Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Māsām Tarvidām piektā un devītā vieta Eiropas čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Māsām Tarvidām piektā un devītā vieta Eiropas čempionātā
Inese Tarvida. Foto: TCC Friedrichshafen

Bosnijas un Hercegovinas galvaspilsētā Sarajevā turpinās Eiropas čempionāts taekvondo olimpiskajās svara kategorijās. Šajās sacensībās Latviju pārstāvēja mūsu labākās taekvondistes Jolanta Tarvida (67kg) un Inese Tarvida (57kg). Jaunākā māsa astotdaļfinālā zaudēja turnīra galvenajai favorītei un ierindojās devītajā pozīcijā, bet vecākā finišēja ceturtdaļfinālā un ieguva piekto vietu.

Jolanta Tarvida sev neierasti smagajā kategorijā (67kg) nekotējās starp favorītēm. Starta mačā ar 9:5 tika pieveikta Francijas pārstāve Estele Vandēra-Zvalma.

Astotdaļfinālā pretī stājās ar pirmo numuru izliktā horvātiete Matea Jeliča, kurai ir iespaidīgs panākumu saraksts pirms pandēmijas. Olimpiskās atlases rangā Jeliča ieņem otro vietu un ir izcīnījusi Tokijas olimpisko spēļu kvotu. Šodienas pirmajā raundā favorīte bija jūtami pārāka (0:6), bet nākamajā nogrieznī risinājās līdzvērtīga cīkstēšanās - 5:11. Līdz šim Jolantai ļoti reti nācies spēkoties ar augumā garāku pretinieci. Trešajā raundā neizdevās lauzt cīņas gaitu, tādējādi Latvijas sportiste zaudēja ar 9:16 un Eiropas čempionātā ierindojās devītajā vietā.

Sarajevas turnīrā ar ceturto numuru izliktā Inese Tarvida tagad startēja 57 kilogramos. Pirmajā kārtā bija brīva, bet astotdaļfinālā ar 13:4 apspēlēja spānieti Arjetu Ortisu (#13).

Ceturtdaļfinālā jeb cīņā par pjedestālu Latvijas sportistes pretiniece bija divkārtējā U21 Eiropas čempione, poliete Patrīcija Adamkeviča (#5), kura savulaik sarūgtināja Ineses jaunāko māsu un sīvā cīņā piekāpās vecākajai. Tagad pirmajā periodā pretiniece noformēja četrus divpunktīgos spērienus (0:8). Trešajā raundā poliete mūsējo nogāza gluži kā brīvajā cīņā, par to punkts Latvijas pārstāvei - 1:9. Inese zaudēja ar 2:10 un tika klasificēta piektajā pozīcijā.

Kā jau ziņots, taekvondo olimpiskās kvalifikācijas turnīrs iecerēts 30.-31. janvārī Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā. Tur katrā olimpiskajā svara kategorijā tiks izspēlētas divas ceļazīmes uz Tokijas spēlēm. Divkārtējā pasaules bronzas medaļniece Inese Tarvida cīnīsies 57 kilogramos, bet 2019. gada U21 Eiropas čempione Jolanta Tarvida būs 67 kg.

Izmantotie resursi:
worldtaekwondoeurope.org
wt.uptkd.com

     [+] [-]

, 2020-12-11 22:39, pirms 3 gadiem
Tas nav tas, kas tiek no viņām gaidīts!