Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" jaunais prezidents: "Līdzjutēji var būt mierīgi"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Ventspils" jaunais prezidents: "Līdzjutēji var būt mierīgi"
Ģirts Štekerhofs. Foto:Ventas Balss

Šonedēļ izmaiņas piedzīvojusi Basketbola kluba “Ventspils” vadība, tajā skaitā tiekot arī pie kluba vēsturē otrā prezidenta – par to ievēlēts basketbola cienītājs, mediķis un mecenāts Ģirts Štekerhofs.

Pēc ASV sankciju noteikšanas pagājušā gada 17. decembrī Aivars Lembergs izbeidza savu darbību BK “Ventspils” padomē kā tās priekšsēdētājs jeb prezidents, kā arī izstājas no biedru sastāva. Kopš kluba dibināšanas 1994. gadā Lembergs bijis vienīgais tā prezidents, bet pagājušajā sezonā izveidojās situācija, ka šim amatam jāvirza kāds cits, kas īsi pirms jaunā čempionāta starta arī paveikts. Kluba padome biedru kopsapulcē prezidenta amatam virzīja Ģirtu Štekerhofu, kurš pirms tam arī pats bija ilgstoši darbojies padomē. Štekerhofs tika ievēlēts vienbalsīgi, un kluba pastāvēšanas vēsturē kļuvis par tā otro prezidentu.

Jaunievēlētais prezidents atzīst, ka šis kluba pastāvēšanā nav vienkāršs brīdis, tādēļ atbildība ir vēl lielāka, jo dara viss iespējamais, lai ne tikai izdzīvotu, bet arī atkal virzītos uz augšu. Tomēr klubā valda pozitīvs noskaņojums un ar lielu interesi tiek gaidīta jaunā sezona: “Daudz ventspilnieki tikuši pie iespējas sevi pierādīt un šis tiešām ir tam īstais brīdis. Šīs būs īsta izaicinājumu sezona, mūs gaida daudz neprognozējamu maču, taču ceram, ka tās gaitā kļūsim tikai stiprāki. Skaidrs, ka šis ir tāds atveseļošanās gads, kurā vajadzēs salāpīt kādas brūces, bet reizē arī saprast, kā varam strādāt tālāk. Katrā ziņā līdzjutēji var būt mierīgi – komanda ir kaujinieciski noskaņota, ir skaidrs, ka šo sezonu varēsim nospēlēt, bet jācer, ka tālāk būs tikai labāk. Jaunie spēlētāji būs kļuvuši nobriedušāki, arī situācija valstī, pasaulē nostabilizēsies. Jau ir paveikts liels darbs, tāpēc būtu ļoti žēl, ja mums nogrieztu iespēju, mačus apmeklēt līdzjutējiem.”

Runājot par iespēju sevi pierādīt vietējiem kadriem, jāatzīmē ne tikai jauno spēlētāju iekļaušanu komandā, bet arī vietējo speciālistu izmantošana. Pēc daudzām sezonām otrā trenera amatā, galvenā trenera pienākumi uzticēti ventspilniekam Ginta Fogelam, bet viņam asistēs Andris Gūtmanis, un viņi abi savulaik ir pārstāvējuši Ventspils komandas krāsas. Starp citu, arī jaunais kluba prezidents ir aizvadījis mačus "Ventspils" rindā, dažas spēles nospēlējot arī pirmajās Latvijas Basketbola līgas sezonās.

Tāpat arī notikusi jaunas kluba padomes izveide, kurā atkārtoti ievēlēja Mārci Paulu, Edvīnu Bergmani, Renāru Pūci un Ģirtu Štekerhofu, bet padomei pirmo reizi pievienojās Balvis Leimanis, kurš ir pirmais "Ventspils" komandas kapteinis un kura formas tērps pirmais tikai pacelts pie Basketbola halles griestiem. Savukārt padomi pametuši Guntis Blumbergs, Jānis Vītoliņš un Guntis Tīrmanis. Biedru sapulcē tika apstiprināts arī jaunās sezonas budžets, kurš, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, samazinājies par 56%. Tāpat tika izvirzīti mērķi – cīnīties par izslēgšanas turnīru Latvijas-Igaunijas basketbola līgā, medaļām Latvijas čempionātā, kā arī iekļūt finālā atjaunotajā Latvijas kausa izcīņā.

Izmantotie resursi:
BK Ventspils
Ventas Balss ziņu portāls