Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Butauts: "Esmu kā desantnieks – kur nosūtīs, tur karošu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Butauts: "Esmu kā desantnieks – kur nosūtīs, tur karošu"
"VEF Rīga": septiņas uzvaras VTB līgā
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Vai VEF šodien bija pēdējā spēle VTB līgā? Šis jautājums neatrodas manā kompetencē. Esmu desantnieks – kur mani nosūtīs, tur karošu," noslēdzot VTB līgas sezonu ar septiņām uzvarām 18 spēlēs, teica basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts.

Jānis Blūms, "Astana" aizsargs

"VEF parādīja, ka komandas rindās pulcēti labi spēlētāji. Viņi izcīnīja ļoti vajadzīgu uzvaru, kura var komandai palīdzēt, pirmkārt, psiholoģiski. Otrkārt, VEF parādīja, ka var skaisti spēlēt. Jāuzslavē treneris Butauts un kluba vadība, ka tai izdevies izturēt tik smagu sezonu. Novēlu, lai komandai izdodas labi fināli.

Zinājām, ka esam iekļuvuši “play-off” un to varēja redzēt. Šī iemesla dēļ nenospēlējām tik labi, kā vajadzēja. Mūsu nākamie pretinieki – Ņižņijnovgoroda – ir nosacīti stiprāki par Krasnojarsku, taču lielas starpības nav. Kluba izvirzītos mērķus – iekļūt VTB “play-off'”, izcīnīt Kazahstānas kausu – līdz šim esam izpildījuši, tagad jāpacībās par augstāku vietu izslēgšanas spēlēs.

Vasarā spēlēšu Latvijas izlasē. Palīdzēšu komandai, lai varam izcīnīt ceļazīmi uz 2015. gada Eiropas čempionātu."

Aleksandars Trifunovičs, "Astana" galvenais treneris

"Apsveicu VEF ar pilnībā pelnītu uzvaru. Fakts, ka bijām garantējuši vietu “play-off”, atstāja negatīvu iespaidu. Mēs nevaram uzvarēt tikai ar uzbrukumu. Lai to panāktu, jāspēlē aizsardzībā un jācīnās par bumbām. Neesmu liels statistikas cienītājs, taču 30 piezīmes un 17 izcīnītās bumbas uzbrukumā liecina, ka VEF vairāk gribēja uzvarēt. Viņi uzvarēja, pateicoties savai apņēmībai.

Mana pirmā spēle Astanā bija pret VEF. Tobrīd mums bija tikai divas uzvaras, bet rīdzinieki atradās daudz tuvāk izslēgšanas spēlēm. Tālāk Astanai izdevās labs skrējiens, savukārt VEF diemžēl nesanāca. Neesmu apmierināts ar iekļūšanu “play-off”, jo vēlos tikt augstāk, lai uzlabotu iepriekšējā sezonā sasniegto.

Izslēgšanas spēļu formula, ņemot vērā attālumus, rada maldīgu priekšstatu par sava laukuma priekšrocību. Ja komandas ir spēkos līdzīgas, vēl var pastrīdēties, kurš būs lielāks ieguvējs. Piemēram, Ņižņijnovgorodas klubam būs jāveic tāls ceļojums līdz Astanai un tūlīt jābrauc atpakaļ. Zaudējuma gadījumā viņiem mājās būs jāuzvar divās spēlēs pēc kārtas. Tā ir priekšrocība tikai gadījumā, ja esi tāds klubs kā Himki vai CSKA.”

Jāni Blūmu pazīstu sen, jo 2007. gadā “Lietuvos rytas” sastāvā cīnījāmies par ULEB kausu. Viņš ir 100% profesionālis, kādi mūsdienās nav nemaz tik bieži sastopami. Jānis gadu gaitā labāk iepazinis savu ķermeni, taču viņa attieksme un degsme palikusi nemainīgi augstā līmenī. Viņš dzīvo basketbolam. Man tādi spēlētāji patīk."

Rihards Kuksiks, "VEF Rīga" spēlētājs

“Guvām virsroku smagā cīņā. Esmu priecīgs, ka uzvarējām. Tas palīdzēs iegūt pārliecību pirms nākamajām spēlēm. Mums ir vajadzīga spēļu prakse, svarīgi, lai atlikušajā laikā līdz "play-off" mums nebūtu tikai trenēšanās."

Ramūns Butauts, "VEF Rīga" galvenais treneris

"Teicu puišiem – ja kāds domā, ka šī spēle neko nenozīmē, viņš rūgti maldās. Mums bija svarīgi ieelpot uzvaras gaisu. Izdarījām 25 rezultatīvas piespēles, kas liecināja, ka spēlējām komandas spēli. Šodien laukumā redzēju komandu.

Mūsu sezonā pagāja nemitīgos kūleņos. Beigās cerēju uz brīnumu, taču profesionālajā sportā brīnumi nenotiek. Daudzās spēlēs cīnījāmies līdzīgi, taču pietrūka ticības. Zaudējām ar 2, 4 un 7 punktiem, vienmēr galotnēs.

Tagad varam trenēties kā pirmssezonā. Sagatavošanās laikā un sezonas gaitā tāda veida treniņdarbs nojuka, tāpēc tāda iespēja ir mūsu priekšrocība. Lai iegūtu spēļu praksi, aizvadīsim pārbaudes cīņas pret Himkiem, tiesa, aiz slēgtām durvīm.

Jakovičs samežģījis potīti, veselības problēmas ir Pasečņikam. Trīs nedēļas viņam piemērotas anaerobās slodzes, bez basketbola treniņiem. Kristaps Janičenoks vairāk nekā nedēļu ārstējas, taču treniņos vismaz laukuma malā ir kopā ar komandu. Ceram, ka trešdien viņš atsāks nodarbības kopējā grupā. Par Polka palikšanu sastāvā vēl konsultēsimies."

     [+] [-]

, 2014-03-24 22:38, pirms 10 gadiem
Davai dosvidanije, Butaut!

  -2 [+] [-]

, 2014-03-24 22:43, pirms 10 gadiem
Blūms ir īsts līderis un kapteinis, liels prieks ka spēlēs izlasē! Mēs ar Tevi Janka!

  -1 [+] [-]

, 2014-03-25 00:03, pirms 10 gadiem
Es gan Juus, Butauta kungs, driizaak sauktu par gripu...

  -3 [+] [-]

, 2014-03-25 00:31, pirms 10 gadiem
Butaut, atkāpies!

  -1 [+] [-]

, 2014-03-25 11:11, pirms 10 gadiem
Butautas, atkāpies! Tūlīt! Treneris- bezgalvis- kur sūtīs-tur iešu. Nu tad ej, mēs tevi sūtam prom.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-25 11:12, pirms 10 gadiem
desantnieki dodas uz Krimu!

     [+] [-]

, 2014-03-26 23:44, pirms 10 gadiem
Būtu forši,ja kāds lettiņu treneris ķertos klāt pie Vefa stūres nākamgad,piemēram,Muižnieks.