Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

BBL: eks-vefietim Hjūzam acīte, "Pieno zvaigzdes" turpina uzvarēt

BBL: eks-vefietim Hjūzam acīte, "Pieno zvaigzdes" turpina uzvarēt
Bijušais VEF spēlētājs Trevons Hjūzs šodien dominēja laukumā
Foto: basketnews.lt

Šodienas vienīgajā Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē Pasvāles "Pieno zvaigzdes" uzņēma Armanda Šķēles pārstāvēto Tallinas "Kalev/Cramo". Lai gan lielāko spēles daļu vadībā bija viesi, tomēr pašās beigās uzvaru izrāva "Pieno zvaigzdes" ar 62:61. Uzvarētājiem 21 punktu guva Trevons Hjūzs.

Komandu sākumsastāvi

"Pieno zvaigzdes": Hjūzs, Bigss, Ruiķis, Brazdausks, Geitss.

"Kalev/Cramo": Dorbeks, Makleods, Arbets, Elegars, Vilkinsons.

Pirmais puslaiks

Spēles sākums bija pilns ar kļūdām un neprecīziem metieniem, un pirmie punkti tika gūti pēc nepilnām divām minūtēm – viesus vadībā izvirzīja Dorbeks. Spēle turpinājās līdzīgā manierē – metieni lielākoties gāja secen, retu reizi komandām gūstot punktus. Nevienai no komandām neizdevās iegūt lielu pārsvaru rezultātā – līdz pēdējai pusotrai minūtei lielākais pārsvars spēlē bija trīs punkti. Tomēr ceturtdaļas beigās igauņi guva septiņus punktus pēc kārtas un ceturtdaļu noslēdza ar +4 (15:11).

Otrajā ceturtdaļā spēles ritējums kardināli nemainījās – metieni joprojām lielākoties gāja secen. Tallinas komandas pārsvars nostabilizējās 4-6 punktu robežās līdz pat puslaika beigām. Vienu brīdi mājinieki spēja pietuvoties līdz pat divu punktu attālumam, tomēr puslaiks noslēdzās ar 31:27 Tallinas kluba labā. Rezultatīvākie igauņiem bija Falls un Vilkinsons ar sešiem punktiem, bet mājinieku rindās astoņi punkti Trevona Hjūza kontā.

Otrais puslaiks

Pēc lielā pārtraukuma mačs turpinājās līdzīgi – punkti tika gūti samērā reti, pamīšus, līdz ar to pārsvars ievērojamas izmaiņas nepiedzīvoja. Ilgi gan savdabīgais "status quo" nenoturējās – igauņi sāka palielināt pārsvaru, līdz ceturtdaļas vidū pēc Makleoda tālmetiena Tallinas komandas pārsvars sasniedza 10 punktus. Turpinājumā gan Hjūzs un Ruiķis atjaunoja -6, un spēle ievirzījās vecajās sliedēs. Līdz ceturtdaļas beigām mājinieki gan sāka pietuvoties, un, kad spēlēt bija atlikusi nepilna minūte, Biggs vadībā izvirzīja jau Pasvāles komandu. Soks gan ātri atbildēja ar precīzu tālmetienu un bija skaidrs, ka viss izšķirsies pēdējā ceturtdaļā – pirms tās vadībā viesi ar 48:46.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā mājinieki rezultātu izlīdzināja, un arī turpinājumā spēle bija sīva un saspringta. Neviena komanda nespēja izrauties lielākā vadībā, un pārmaiņus abi klubi pabija vadībā. Sākoties pēdējai minūtei, sasprintāku situāciju nevarēja iedomāties – 60:60. Vienu no diviem soda metieniem iemeta Elegars, bet 22 sekundes līdz spēles beigām Bigss atkal izvirzīja vadībā mājiniekus. Tallinas kluba pēdējais uzbrukums nebija sekmīgs, un laimīgu uzvaru svinēja Pasvāles "Pieno zvaigzdes” ar 62:61. Uzvarētājiem 21 punkts un astoņas atlēkušās bumbas Trevonam Hjūzam, bet viesiem "double-double" Frenkam Elegaram.

Līdz ar šo uzvaru Lietuvas komanda turpina uzvaru sēriju BBL - sestā uzvara sešās spēlēs un vadība D apakšgrupā. Tallinas komandai tikmēr otrais zaudējums piecās spēlēs.

BBL, 26.novembris

"Pieno zvaigzdes" – "Kalev/Cramo" 62:61 (11:15, 16:16, 19:17, 16:13)

"Pieno zvaigzdes": Hjūzs 21, Bigss 14, Ruiķis 7, Brazdausks 7, Vudfokss 5, Geitss 4, Kairis 2, Cepukaitis 2 (11ab), Beliavičs, Sirutavičs.

"Kalev/Cramo": Elegars 11 (10ab), Makleods 11, Arbets 10, Soks 9, Falls 8, Vilkinsons 8, G.Dorbeks 2, Kērless 2, Mangelso, Abots, M.Dorbeks, Rādiks.

Izmantotais avots:
www.bbl.net

     [+] [-]

, 2012-11-27 15:39, pirms 11 gadiem
Bāc šitas čalis man patika, bet Renfroe pēc manām domām labākais saspēles vadītājs kāds VEFam bijis.