Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

BBL pirmā apļa noslēgumā "Šiauliai" supergalotnē uzveic "Rūdupis"

Andrejs Siliņš

BBL pirmā apļa noslēgumā "Šiauliai" supergalotnē uzveic "Rūdupis"
Antana Sireikas komanda pirmo BBL 2011./2012. gada sezonas apli noslēdz pirmajā vietā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Piektdien Baltijas Basketbola līgas (BBL) līderu cīņā "Šiauliai" vienība izbraukumā ar rezultātu 110:104 otrajā papildlaikā izcīnīja uzvaru pār Prienas "Rūdupis" vienību. Šī bija pēdējā spēle BBL turnīrā 2011. gadā, kā arī visas komandas aizvadījušas pirmo no diviem apļiem regulārajā turnīrā.

Pavasarī "Rūdupis" ieņēma Šauļiem ierasto trešo vietu Lietuvas čempionātā, tādējādi kvalificējoties ULEB Eiropas kausa izcīņai, kur iepriekšējās sezonās bija spēlējusi tieši "Šiauliai" vienība. Koncentrējoties tikai startam BBL un Lietuvas līgā, Šauļiem izdevies labs sezonas sākums. Baltijā līdz šim tikai viena neveiksme. bet Lietuvā trīs, kas gan netraucē atrasties trešajā vietā aiz abiem grandiem - "Žalgiris" un "Rytas".

Spēles pirmo cēlienu Prienā šovakar krietni veiksmīgāk aizvadīja viesi no Šauļiem, pēc 20 minūtēm esot vadībā ar 48:29. Tomēr pēc lielā pārtraukuma "Rūdupis" sāka ar desmit punktiem pēc kārtas, bet pirms pēdējās ceturtdaļas mājiniekiem joprojām vērā ņemams deficīts - 53:63. Tāpat kā trešo, arī ceturto ceturtdaļu mājiniece sāka ar izrāvienu (8:2), kas divas ar pusi minūtes pēc sākuma lika "Šiauliai" pieprasīt minūti pie plus četri (61:65).

Pārtraukums viesus sapurināja, un tie turējās nelielā, bet visai drošā attālumā. Tas gan izrādījāms tikai šķietams - tuvojoties izskaņai, "Rūdupis" atkal veica izrāvienu, kas šoreiz noslēdzās ar vadības pārņemšanu 41 sekundi pirms beigām, kad Oreliks realizēja trīspunktnieku (80:79). Broduss atbildēja ar trijnieku 22 sekundes pirms beigām, bet Viskonts piecas sekundes līdz beigām ar pustālo metienu izlīdzināja - 82:82.

Uzvarētāja noskaidrošanai nepietika ar piecām papildus minūtēm, bija vajadzīgas desmit. Tieši Broduss un Viskonts arī pirmā papildlaika beigās bija galvenās personas laukumā - amerikānis 23 sekundes pirms beigām panāca 92:90 "Šiauliai" labā, bet Viskonts no soda metienu līnijas atkal izlīdzināja. Brodusam gan vēl divas sekundes pirms beigām bija iespēja izraut uzvaru, taču metiens mērķi nesasniedza.

Otrajā piecminūtē uzvarētājs beidzot noskaidrojās - Urbutis minūti un 17 sekundes pirms beigām panāca 104:104, bet atlikušajā laikā punktus guva tikai amerikāņi. Tā kā Prienas komandā tādu nav, tad skaidrs - uzvaru ar rezultātu 110:104 izcīnīja "Šiauliai".

Rezultatīvākais "Šiauliai" rindās bija amerikāņu centrs Denzels Boulzs - 27 punkti, kā arī astoņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles. 22 punkti, sešas bumbas un četras piespēles amerikāņu aizsarga Rašona Brodusa rēķinā, bet 17 punkti un 11 bumbas Valdam Vasiļusam. Prienas komandā 21 punkts un piecas piespēles Simam Buterlevičam, savukārt 20 punkti un septiņas bumbas Armīnam Urbutim.

Līdz ar to 2011. gadu un pirmo apli BBL tabulas galvgalī noslēdz "Šiauliai", kuriem deviņas uzvaras desmit spēlēs. Savukārt otro līdz ceturto vietu ar bulanci 7-3 dala trīs komandas - Roberta Štelmahera "Pieno žvaigzdes", krievu "Triumph" un "Rūdupis". Ventspilnieki ar piecām uzvarām desmit spēlēs ir sestā, bet "Liepājas Lauvas" ieņem pēdējo 11. vietu ar diviem panākumiem desmit mačos.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-12-23 22:09, pirms 12 gadiem
Mača galotne tiešām bija ļoti interesanta. Daudz atspēlēšanās un cīņa līdz galam. Ar nerviem čaļiem tur viss kārtībā.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-24 17:31, pirms 12 gadiem
nu jā cerams ka BK Vetspilij izdosies otrajā aplī nedaudz pabojāt nervus šiem baltijas līgas abiem superklubiem!