Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Royals" uzvar viesos un izvirzās vadībā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Royals" uzvar viesos un izvirzās vadībā
Eriks Hosmers gūst izšķirošo punktu
Foto: AFP/Scanpix

Kanzassitijas "Royals" ar 3:2 izcīnīja izbraukuma uzvaru Augstāko beisbola līgu (MLB) finālsērijas trešajā mačā pret Sanfrancisko "Giants", kas viņiem pirmoreiz šī gada Pasaules sērijā viņiem ļāva izvirzīties vadībā, 2-1.

Kanzassitijas "Royals" uzvaru formula šajā rudenī ir ļoti vienkārša – lieliska aizsardzība, fantastiski metēji un agresīvs uzbrukums, kas dod punktus vajadzīgajos brīžos. Pēc šīs sistēmas viesi uzvarēja arī sērijas trešajā mačā.

Džeremijs Gutrī izspēlēja piecus iningus, kuru laikā pieļāva vien divus punktu guvumus, bet šosezon lieliskie uz maiņu nākošie "Royals" metēji, kuri šajā spēlē bija četri, neļāva pretiniekiem uzbrukumā izvērsties, kas bija labs pamats tam, lai jau uzbrūkot pašiem noorganizētu nepieciešamo punktu skaitu, lai svinētu uzvaru.
Šoreiz bija gana ar trim punktiem, kurus guva, attiecīgi, Lorenzo Keins, Alekss Gordons un Eriks Hosmers.

Interesanti, ka pats rezultatīvākais šajā spēlē bija sestais inings, jo tajā abas komandas guva pa diviem punktiem, tiesa, kā jau rakstīts iepriekš, ar to bija par maz, jo Kanzassitija bija vienu punktu guvusi jau mača pašā sākumā.
Mājnieku labā ar rezultatīviem uzbrukumiem izcēlās Maikls Morse un Basters Pouzijs.

Interesanti, ka Kanzassitijas "Royals" šīs sezonas izslēgšanas mačos ir uzvarējuši jau desmito reizi, bet piedzīvojuši tik vienu zaudējumu. Šāda spēļu bilance (90.9% uzvaru) viņus ierindo starp visu laiku labākajām izslēgšanas spēļu komandām. Visu laiku labākais rezultāts pieder Čikāgas "White Sox", kuri 2005 gadā izcīnīja čempionu titulu 12 mačos izcīnot 11 uzvaras (91.7%).

Nākošā sērijas spēle paredzēta jau šonakt, kad uz metēju kalniņa stāsies Džeisons Vargass un Raiens Vogelsongs. Savukārt piektā spēle, kura ari norisināsies Sanfrancisko "AT&T Park" stadionā, notiks naktī uz pirmdienu un jau šajā mačā, teorētiski, var noskaidroties sērijas uzvarētājs.

MLB Pasaules sērija, Sanfrancisko "Giants" : Kanzassitijas "Royals" (1-2)

---123456789RHE
KC100002000360
SF000002000240

U: Dž.Gutrī (1-0) ERA: 3.60
Z: T.Hadsons (0-1) ERA: 4.76
S: G.Holands (1)
HR: SF – X, KC –X

Izmantotie resursi:
MLB.com: The Official Site of Major League...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports