Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas decembra MVP - "Olympiacos" uzbrucējs Perperoglu

Eirolīgas decembra MVP - "Olympiacos" uzbrucējs Perperoglu
Stratoss Perperoglu
Foto: AFP/Scanpix

Par ULEB Eirolīgas decembra mēneša vērtīgāko spēlētāju atzīts Pireju "Olympiacos" uzbrucējs Stratoss Perperoglu. 29 gadus vecais grieķu basketbolists sekmējis "Olympiacos" perfekto 10-0 bilanci, pirmās kārtas noslēgumā aizvadot savas karjeras rezultatīvākās spēles.

29 gadus vecais Stratoss Perperoglu kļuvis par ULEB Eirolīgas decembra MVP, palīdzot Pireju "Olympiacos" tikt pie trim uzvarām trīs spēlēs. Pēdējo divu sezonu uzvarētāji izbraukumā pārspēja sīksto vācu "Bayern" (105:103) un poļu "Stelmet" (91:80), kā arī savā laukumā uzvarēja Sjēnas "Montepaschi" (78:73).

Perperoglu aizvadīja savas Eirolīgas karjeras trīs rezultatīvākās spēles, vidēji mačā iemetot nedaudz vairāk kā 22 punktus. Minhenes "Bayern" grozā 29 gadus vecais uzbrucējs sabēra pat 28 punktus.

Perperoglu ne tikai bija rezultatīvs, bet arī uzbruka grozam ar izcilu precizitāti, trīs spēļu laikā aizmetot garām deviņus metienus – piecus tālmetienus, trīs divpunktu metienus un vienu sodiņu.

"Olympiacos" grupu turnīru noslēdzis perfekti – ar 10 uzvarām 10 spēlēs. Perperoglu un viņa komandas biedri "Top16" turnīrā spēkosies ar Zeļko Obradoviča trenēto Stambulas "Fenerbahce Ulker", viņu principiālajiem konkurentiem "Anadolu Efes", Milānas "Emporio Armani", spāņu "Laboral Kutxa", "Barcelona" un "Unicaja", kā arī niknākajiem "Olympiacos" sāncenšiem – Atēnu "Panathinaikos".

Otrā grupā Kaspars Vecvagars un Kauņas "Žalgiris" spēkosies ar Dāvja Bertāna pārstāvēto Belgradas "Partizan", krievu klubiem CSKA un "Lokomotiv-Kuban", vācu "Bayern", turku "Galatasaray", spāņu "Real" un Telavivas "Maccabi Electra".

"Top16" abas grupas izspēlēs divu apļu turnīru. Pirmie mači notiks jau nākamā gada sākumā – 2. un 3.janvārī, bet grupu turnīrs noslēgsies 10. un 11.aprīlī. Katras grupas četras spēcīgākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kur sērijās līdz trim uzvarām noskaidros četrus "Final Four" dalībniekus. Izšķirošās cīņas par Eirolīgas kroni notiks 16.-18.maijā, Itālijas pilsētā Milānā.

Eirolīgas "Top16" kārta, grupu sadalījums

E grupaF grupa
"Fenerbahce Ulker" (Turcija)Real Madrid (Spānija)
Olympiacos (Grieķija)Maccabi Electra (Izraēla)
Emporio Armani (Itālija)CSKA (Krievija)
Laboral Kutxa (Spānija)Galatasaray (Turcija)
Barcelona (Spānija)Žalgiris (Lietuva)
Unicaja (Spānija)Lokomotiv-Kuban (Krievija)
Anadolu Efes (Turcija)Partizan (Serbija)
Panathinaikos (Grieķija)Bayern (Vācija)

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

     [+] [-]

, 2013-12-23 17:52, pirms 10 gadiem
E grupā ārā- Fenerbahce Ulker, Olympiacos pārējās divas vietas smaga cīņa.
F grupa- Real Madrid, CSKA, Maccabi Electra viena vieta brīva.