Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LU lauž spēles gaitu un revanšējas "Saldum"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

LU lauž spēles gaitu un revanšējas "Saldum"
Mārcis Vītols
Foto: Renārs Buivids, bk.lu.lv

Vienīgajā šīs dienas Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē "Latvijas Universitāte" savā laukumā uzņēma "Saldus" vienību. Studentiem izdevās revanšēties pretiniekam par zaudējumu izbraukumā ar rezultātu 86:75.

Ne tik labi sezonu iesākusī LU komanda (3-7) savā laukumā uzņēma pārsteidzoši labi pirmo apli aizvadījušo "Saldus" vienību (5-6), kas pirmajā abu komandu tikšanās reizē Saldū bija pārāka ar rezultātu 79:67. Tajā spēlē laukumā dominēja Jānis Līcītis, gūstot 21 punktu un izcīnot 11 atlēkušās bumbas. Nevar nepieminēt, ka tajā spēlē LU basketbolisti realizēja tikai trīs no 25 tālmetieniem, kas vien bija kā lieta, kur pielikt atbildes spēlē.

Kā jau tas bijis vērojams citās spēlēs, LU basketbolisti centās spēlēt ātri un cieši segt savus pretspēlētājus, lai veiktu pirmo izrāvienu. Viesus no Saldus tas nepārsteidza, tiem izvirzoties vadībā ar 10:4, kad spēlētas bija četras minūtes. "Saldus" komanda turpināja sekmīgi spēlēt uzbrukumā, bet aizsardzībā problēmas radīja Mārtiņa Darģa sekmīgā spēle. Septītajā spēles minūtē veiksmīgi sevi pieteica Klāvs Strazdiņš, kurš guva piecus bezatbildes punktus, liekot "Saldus" komandai ņemt minūtes pārtraukumu. Pēc tā Strazdiņš panāca izlīdzinājumu, bet tālāks izrāviens nesekoja. Pēdējās divās minūtēs sekmīgāk nospēlēja viesi, atgūstot vadības grožus savās rokās - 22:18.

Otrās ceturtdaļas pirmajās divās minūtēs komandām ar punktu gūšanu nevedās. Niks Saknītis atklāja rēķinu ar sarežģītu metienu, samazinot rezultāta starpību līdz diviem punktiem. Arī nākošajos uzbrukumos LU komanda centās spēlēt uz groza apakšu, bet tas nenesa rezultātu un pretiniekam ļāva atrauties septiņu punktu atstatumā (27:20). Sešu līdz astoņu punktu robežās rezultāta starpība turējās ilgu laiku, LU vienībai cenšoties, bet nespējot sāasināt spēli. Trīs minūtes līdz pirmā puslaika beigām pret Mindaugu Staši nesportiski nospēlēja Mārcis Vītols, kas beidzās ar to, ka "Saldus" vienība palielināja savu pārsvaru līdz 10 punktiem (40:30). Uz brīdi LU komandai izdevās samazināt rezultāta starpību līdz sešiem punktiem, bet pēdējā pusotrā minūtē atkal sekmīgāki bija "Saldus" basketbolisti, dodoties lielajā pārtraukumā pie labvēlīga rezultāta 45:34.

Otro puslaiku labāk izdevās iesākt mājiniekiem, kuri ar 10:3 izrāavienu samazināja rezultāta starpību līdz nieka četriem punktiem (44:48). Arī pēc "Saldus" komandas pieprasītā minūtes pārtraukuma spēles gaita nemainījās. LU basketbolisti bija ieguvuši pārliecību, četras minūtes līdz ceturtdaļas beigām pēc ilgāka laika panākot izlīdzinājumu (50:50). "Saldus" komandas basketbolistiem pat ar soda metienu realizāciju vairs neveicās. Viesiem vajadzēja saņemties, lai pilnībā nepazaudētu spēles pavedienu. Pretinieku problēmas mājiniekus neinteresēja, kuri trešo ceturtdaļu noslēdza ar labvēlīgu rezultātu 62:56.

Ceturtā ceturtdaļa iesākās ar līdzīgu un nerezultatīvu abu komandu cīņu. "Saldus" basketbolisti prata samazināt rezultāta starpību līdz trīs punktiem, bet ar to bija par maz. Sākoties ceturtdaļas otrajai pusei, LU sāka savu izrāvienu, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 72:61. "Saldus" basketbolisti nedomāja padoties, divu minūšu laikā samazinot rezultāta starpību līdz pieciem punktiem. "Saldus" izrāvienu ar kārtējo precīzo tālmetienu apturēja Mārcis Vītols, pietuvinot LU komandu uzvarai šajā mačā. Pēdējās divās minūtēs viesi nespēja izglābties, kas LU komandai ļāva revanšēties ar rezultātu 86:75.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 16 gūtiem punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Mārcis Vītols, bet attiecīgi 14 un 13 punkti, kā arī septiņas un astoņas atlēkušās bumbas Mārtiņa Darģa un Klāva Strazdiņa kontā. "Saldus" komandas labā 17 punktus guva Mindaugas Stašis, bet 16 punkti Sandra Vītola rēķinā.

LBL, 24.novembris

"Latvijas Universitāte" - BK "Saldus" 86:75 (18:22, 16:23, 28:11, 24:19)
LU: Vītols 16 (6 rezult. piesp.), Darģis 14 (7 ab), Strazdiņš 13 (8 ab), Ginters 11, Lūsis 8, Aizpurs 6 (7 ab), Bikše 5 (6 ab), Saknītis 5, Ošiņš 4, Lerķis 2, Zēbergs 2, Brizgalovs.
"Saldus": Stašis 17, Vītols 16, Miezis 10, Patmalnieks 8 (8 ab), Līcītis 8, Pīternieks 7, Pabērzs 6 (6 ab) Lasmanis 3, Reķis, Jurenovskis, Ķenavs, Kravinskis.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-11-24 22:24, pirms 10 gadiem
Nenovertejams_treneris rakstīja: faktiski, viens no labākajiem dueļiem iekš LBL, savējie pret savējiem, nav nekā netīra, abi baigi kreftīgi pretinieki viens otram, Saldum šī zaude var dārgi maksāt! jo bilance bija tīri laba , sabojāja mazliet.

Pats uz spēli gribēju, bet diemžēl iekavējos ar mācību procesu, bet neko neesmu pazaudējis, jo vēl būs spēles un tagad arī tas melnais periods.

Lai dzīvo LBL! LU kā ceļarullis izmasēja Saldus koka apstrādniekus
Pats Tu kā kokapstrādnieks!

  -1 [+] [-]

, 2013-11-24 22:32, pirms 10 gadiem
Saldum pelnīts zaudējums. Bravūrai bija jānoplok
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-25 00:00, pirms 10 gadiem
tu i sū*a pe*iņš.
Nenovertejams_treneris rakstīja: tas gan, laikam domāja, ka šodien būs pastaiga

     [+] [-]

, 2013-11-25 00:02, pirms 10 gadiem
burts "D" ir atsēgas burts..heh..