Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Ulbrokā startēs Latvijas Virslīga handbolā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Ulbrokā startēs Latvijas Virslīga handbolā
Dobeles "Tenax" jaunieguvums Ēriks Blūms (pa kreisi) cīnās ar "Celtnieks/LSPA" jaunpienācēju Emīlu Reniņu
Foto: Zigismunds Zālmanis, Nikon

Ar divām spēlēm Ulbrokā šovakar sāksies 2013./2014. gada Latvijas Virslīgas handbola čempionāta sezona. Pirmajā spēlē plkst. 18:30 sieviešu vicečempiones "Stopiņu NHK" spēlēs ar "LAT-98", bet plkst. 20:15 jaunpienācēji "Stopiņu NHK" handbolisti uzņems "LAT-96".

Labu pastiprinājumu starpsezonā no Skrīveru komandas (nespēlē šogad) ieguva "Stopiņu NHK", kam pievienojās līgas otrā rezultatīvākā spēlētāja Annija Ozoliņa (192 gūti vārti 19 spēlēs), kā arī Ramona Liepiņa un Anete Čeiča. Čempionvienības sastāvā LSPA arī šajā sezonā spēlēs vāciete Žoelle Gīzelere, kas pērn ieguva līgas vērtīgākās spēlētājas balvu. Šīs abas vienības, kā jau pēdējos gadus ierasts, noteikti būs galvenās favorītes cīņā par Latvijas titulu.

Ierasto fināldivnieku centīsies izjaukt "SK Latgols" un Dobeles SS/REIR, kam izdevies saglabāt savu sastāvu praktiski nemainīgu. Salaspils SS iepriekšējā sezonā, finišējot pēdējā vietā, izcīnīja tikai divas uzvaras un šo bilanci noteikti gribēs uzlabot, savukārt ārpus konkurences spēlējošajām Latvijas 1998. gada izlases meitenēm (LAT-98) galvenais uzdevums būs iegūt tik vērtīgo spēļu praksi, kā arī pabojāt nervus pārējām komandām.

Pirmssezonas preses konferencē vīriešu Virslīgas divkārtējo čempionu "SK Latgols" galvenais treneris Andrejs Narnickis paziņoja, ka sezonas pirmajā pusē komandai nepalīdzēs četri pamatsastāva spēlētāji vārtsargs Gatis Kozlovs un laukuma vīri Kaspars Lisovskis, Ivars Brics, Edgars Rancāns. Joprojām Ludzas komandā cīnās Latvijas izlases handbolists un aizvadītās sezonas rezultatīvākais spēlētājs Austris Tuminskis (186 vārti 22 spēlēs), ar kuru kopā "SK Latgols" būs bīstams pretinieks jebkurai komandai. Ludzā aug spēcīga jaunā paaudze, tāpēc iztrūkstošo handbolistu vietas tukšas nepaliks.

Zelta medaļas uz Dobeli arī šajā sezonā grib aizvest "Tenax" vienība, kurai pievienojās divi Latvijas izlases labās malas spēlētāji Ēriks Blūms (no Vācijas, attēlā pa kreisi) un Andis Ērmanis (no LSPA). Komanda ir labi nokomplektēta. Tā savu spēku jau apliecināja pirmssezonas pārbaudes spēlēs un 2013. gada Rīgas atklātajā čempionātā, kur finālā ar 35:21 sagrāva "Celtnieks/LSPA".

Kā vienus no pretendentiem uz titulu jāmin arī "Celtnieks/LSPA" vienību (pērn LSPA/NB-SAN). Lai arī pārtraukumā klubam pievienojās jauni astoņi spēlētāji (Ciematnieks, Malahovs, Lazdiņš, Reniņš, Freibergs, Buračevskis, Kiršteins un Lielais), tomēr vērtīgākais papildinājums gan komandai, gan visam Latvijas handbolam kopumā ir valstsvienības trenera Dmitrija Bražņikova atgriešanās Latvijā. Aizvadītā gada nogalē Bražņikovs ieguva augstāko treneru licenci EHF PRO, tāpēc no šīs komandas un speciālista tiek gaidīts sevišķi daudz.

