Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Es automātiski nekļūšu par "Ferrari" pirmo numuru"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Es automātiski nekļūšu par "Ferrari" pirmo numuru"
Šarls Leklērs. Foto: Scuderia Ferrari

Šarls Leklērs uzskata, ka nākamajā gadā, kad "Ferrari" sastāvam pievienosies Karloss Sainss, viņam automātiski netiks piešķirta pirmā numura loma, kā arī sagaida, ka spānis spēs sastādīt ļoti spēcīgu konkurenci.

Pēc tam, kad savā otrajā F1 sezonā un pirmajā, kas pavadīta "Ferrari" rindās, Leklēram izdevās pieveikt pieredzējušo un titulēto Sebastianu Fetelu, teorētiski turpmāk tieši Monako pārstāvis varētu tikt uzskatīts par komandas līderi.

"Es nekļūšu par komandas pirmo numuru," viņš atzinis izdevumam "L'Équipe". "Nav šaubu, ka Karloss metīs man izaicinājumu un būs ļoti ātrs. Personīgi man tā būs jauna cīņa, kaut kas atšķirīgs no braukšanas kopā ar Fetelu."

25 gadus vecajam Sainsam šobrīd aiz muguras ir piecas "Formulā 1" pavadītas sezonas, kuru laikā startēts "Toro Rosso", "Renault" un iepriekšējā gadā arī "McLaren" komandā. Tieši pērn viņš aizvadīja līdz šim labāko sezonu, Brazīlijas posmā pirmo reizi karjerā kāpjot uz pjedestāla, bet kopvērtējumā izcīnot augsto sesto vietu.

Lai gan Leklērs atstāja Fetelu savā ēnā, viņš neslēpj, ka vācietis spēja daudz iedot karjeras attīstībā: "Viņš man daudz iemācīja. Varu uzskatīt, ka esmu veiksminieks, jo man bija tāds stabils kompanjons, kurš ir ārkārtīgi pieredzējis pilots."

Leklērs pērn uzvarēja divos posmos un izcīnīja ceturto vietu kopvērtējumā, bet Fetels ar vienu uzvaru palika piektais, gūstot par 24 punktiem mazāk.

Izmantotie resursi:
F1 News and Results | Latest 2020 Formula 1...