu precīzu priekšstatu, ielūkosimies statistikā.

Un tā, pēdējo reizi nevienu uzvaru "McLaren" neguva 2006. gadā, kad to pārstāvēja Kimi Raikonens un Huans Pablo Montoija, kuru astoņus posmus pirms sezonas beigām aizstāja Pedro de la Rosa.

Savukārt bez neviena pjedestāla "McLaren" pēdējo reizi palika tālajā 1980. gadā, kad komandā brauca Džons Vatsons un Alēns Prosts. Tiesa, arī toreiz tās labākais rezultāts bija ceturtā vieta. Tomēr nav daudz sezonu, kurās "McLaren" ne reizi nav izdevies tikt pirmajā trijniekā - tā tas bija vienīgi pirmajās divās sezonās 1966. un 1967. gadā, kā arī 1971. gadā. Tātad, šī bija tikai piektā sezona komandas vēsturē bez pjedestāliem.

Konstruktoru kausā "McLaren" palika piektajā vietā, tāpat kā 2004. gadā, bet vēl zemāk komanda pēdējo reizi bija tikai 1981. gadā, kad tika ieņemta sestā vieta.

Tajā pašā laikā Džensons Batons šogad kļuva par pieredzes bagātāko britu pilotu F1 vēsturē. Tagad viņa kontā ir jau 247 aizvadītas sacīkstes, par vienu vairāk kā Deividam Kulthardam, kurš karjeru noslēdza 2008. gadā. Tiesa, šo sezonu Batons noslēdza devītajā vietā (Serhio Peress palika vienpadsmitais).

Par spīti sliktajiem rezultātiem, "McLaren" kļuvusi par pirmo komandu F1 vēsturē, kam abas mašīnas pilnīgi visās sacīkstēs tikušas klasificētas. Realitātē Batons izstājās vienu reizi, bet Peress - divas reizes, tomēr visos gadījumos bija veikti vairāk kā 90% no distances un līdz ar to rezultātos viņi klasificēti kā sacīksti pabeiguši.

Džensons Batons sola, ka "McLaren" nesekos "Williams" piemēram, kas no savulaik vienas no labākajām komandām šobrīd kļuvusi par vienu no vājākajām, lai gan nav noslēpums, ka komandu jau ir pametis tās galvenais sponsors "Vodafone" un nākamie atbalstītāji vēl nav paziņoti.

"Komandā valda laba atmosfēra un ticība saviem spēkiem," britu presei stāsta Batons, kurš pārstāvēs "McLaren" arī nākamgad. "Mums ir tādi resursi kādu "Williams" komandai nav. Taču nauda Formulā 1 spēlē karaļa lomu. Savā ziņā līdzīgi ir arī futbolā."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...
Formel 1, DTM, WEC, WTCC, Rallye, MotoGP bei...
F1 Race News, Results and more ?
...

     [+] [-]

, 2013-11-26 15:35, pirms 10 gadiem
Viss ir pirmo reizi.Bet liekas ka mersedesa era beigusies.

     [+] [-]

, 2013-11-26 15:53, pirms 10 gadiem
vahtanidis rakstīja: Viss ir pirmo reizi.Bet liekas ka mersedesa era beigusies.
2015. gadā par McLaren dzinējiem rūpēsies Honda, ar kuriem tika izcīnīti tituli posmā 1988-1991

     [+] [-]

, 2013-11-26 16:10, pirms 10 gadiem
vahtanidis rakstīja: Viss ir pirmo reizi.Bet liekas ka mersedesa era beigusies.
Mersedesa?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-26 17:31, pirms 10 gadiem
McLaren sniegums saja sezona diezgan labi parada to, ka Sumahers nemaz nebija tik slikts ka pilots. Pagajuso sezonu Batons nosledza ar vairakam uzvaram, tostarp pedeja posma Brazilija. Nav jau ta, ka vins ka pilots peksni kluvis slikts. Vienkarsi auto nav konkuretspejigs. Ta pat ka pagajusajas sezonas Mercedes. Izcinitie punkti un vieta jau ari Batonam +/- tik pat ka Sumim pedejas karjeras sezonas. Ja, tik daudz ko izskir tehnika...

     [+] [-]

, 2013-11-26 21:42, pirms 10 gadiem
No Hamilton, no party.

     [+] [-]

, 2013-11-27 09:33, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: No Hamilton, no party.
Kad bija Hamis un Alonso, tad gan bija "party" ...Joks, protams