Uz pirmo trijnieku noteikti pretendēs Ogre (ceturtā vieta pērn) un Vaiņode (piektā vieta), kā arī Jūrmalas handbolisti. Komandas spēlētājus nav praktiski zaudējušas un šogad var demonstrēt tikai labāku sniegumu. Jācer, ka aizvadītajā sezonā izcīnītā astotā vieta bija tikai jūrmalnieku īslaicīgs murgs un šogad klubs atkal cīnīsies par medaļām.

Sev mērķi iekļūt izslēgšanas turnīrā izvirzījuši "RTU" un "Stopiņu NHK" handbolisti, savukārt "ASK/LU", kas zaudējuši vairākus spēlētājus, uzdevums ir saglabāt vietu Virslīgā. Vienīgā komandas, kas neiekļūs labāko astotniekā un izslēgšanas turnīrā, visticamāk būs jāmeklē no šī trijnieka.

Jau pirmajā mačā uzvaru Ulbrokā noteikti gribēs izcīnīt arī ārpus konkurences spēlējošā Latvijas 1996. gadā dzimušo izlase (LAT-96). Jaunie handbolisti ir pietiekami meistarīgi, lai nevienai komandai pret viņiem neietu viegli. Punkti netiks dāvināti.

Šosezon Latvijas Handbola federācija turpina sadarbību ar Sportacentrs.com par spēļu video tiešraižu nodrošināšanu internetā un TV. Pirmo spēli tiešraidē demonstrēsim jau šajā nedēļas nogalē no Ogres, kur 28. septembrī plkst. 19:00 "HK Ogre" uzņems "RTU" handbolistus. Komentēs Anatolijs Kreipāns.

Visiem mačiem teksta tiešraidē varēs sekot līdzi arī Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

Vīriešu Virslīgā šogad piedalīsies desmit komandas - "SK Latgols", Dobeles "Tenax", "Celtnieks/LSPA", "HK Ogre", "HK Vaiņode", ASK/LU, RTU, "Jūrmalas Sports", "Stopiņu NHK" un "LAT-96" (ārpus konkurences).

Pēc diviem aizvadītajiem apļiem regulārajā turnīrā, labākās astoņas komanda kvalificēsies ceturtdaļfinālam, pēc izslēgšanas spēļu principa noskaidrojot čempionu. Ceturtdaļfinālā (1-8, 2-7, 3-6, 4-5) un pusfinālā (1-8 un 4-5, 2-7 un 3-6) vīriešiem komandas spēlēs līdz divām uzvarām. Sērijas par medaļām notiks līdz kādas no komandas trīs uzvarām. Komandas, kuras ceturtdaļfināla pāros zaudējušas, tiks sarindotas no 5. līdz 8. vietai saskaņā ar regulārajā turnīrā izcīnītajām vietām.

Sieviešu Virslīgā startēs sešas vienības - LSPA, "Stopiņu NHK", "SK Latgols", Dobeles SS/REIR, Salaspils SS un "LAT-98" (ārpus konkurences).

Regulārajā turnīrā sievietes sacentīsies trīs apļos. Labākās trīs vienības uzreiz iekļūs pusfinālā, bet 4. un 5. komanda tiksies vēl ceturtdaļfinālā, noskaidrojot uzvarētāju divu spēļu summā. Pusfinālu sērijas un spēlēs par medaļām cīņa ritēs līdz kādas no komandas divām uzvarām.

Atgādinām, ka 2012./2013. gada sezonā Latvijas Virslīgas čempionātā vīriešiem otro gadu pēc kārtas triumfēja "SK Latgols", bet sievietēm pirmo reizi vēsturē - "LSPA".

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

Kura komanda uzvarēs Latvijas Virslīgas čempionātā vīriešiem?

  • 10

  • 15

  • 6

  • 11