Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Valters un Strēlnieks izbraukumā pēc vietas Eiropas kausa pusfinālā

Rolands Eliņš

Valters un Strēlnieks izbraukumā pēc vietas Eiropas kausa pusfinālā
Kristaps Valters
Foto: kolejliler.com

ULEB Eiropas kausā šovakar tiks aizvadīti trīs atlikušie ceturtdaļfināla mači, kuros nervu spriedzi varēs pārbaudīt arī Aināra Bagatska vadītais Ukrainas klubs "Budivelnik" ar Jāni Strēlnieku ierindā un Kristapa Valtera pārstāvētais "TED Ankara". Abi Latvijas saspēles vadītāju klubi spēlēs izbraukumā. Valtera mača sākums jau 17:00 pēc Latvijas laika, Strēlnieka - 20:30.

Turcijas klubs "TED Ankara" savās mājās pret spēcīgo Kazaņas "Unics" piedzīvoja zaudējumu ar 68:81. Lai arī rezultāta starpība nav neatspēlējama (13 punkti), skaidrs, ka izbraukumā to izdarīt būs grūti. "Unics" šosezon Eiropas kausā uzvarējusi visās deviņās mājas spēlēs, turklāt viena no tām - "VEF Rīga" - tika gūta ar 47 punktu pārsvaru (98:51). Arī VTB līgā "Unics" šosezon cietusi tikai vienu zaudējumu 17 spēlēs.

Kristapa Valtera komanda pirmajā mačā pret "Unics" spēja līdzvērtīgi cīnīties tikai pirmajā ceturtdaļā, bet spēles turpinājumā sevi lika manīt Kazaņas plašais rezervistu soliņš un Turcijas komandas kļūdas. Spēles galotnē arvien aktīvāk iniciatīvu uzņēmās Valters, pēdējās septiņās minūtēs gūstot visus savus 10 punktus, taču rezultāta starpību tas palīdzēja samazināt vien nedaudz.

"Unics" reiz jau kļuvusi par Eiropas kausa ieguvēju (2011.gadā) un trīs reizes tikusi līdz pusfinālam. Lai šovakar nodrošinātu arī ceturto reizi, tai nepieciešams nezaudēt vairāk nekā ar 12 punktu starpību. Kazaņas treneris Andrea Trinkjēri gan norāda, ka uzvara nebūt nav pašsaprotama: "Esam nospēlējusi pirmo puslaiku, tagad jāpabeidz darbs mājas spēlē. Pretinieki ir spēcīgi, un noteikti ieradušies Kazaņā pēc uzvaras. Lai uzvarētu, mums jāparāda labākais sniegums un jāpabeidz iesāktais darbs."

Ankaras komandai šī ir pirmā sezona Eiropas kausā, līdz ar to katrs nākamais solis izslēgšanas spēlēs ir jauns labākais sasniegums. Valters šo sasniegumu gūšanā palīdzējis ar vidēji mačā gūtiem 10.1 punktiem un izdarītām 5,6 rezultatīvām piespēlēm (labākais komandā).

Spēli no Kazaņas tiešraidē rādīs krievu "I TV" un turku "Sports TV" kanāli.

Labākās pozīcijās ir cita Latvijas saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka klubs "Budivelnik", kurš pirmajā mačā iekrāja trīs punktu pārsvaru pār Belgradas "Crvena Zvezda Telekom". Abas komandas Eiropas kausā iekļuva pēc izkrišanas no Eirolīgas, un, ja "Budivelnik" centīsies atgriezties pusfinālā, kurā tā iekļuva jau pagājušajā sezonā, tad serbu komanda Eiropas klubu turnīra pusfinālu nav saniegusi kopš 1998. gada Korāča kausa izcīņas.

Pirmajā mačā Aināra Bagatska vadītā komanda uzvarēja ar 82:79, tiesa, panākums tika gūts vien smagā cīņā pašā spēles izskaņā un ar Jāņa Strēlnieka precīzo soda metienu palīdzību. Strēlnieks toreiz guva 20 punktus un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles, un viņa sniegums nav paslīdējis garām arī Belgradas komandas galvenajam trenerim Dejanam Radonjičam.

""Budivelnik" ir labas kvalitātes komanda ar plašu pieredzi, tās sastāvā ir tādi spēlētāji kā Lavrinovičs, Sammers, Eiherns un Strēlnieks," saka Radonjičs. "Pieredze ir viņu priekšrocība, bet mums jāspēlē daudz rūpīgāk, nepielaižot tik daudz kļūdu."

"Budivelnik" pirmo spēli aizvadīja Kauņā Ukrainas politiskās situācijas dēļ, un Ainārs Bagatskis pēc tās atzina, ka Belgradā būs jāspēlē daudz labāk, jo "sagaida īsta cīņa". Bagatskim jācer, ka Strēlnieks spēs nospēlēt tikpat veiksmīgi kā pirms nedēļas un ka "Crvena Zvezda" rindās Raško Katičs savu labāko spēli jau aizvadījis. Katičs pirmajā mačā guva 20 punktus un, saskaņā ar Bagatska teikto, bija vienīgais, kurš pretinieku rindās pārsteidzis.

Spēli no Belgradas tiešraidē rādīs "Eurosport 2" un ukraiņu "Sport1" kanāli.

Eiropas kauss, ceturtdaļfināli

KomandasSākums1. spēlē
Unics-TED Ankara17:0081:68
Crvena Zvezda-Budivelnik20:3079:82
Nizhny Novgorod-Hapoel17:4078:81

Abu šo dueļu uzvarētāji spēkosies savā starpā pusfinālā, bet otrā pusfinālā savu pretinieku jau gaida "Valencia". Pusfināli paredzēti 1. un 9. aprīlī, bet finālspēles notiks 1. un 7. maijā.

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup

  +1 [+] [-]

, 2014-03-26 10:32, pirms 10 gadiem
+8,5 Budivelnik
1,80

  -2 [+] [-]

, 2014-03-26 10:48, pirms 10 gadiem
go, ādolf, sadod uniksam!

par strēlnieku pofig
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-03-26 11:39, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Vispār jau par Ādolfu pofig, Strēlnieks svarīgāks un spēcīgāks
Priekš Latvijas kā Latvijas izlases pārstāvim, noteikti.

     [+] [-]

, 2014-03-26 12:15, pirms 10 gadiem
Ādis jau Suhanova draugs, varbūt uzspēlēs Toto ar šito spēli.

     [+] [-]

, 2014-03-26 13:54, pirms 10 gadiem
Valteram ceribas nav, bet cerams,ka veiksme staves Budy klat un letiniem, jo nu sastava zina,,kas par uzvardiem,

     [+] [-]

, 2014-03-26 15:55, pirms 10 gadiem
Rodriguez 2 rakstīja: go, ādolf, sadod uniksam!

par strēlnieku pofig
Poh par Valteru, kam tadi lecīgi gaiļi vispar patīk !!
Strēlnieks gan varētu tikt tālāk kopā ar Bagatski !!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-26 17:26, pirms 10 gadiem
chr1sT rakstīja: Kur var redzeet Unics speeli?
ITV Спортивный телеканал - Главная kvalitāte gan švaka
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja