Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Savainotā Enisa vietā "Fenerbahce" piesaista 52 spēles NBA aizvadījušo Grīnu

Andrejs Siliņš

Savainotā Enisa vietā "Fenerbahce" piesaista 52 spēles NBA aizvadījušo Grīnu
Eriks Grīns, Foto: Sputnik / Scanpix

Savainojumu guvušā amerikāņu aizsarga Tailera Enisa vietā Turcijas čempionvienība Stambulas "Fenerbahce" parakstījusi līgumu ar amerikāņu basketbolistu Eriku Grīnu, kurš aizvadījis 52 spēles Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Vasarā klubs parakstīja divu gadu līgumu ar Enisu, kuru vēl tikai 2014. gadā ar 18. numuru draftēja Fīniksas "Suns", tomēr pēc četrām sezonām viņpus okeānam 24 gadus vecais aizsargs bija gatavs karjeras restartam Eirolīgā. Eniss paspēja Eirolīgā aizvadīt trīs spēles, vidēji laukumā pavadot desmit minūtes un gūstot 6,3 punktus, bet 21. oktobra vakarā Turcijas čempionāta mačā Eniss iedzīvojās nopietnā savainojumā, salaužot kreisās kājas potīti.

Atgriešanās laiks laukumā šobrīd Enisam nav noteikts un arī netiek publiski prognozēts, bet pastāv iespēja, ka aizsargs šosezon vairs nespēlēs. Lai gan Enisam ir spēkā līgums arī uz nākamo sezonu, klubam nepieciešams spēlētājs jau šobrīd, tāpēc Stambulas superklubs meklēja aizstājēju Enisam.

Tagad tas atrasts turpat ASV - parakstīts līgums uz visu sezonu ar amerikāņu aizsargu Eriku Grīnu. 2013. gad draftā Grīnu ar 46. numuru izvēlējās Jūtas "Jazz". NBA aizsargs aizvadījis 52 mačus, pārstāvot "Jazz" un "Nuggets" vienības un vidēji deviņās minūtēs gūstot 3,1 punktu.

Profesionāļa karjeru Grīns nesāka NBA, bet gan Sjēnas "Montepaschi" rindās Itālijā, kur nospēlēja pirmās desmit Eirolīgas spēles karjerā (11,1 punkts un 1,7 atlēkušās bumbas). Eiropā Grīns atgriezās 2016. gadā, pavadot sezonu Pirejas "Olympiacos" rindās (Eirolīgā vidēji 9,9 punkti un 1,9 bumbas), bet pagājušo sezonu Grīns pavadīja Valensijā, palīdzot "Valencia" izcīnīt Spānijas superkausu un kļūstot par superkausa MVP.

Eiroligā Grīns pagājušajā sezonā uzstādīja savus labākos rādītājus karjerā - vidēji 24 ar pusi minūtēs 14,4 punkti, 1,7 bumbas un 1,7 rezultatīvas piespēles. Trīspunktniekus Grīns realizēja ar 41,7% precizitāti.

"Fenerbahce" šobrīd ar trim uzvarām četrās spēlēs ieņem trešo vietu Eirolīgā, bet Turcijas virslīgā ir viena no tikai divām komandām, kas vēl nav zaudējusi - trīs uzvaras trīs spēlēs, tāpat kā "Anadolu Efes".