Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Cīņas olimpiskos kvalifikācijas turnīrus pārceļ uz Grigorjevai izdevīgāku laiku

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Cīņas olimpiskos kvalifikācijas turnīrus pārceļ uz Grigorjevai izdevīgāku laiku
Anastasija Grigorjeva. Foto: Vladislavs Proškins , F64

Pasaules cīņas savienība (UWW) informē, ka cīņas olimpiskie kvalifikācijas turnīri tiek pārcelti orientējoši par diviem mēnešiem uz priekšu. Šādi soļi tiek sperti, reaģējot uz koronavīrusa "COVID-19" pandēmiju.

Šis pavērsiens savā ziņā ir izdevīgs Latvijas labākajai cīkstonei Anastasijai Grigorjevai, kurai tagad dota iespēja savest kārtībā veselību.

19.-22. martā Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā bija plānots Eiropas olimpiskais kvalifikācijas turnīrs. Grigorjeva joprojām nav īsti atkopusies pēc savainojuma, līdz ar to nespētu parādīt savu labāko sniegumu. 30. aprīlī Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā tika iecerēts starts pasaules olimpiskās kvalifikācijas mačiem jeb pēdējās iespējas turnīram. Tagad šīs sacensības ir pārceltas orientējoši uz maija vidu un jūnija sākumu.

Tagad ir palielinājušās divkārtējās pasaules bronzas medaļnieces Grigorjevas iespējas kvalificēties savai trešajai olimpiādei. Tiesa, koronavīrusa pandēmijas dēļ nav garantijas, ka olimpiskās kvalifikācijas turnīri vispār notiks. Piemēram, ja nāksies pieņemt lēmumu par neaizņemto kvotu aizpildīšanu pēc ranga, tad mūsu sportiste var palikt zem svītras.

UWW prezidents Nenads Lalovičs: "Mēs rūpīgi vērojam valdību reakciju uz "COVID-19" un turpināsim mūsu cīkstoņiem, treneriem un līdzjutējiem sniegt plašāku informāciju, kad tā būs pieejama. Olimpisko spēļu dalībnieku noteikšanas process notiks cīņas laukumā, taču mums jāpaliek pacietīgiem un modriem, jo pasaules sabiedrība cīnās pret šo pandēmiju. Sportistu veselība un labklājība ir absolūta prioritāte."

Uz vēlāku laiku pārcelts arī taekovondo olimpiskās kvalifikācijas turnīrs, kur vēlas piedalīties Latvijas labākās taekvondistes Inese Tarvida un Jolanta Tarvida. Tika plānots, ka šīs sacensības varētu notikt 17.-19. aprīlī Maskavā vai Maskavas apgabalā, taču noteikto ieceļošanas ierobežojumu dēļ tagad pasākums pārcelts uz nenoteiktu laiku.

Izmantotie resursi:
worldtaekwondoeurope.org
unitedworldwrestling.org