Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Gražulim 11 punkti, "Parma" uzvar Astanā un nobīda VEF uz 11. vietu

Andrejs Siliņš

Gražulim 11 punkti, "Parma" uzvar Astanā un nobīda VEF uz 11. vietu
Andrejs Gražulis
Foto: vtb-league.com

Svētdien VTB Vienotās Basketbola līgas spēlē Nikolaja Mazura un Andreja Gražuļa pārstāvētā Permas "Parma" izbraukumā ar rezultātu 84:78 apspēlēja "Astana", kopvērtējumā paceļoties uz astoto vietu.

Pēc līdzīga pirmā puslaika (38:38) trešajā ceturtdaļā viesi no Permas veica izrāvienu 9:0, pārņēma vadību un vēlāk sasniedza pat 17 punktu pārsvaru (69:52). Lai gan mājinieki atkal spēja samazināt starpību, patiesu intrigu mačā tie vairs neatgrieza, un "Parma" svinēja panākumu ar rezultātu 84:78.

Andrejs Gražulis Permas komandā laukumā bija 24 minūtes, guva 11 punktus (2p. 4/7, 3p. 1/3, s.m. 1/1), izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, reizi bloķēja metienu, reizi pārtvēra bumbu un reizi pieļāva kļūdu, kā arī izprovocēja vienu piezīmi un pats saņēma divas. Andrejs sakrāja +11 efektivitātes reitinga punktus, kā arī palika ar neitrālu +/- rādītāju.

Rezultatīvākais uzvarā bija Frenks Geinss, kuram 21 punkts. Jāatzīmē Koudijs Millers Makintairs, kurš atdeva desmit rezultatīvas piespēles, ka arī Janiks Moreira, kurš izcīnīja 17 atlēkušās bumbas - otrais labākais rādītājs vienā spelē izcīnītajās bumbās šosezon. "Astana" rindās 23 punktus guva Džastins Kārters, bet 21 punktu, desmit bumbas un četras piespēles pievienoja Aiks Judano.

"Parma" šī bija sestā uzvara 17 spēlēs, un komanda ieņem astoto pozīciju tabulā. "Astana" ar sešām uzvarām 18 mačos ir desmitā, nobīdot VEF uz 11. vietu.

Savukārt dienas vēlajā spēlē trenera Edmunda Valeiko pārstāvētā Minskas "Tsmoki" savās mājās piedzīvoja neveiksmi (70:78) pret "Nizhny Novgorod".

Spēles pagrieziena punkts notika otrajā ceturtdaļā, kad Krievijas komanda bija pārāka ar rezultātu 23:12. Visos pārējos ceturkšņos nevienai no komandām nepiederēja lielāks pārsvars par diviem punktiem.

Līdz ar to Minskas "Tsmoki" vienība ar bilanci 6-12 VTB Vienotās līgas kopvērtējumā dala 9. - 11. pozīciju, kamēr "Nizhny Novgorod" ar 6-10 ierindojas septītajā vietā.