Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Jolanta Tarvida triumfē pasaules reitinga turnīrā, vecākā māsa piektā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Jolanta Tarvida triumfē pasaules reitinga turnīrā, vecākā māsa piektā
Jolanta Tarvida uz augstākā pakāpiena Zviedrijā. Foto: instagram.com/jolanta_tarvida

Aizvadītajā nedēļas nogalē Zviedrijā risinājās pasaules reitinga turnīrs "Helsingborg Open". Pērnā gada pasaules čempionāta devītās vietas īpašniece Jolanta Tarvida šoreiz uzvarēja 62 kilogramu turnīrā, bet pasaules bronzas medaļniece Inese Tarvida tagad ierindojās piektajā pozīcijā.

Kā jau ziņots, pirms nedēļas turpat risinājās Pasaules taekvondo Prezidenta kausa izcīņa - sezonas startā Jolanta izcīnīja piekto vietu, bet Inese gandrīz nokavēja astotdaļfinālu un finišēja devītā.

62 kilogramu mačos piedalījās arī neizliktā Jolanta Tarvida (20), kura gatavojas olimpiskās kvalifikācijas turnīram un pārcēlusies uz smagāku kategoriju. Starta cīņā Latvijas pārstāve tika galā ar norvēģieti Viviju Tranu (14:0), pēc tam pieveica turnīra pirmo numuru Ešiliju Krājeveldu no Kanādas (20:10), bet ceturtdaļfinālā apspēlēja ukrainieti Mariju Labuzovu (20:8). Pusfinālā sagrāva sacensību ceturto numuru Natāliju Moreno-Garsiju no Spānijas (14:2), savukārt finālā mūsu sportiste uzvarēja turnīra otro numuru Annalēnu Fremingu no Vācijas - 4:1. Jolantai pirmais zelts šajā svara kategorijā.

57 kilogramu mačos piedalījās arī ar piekto numuru izliktā Inese Tarvida (21). Starta cīņā Latvijas pārstāve pieveica kanādieti Emmu Larsenu (14:4), bet ceturtdaļfinālā zaudēja ar ceturto numuru izsētajai un neērtajai grieķietei Fani Tzeli - 3:10. Inese tādējādi ierindojās piektajā vietā. Finālā amerikāņu talante Anastasija Zolotiča ar 21:1 sagrāva horvātieti Nikitu Glasnoviču, kura ir Ineses potenciālā konkurente gaidāmajā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

18.-19. aprīlī Milānā ieplānots Eiropas olimpiskais kvalifikācijas turnīrs, kur katrā olimpiskajā svara kategorijā tiks izspēlētas divas ceļazīmes uz Tokijas spēlēm. Tiek lēsts, ka Inese Tarvida cīnīsies 57 kilogramos, bet Jolanta Tarvida būs 67 kg. Izsēšana tur notiks atbilstoši marta rangam, kas tiks publicēts aprīļa sākumā.

Izmantotie resursi:
tpss.eu

View this post on Instagram

Golden weekend in Sweden🥇 🇸🇪

A post shared by Jolanta Tarvida🍀 (@jolanta_tarvida) on Feb 25, 2020 at 7:41am PST