Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Stenlija kausa fināliste "Stars" paraksta 5,1 miljona līgumu ar Gurjanovu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Stenlija kausa fināliste "Stars" paraksta 5,1 miljona līgumu ar Gurjanovu
Deniss Gurjanovs. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Dalasas “Stars”, kas aizvadītajā sezonā sasniedza Stenlija kausa izcīņas finālu, pagarinājis līgumu ar krievu uzbrucēju Denisu Gurjanovu. Parakstīta divu sezonu vienošanās par 5,1 miljonu dolāru.

23 gadus vecais Deniss Gurjanovs pēc sezonas kļuva par ierobežoti brīvo aģentu, un pusēm izdevies vienoties par līgumu, kas uzbrucējam sezonā dos 2,55 miljonus. Regulārajā čempionātā Gurjanovs 64 mačos izcēlās ar 20 vārtiem un 29 punktiem, bet 27 izslēgšanas mačos viņš iemeta deviņus vārtus un atdeva astoņas piespēles. Dalasas “Stars” sasniedza finālu, bet ar 2-4 piekāpās Tampabejas “Lightning”.

Identisku līgumu - divas sezonas par 5,1 miljonu - parakstījis Džeiks Virtanens, pagarinot sadarbību ar Vankūveras “Canucks”. 24 gadus vecais uzbrucējs bija iesniedzis prasību arbitrāžas tiesā, tomēr vienošanās panākta pirms sēdes. Pagājušajā sezonā Virtanens 69 spēlēs atzīmējās ar 18+18. 2014. gada draftā Virtanens tika izvēlēts ar sesto numuru, un nākamā sezona viņam būs sestā “Canucks” rindās.

Kalgari “Flames” rindas papildinājis čehu uzbrucējs Dominiks Simons, kurš parakstījis vienas sezonas minimālo līgumu - 700 tūkstoši dolāru. Pirms tam Simons pārstāvēja Pitsburgas “Penguins”. Pagājušajā sezonā čehs 64 spēlēs sakrāja 22 punktus, bet četros mačos pēc sezonas atsākšanās atzīmējās ar vienu piespēli. Simons nereti spēlēja vienā maiņā ar Sidniju Krosbiju. “Penguins” pēc sezonas beigām nolēma viņam neizteikt kvalifikācijas piedāvājumu, tādējādi Simons kļuva par brīvo aģentu.

29 gadus vecais krievu aizsargs Dmitrijs Kuļikovs pievienojies Ņūdžersijas “Devils”. Viņš parakstījis kontraktu uz vienu sezonu, kuras laikā saņems 1,15 miljonus. Iepriekšējās trīs sezonas Kuļikovs pavadīja Vinipegas “Jets” rindās. Pērn viņš piedalījās 51 spēlē, gūstot divus vārtus un atdodot astoņas piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/denis-guri...
https://www.tsn.ca/vancouver-canuck...
https://www.tsn.ca/calgary-flames-s...
https://www.tsn.ca/new-jersey-devil...

     [+] [-]

, 2020-10-23 11:44, pirms 4 gadiem
Brožem būtu jāiemācās likt objektīvāki raksta virsraksti. Akcentējot krieva darījumu, jādomā, ka portāla mērķauditorija ir vietējie slāvi ar labām latviešu valodas zināšanām. Uzliekat vienkāršu virsrakstu "Interesantākie darījumi spēlētāju tirgū NHL līgā"..., utt.