Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Muižnieks: "Nesalūzām, jo visu spēli ticējām uzvarai"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Muižnieks: "Nesalūzām, jo visu spēli ticējām uzvarai"
Kārlis Muižnieks
Foto: bkventspils.lv

Piedāvājam BK "Ventspils" un "Neptūnas" treneru un spēlētāju komentārus pēc kārtējās FIBA Čempionu līgas spēles, kura ventspilnieki savā laukumā svinēja uzvaru 66:61.

Kārlis Muižnieks, BK "Ventspils" galvenais treneris: "Prieks ir uzvarēt mājās un grupas līderi. Cīņa bija līdzvērtīga, jo "Neptūnas" ir labi nokomplektēta komanda, ar labu treneri, turklāt viņi bija labi sagatavojušies spēlei. Tomēr es gribu uzslavēt savus spēlētājus. Neskatoties uz to, ka mums bija zināmas problēmas ar rotāciju, sevišķi garajā, mēs izturējām viņu spiedienu, īpaši uz groza apakšu. Visi cīnījās, parādīja raksturu un tādu spēli, kāda bija nepieciešama. Atdevi, ticību uzvarai, kas šoreiz arī bija ļoti svarīgi, jo lietuvieši pēdējās minūtēs ļoti labi atguvās, iemeta tālmetienus, un parasti šādos brīžos komandas salūzt. Mēs nesalūzām, ticējām uzvarai un pelnīti šodien uzvarējām.”

Ronalds Zaķis, BK "Ventspils" uzbrucējs: "Spēle bija pret grupas līderiem, tāpēc gribētu apsveikt visus, kas šodien bija atnākuši mūs atbalstīt, komandu un trenerus par lielisko darbu. Mums tā bija ļoti svarīga spēle, un to arī izdevās uzvarēt. Galvenais bija pieturēties pie spēles plāna, darīt to, ko lika treneris, un tas arī palīdzēja izcīnīt šo uzvaru.”

Pieteikumā atrodams Kristapa Janičenoka vārds, taču laukumā viņš tā arī nedevās. Kāpēc tā?
Muižnieks: "Janičenoks gatavojās spēlei, taču kā mēs zinām, viņam bija nopietna trauma un ar to jārēķinās. Viņš jau ir gatavs uz visiem 100% un vairākas spēles nospēlējis, taču gatavojoties šim mačam sajūtas nebija līdz gala labas. Tā nav nekāda trauma, bet sajūtas nebija 100% labas. Neuzskatu, ka šajā periodā mums būtu nepieciešams kaut minimāli riskēt ar viņa veselību un sūtīt laukumā. Kristaps bija gatavs spēlēt, tomēr nolēmām viņu pietaupīt un nelikt spēlēt. Es domāju, jau tuvākajos mačos viņš pilnvērtīgi atpakaļ rotācijā.”

Līdzīgs jautājums par Šeiku Mbodžu, kurš jau vairākus mačus izlaiž.
Muižnieks: "Mbodžam ir trauma, bet no noteiktā rehabilitācijas laika vēl atlikusi nedēļa. Tā kā ceram, ka tuvākajā nedēļa viņš arī atgriezīsies.”

Bija jāspēlē pret grupas līderi, vai var teikt, ka tā tiešām bija stiprākā komanda, kas līdz šim nākusi pretī Čempionu līgā?
Zaķis: "Mūsu grupā komandas ir visai līdzīgas, tā kā svarīgi ir tas, kā izdodas pielāgoties viņu basketbolam un kā aizvadām spēli. Ja pieturamies plānam, kā to darījām šodien, tad viss ir kārtībā, bet, ja izlecam no tā ārā, sākas problēmas, ko pretinieki arī izmanto. Šajā līmenī mazākā atslābināšanās un kaut kā neizdarīšana tūlīt tiek sodīta. "Neptūnas" vairākas uzvaras bija līdzīgā cīņā, bet šodien tāda bija mums.”

Beigas gan bija tādas, ka varēja sanākt arī citādāk, jo viņi tika viena punkta attālumā un atguva bumbu?
"Jā, bet mēs nospēlējām labas beigas, nebaidījāmies uzbrukt un izdarījām to, kas bija jāizdara – vinnējām spēli.”

Daiņus Adomaitis, "Neptūnas" galvenais treneris: "Vispirms jāapsveic "Ventspili" ar uzvaru. Šajā smagajā spēlē viņi bija to pelnījuši. Mūsu lielākā problēma šajā spēlē bija kļūdas. "Ventspils" pēc tām guva gandrīz trešo daļu no saviem punktiem – 21 –, kas ir par daudz. Turklāt mēs uzsākam maču, neesot gatavi kārtīgai cīņai, lai gan zinām, ka "Ventspils" ir laba komanda, sevišķi savā laukumā. Tie arī bija galvenie iemesls, kāpēc viņi šajā mačā bija vadībā un uzvarēja.”

Džerajs Grants, "Neptūnas" uzbrucējs: "Treneris jau labi paskaidroja problēmas, kādas bija mums bija šajā mačā. Jā, "Ventspils" ir laba komanda, bet tajā pašā laikā rezultātu ietekmēja mūsu pašu kļūdas, kas mums visu laiku lika būt iedzinējos.”

Jums abiem varētu būt interesantas atmiņas, par spēlēm "Ventspilī"?
Grants: "Jā, tas bija labs laiks. Un arī treneris te ir spēlējis? (Smejas) Ir patīkami tagad satikt trenerus, cilvēkus, kas strādā klubā. Šeit aizvadītais laiks bija lieliska pieredze.”
Adomaitis: Jā, savu pēdējo spēli aizvadīju tieši Ventspilī, tā kā laiku pa laikam to atceros. Pēdējā spēle tomēr ir pēdējā spēlē. Diemžēl man tā nebija veiksmīga, jo mēs zaudējām, tomēr mačs bija ļoti interesants. Tā bija smaga spēle, tieši tāda pati, kā visa sērija. Savas spēlētāja karjeras pēdējos divus gadus pavadīju Latvijā un jutos šeit tiešā laimīgs.”

  -1 [+] [-]

, 2016-11-23 03:53, pirms 7 gadiem
Rezultāts kā NBA pa 1 puslaiku parasti!